Nøgleord
Karakteristika
Vinifikation
Flaskelagring
Andre spændende produkter
208 rue de Lancié, 71570 Romanèche-Thorins
Indtast din e-mail og vi sender dig et link, som du kan bruge til at ændre din adgangskode. Bemærk at linket kun er gældende i 3 timer.
Nulstillingslink er afsendt
Jeg vil gerne være medlem af Klub Løgismose
Jeg accepterer Vilkår og Betingelser for Klub Løgismose Vin & Mad.
Jeg har læst persondatapolitikken og cookiepolitikken
Målrettet markedsføring
Jeg giver tilladelse til, at Løgismose må kontakte mig via e-mail, sms, sociale medier (f.eks. Facebook) og kommunikationsapps (f.eks. Messenger) med tips, tilbud, konkurrencer, kampagner og events, omhandlende produktsortimentet på løgismose.dk, Løgismose i Netto og Løgismose fysiske butikker. Ligeledes giver jeg tilladelse til, at Løgismose må gemme og bruge oplysninger om mig og dele dem internt til at målrette markedsføring til mig. Det gælder mine kontaktoplysninger, alder, købs- og søgeadfærd, interesser og andre oplysninger fra f.eks. hjemmesider og cookies.
Hvis jeg fortryder
Jeg kan altid tilbagekalde mit samtykke på Min Side eller gdpr@lmfood.dk. Hvis jeg tilbagekalder mit samtykke, afmelder jeg samtidig mit medlemskab af Klub Løgismose Vin & Mad, og jeg vil fremover ikke længere modtage information om diverse tilbud, medlemspriser, rabatter og lignende eller have adgang til mine tidligere ordrer.
Jeg vil gerne være medlem af Klub Løgismose
Jeg accepterer Vilkår og Betingelser for Klub Løgismose Vin & Mad.
Jeg har læst persondatapolitikken og cookiepolitikken
Målrettet markedsføring
Jeg giver tilladelse til, at Løgismose må kontakte mig via e-mail, sms, sociale medier (f.eks. Facebook) og kommunikationsapps (f.eks. Messenger) med tips, tilbud, konkurrencer, kampagner og events, omhandlende produktsortimentet på løgismose.dk, Løgismose i Netto og Løgismose fysiske butikker. Ligeledes giver jeg tilladelse til, at Løgismose må gemme og bruge oplysninger om mig og dele dem internt til at målrette markedsføring til mig. Det gælder mine kontaktoplysninger, alder, købs- og søgeadfærd, interesser og andre oplysninger fra f.eks. hjemmesider og cookies.
Hvis jeg fortryder
Jeg kan altid tilbagekalde mit samtykke på Min Side eller gdpr@lmfood.dk. Hvis jeg tilbagekalder mit samtykke, afmelder jeg samtidig mit medlemskab af Klub Løgismose Vin & Mad, og jeg vil fremover ikke længere modtage information om diverse tilbud, medlemspriser, rabatter og lignende eller have adgang til mine tidligere ordrer.
Fortsæt til betaling. Vælg denne hvis du gerne vil:
Beskrivelse
Producent
Oprindelse
HobNob-serien er en stribe fyldige, frugtbetonede, bløde og umiddelbare vine, som Georges Duboeuf og hans team udviklede på kanten af det nye millennium for at ramme en målgruppe, som de definerede, som yngre feststemte amerikanere, der primært var bosiddende på den amerikanske østkyst.
Vinene fik deres egen hjemmeside hvor man i starten kunne komme ind i et særligt chat-room, og da interessen for Facebook og Twitter eksploderede fulgte HobNob med og fik i de år hvor markedsføringen var mest intens flere end 100.000 følgere.
Succesen var til at tage og føle på, og da man fik styr på logistikken på de kooperativer, som leverer frugten til vinene, blev de også tilgængelige for Georges Duboeuf’s europæiske partnere.
Der er tale om Chardonnay fra den nordlige del af Languedoc. Druerne høstes i maskinelt i de tillige morgentimer og presses til most straks efter at alle stilke er fjernet. Herefter tilsættes først en særlig gærkultur for at profilere og ensarte mosten fra de forskellige parceller, og når mosten siden er forvandlet til vin, krydres den med franske og amerikanske egespåner, som trækker sammen med vinen i 3 måneder eller indtil man vurderer at den rette balance mellem frugt og egearoma har meldt sin ankomst, hvorefter vinen afrundes i yderligere 6 måneder i stål frem mod en let filtrering og aftapningen på flaske.
Vi er stadig i den mere fyldige afdeling og vinen egner sig, med sine noter af mandler, nødder og honning og den ganske cremede mundfølelse, godt til selv intense serveringer med stegt fisk, røget laks eller farserede dybstegte blæksprutter, og er der cremede saucer med smør og fløde til stede er vinen også det sikre valg. Når det er sagt, har vinen forstået at følge med tiden, og det fornemmes, at der i dag lægges mere vægt på frugt og friskhed end tidligere.
HobNob betyder i øvrigt "at skåle sammen", og det er oprindeligt en sammentrækning af "Hab or Nab" - "at ramme" eller "ramme ved siden" af - som jo er de to muligheder, vi har, når vi lader vinene tale og hilser på hinanden med vore glas.
Årgang | 2019 |
Land | Frankrig |
Region | Languedoc-Roussillon |
Distrikt | Pays d'Oc IGP |
Producent | Georges Duboeuf |
Vinmager | Hobnob Cellars |
Druer | Chardonnay (100 %) |
Nettoindhold | 0,75 l |
Lukkeanordning | Skruelåg |
Produktionsform | Konventionel |
Alkoholprocent | 13,0 % |
Restsukker | 6,5 g/l |
Syreindhold | 5,0 g/l |
Fadlagret | Ja |
Lagring | 10 måneder i rustfri ståltanke, med tilsatte egechips en del af tiden. |
Forventet holdbarhed | 3-4 år fra høståret. |
Serveringstemperatur | 7 - 9 °C |
Varenr.: | 212756 |
Les Vins du Georges Duboeuf er det største og ubetinget mest betydningsfulde navn i Beaujolais. Og med en produktion der i dag har rundet 30 mio. flasker er det en kendsgerning at mange, hvis ikke de fleste, har fået deres første oplevelser med druen Gamay og vinene fra Beaujolais via flasker fra Georges Duboeuf.
Georges Duboeuf er opvokset på en lille vingård i Pouilly-Fuissé. Allerede som 6-årig hjalp han sine forældre med druehøsten. Han kvittede skolen før til og som 18-årig cyklede han rundt og solgte sin storebrors Chardonnay til de lokale restauranter, og da han opdagede, at der manglede noget rødvin i hans cykelsortiment startede de 2 brødre et af de smukkeste eventyr i den franske vins historie.
Først foregik det på cykel fra vingård til vingård for at smage og vælge, hvad der var værd at sælge. Siden er det fortsat under noget mere etablerede former, men besøgene hos vinbønderne og de omfattende smagninger udgør fortsat det egentlige fundament i forretningen.
I 1957 møder Georges Duboeuf Alexis Lichine fra Château Lascombes. De begynder at lave forretninger sammen, og Georges siger selv, at Alexis har en væsentlig aktie i alt det, som der siden skete på det forretningsmæssige område for Les Vins du Georges Duboeuf.
I efteråret 1977 var Lene Grønlykke for første gang forbi Georges Duboeuf. Sammen besøgte de Domaine Tour du Bief i Moulin-à-Vent, og med var også purken Jacob Grønlykke. Han sagde god for Gamay druerne, sådan som de smagte umiddelbart inden høsten, og lidt senere, da druerne var blevet forvandlet til en vin, hilste også de første medlemmer af Løgismose Vinklub Domaine Tour du Bief og dermed Georges Dubeouf velkommen til Danmark.
I de mere end 40 år, som er gået, har Georges Dubeouf og Løgismose haft et nært samarbejde og samtidig med at begge forretninger er vokset. For at sikre den rette eksponering indledte Løgismose derfor et samarbejde med Dansk Supermarked, som markedsfører et lille udvalg af Beaujolais vinene med de berømte blomster etiketter, mens top vinene - de såkaldte domainevine - fra de forskellige cru-kommuner markedsføres i Løgismoses webshop og udvalgte delikatessebutikker.
Selvom Georges Duboeuf i sine senere år påtog sig en rolle, der mest af alt mindede om en ældre statsmands og ikke længere involverede sig meget i forretningen, så var den sirlige slanke mand med det hvide hår og den pastelfarvede cashmere-trøje henslængt over skuldrene en hyppig gæst ved de mange smagninger lige til det sidste.
Men den 4. januar 2020 døde Georges Duboeuf i hjemmet i Romanèche-Thorins i en alder af 86. Hans hjerte ville ikke længere, og frugten fra 2019-høsten blev dermed den sidste, denne gudbenådede vinsmager nåede at være med til evaluere.
Les Vins du Georges Duboeuf videreføeres af hans søn Franck Duboeuf og barnebarn Adrien.
Den store og varierede sydfranske region, Languedoc-Roussillon strækker sig fra Nimes og Montpellier i øst i et bredt stræk langs kysten vestover til den spanske grænse. Languedoc er den østlige del som er meget franskpræget, mens den vestlige er tydeligt influeret af nærheden til Spanien og den catalanske kultur. Hele området nyder godt af det tørre og lune Middelhavsklima, som giver optimale forhold for druemodning. Grenache er meget udbredt, særligt i Roussillon hvor den bla. bruges til produktion af hedvine, men også Carignan og Syrah samt en række internationale sorter sorter som Chardonnay og Merlot findes i bred udstrækning.
Pays d'Oc er en IGP (Vin de Pays) langs Frankrigs sydkyst. Den dækker stort set hele Languedoc-Roussillon. Regionen står for en meget stor andel af Frankigs IGP vine og er varieret både på alle måder ikke mindst, når det handler om vintyper og druesorter. Pays d'Oc anses af mange for værende de franske vinbønders legeplads idet dyrkningsbetingelserne er gode i det tørre, lune klima og reglerne løse, så der eksperimenteres meget. Mange vine herfra markedsføres med druesorten på etiketten, hvilket sjældent ses blandt appellationsvinene.
Nøgleord
Karakteristika
Vinifikation
Flaskelagring