Fakta
- VinTypeRødvinHvidvinChampagneMousserende vinFine WineRosévinDessertvinPortvinHedvinSherryNaturvinOrangevinAlkoholfri vinSmagekasserLykkekasserGavekortAlle vineOmråderBourgogneBordeauxRhôneSancerrePiemonteToscanaPomerolRibera del DueroLoireMoselVenetoMarlboroughCalifornienDruePinot NoirChardonnaySauvignon BlancCabernet SauvignonRieslingGrenacheMerlotTempranilloCabernet FrancSyrahNebbioloMalbecSangiovese
- Spiritus & Drikke
- Mad
- Grej & Gaver
- Events
- Tilbud
- InspirationLæs om vin & madRejseguide til vin og madMit bedste mad & vin tipVinproducenterVin & MadVin & OstRåvarefokusKokketipsBarskabetVinvidenOm LøgismoseBocuse d'Or DanmarkHistorien om LøgismoseKlub Løgismose Vin & MadSmag, holdning og håndværkBag om LøgismoseLøgismose MejeriLøgismose kyllingenKontaktJob hos Løgismose
- Opskrifter
- Butikker
- 6 stk. 2.524,50
Haut-Bailly · II
- 6 stk. 2.524,50
495,-
660,- pr. l.
6 stk.
2.524,50
420,75 pr stk.
Spar 445,50
Anbefalinger
Decanter Magazine
94
Wow, dark berries and violets on the nose, so sensuous, smells rich and round. Beautifully fresh on the palate, there is a real zing and burst of red fruit juiciness but also a lovely cooling freshness straight from the start. Almost has a blue fruit touch but there's strawberries, raspberries and red cherries too. Smooth tannins with a gently chalky grip that coat the mouth giving structure and body. So linear and straight yet also layered, nothing is too overt or in your face - precise and really elegant. I love this - gentle and well presented. Excellent. Georgina Hindle - Februar 2022
Vinous by Antonio Galloni
93
Antonio Galloni - Februar 2022
Jeff Leve på The Wine Cellar Insider
92
Jeff Leve - Marts 2022
Beskrivelse
Château Haut-Bailly har hvert år i det nye millennium leveret en af de bedste vine i hele Bordeaux takket være et gnistrende samarbejde mellem vinmageren Gabriel Vialard og Véronique Sanders Van Beck, der gled ind i rollen som General Manager kort efter hendes familie på grund af arvestridigheder valgte at sælge slottet til den amerikanske bankmand Robert Wilmers i 1998.
Slottet blev mere end en investering for først Robert Wilmers og efter hans død i 2017 for hans søn Chriss Wilmers og det har betydet, at betydelige (hemmeligholdte) summer er fløjet Château Haut-Baillys vej i hele det nye millennium og det har betydet at slottet om ikke matcher så i hvert fald banker voldsomt på porten til Château Haut-Brion, når det handler om at producere den ultimative oplevelse i Péssac-Léognan appellationen og blandt Cru Classé vinene i Graves.
Og det smitter naturligvis af på 2. vinen, som dukkede op som "Domaine de la Parde" i 1967, blev præciseret som "La Parde de Haut-Bailly" i 1979 og senest i forbindelse med frigivelsen af 2018-årgangen blev moderniseret, eller om man vil simplificeret, til " Haut-Bailly•II", samtidig med at silhuetten af slottet forsvandt fra etiketterne og den sorte prik kom tilbage. Prikken som forbandt ”Haut” og ”Bailly” på vinene frem til 1985.
Uanset navn er Haut-Bailly•II fortsat et spejl af Le Grand Vin, men nu også en vin som sigter mod større umiddelbar fornøjelse eller som Véronique Sanders har formuleret det, en vin, der er ”et symbol på at en ny generation er kommet til, og at familien Wilmers nu skal til at skrive nye kapitler i historien om Château Haut-Bailly.”
En tæt og farverig 2. vin med masser friskhed og frugt til næsen og en elegant struktur i munden, som ikke forstyrres af den markante, men også bløde tanniner. Med andre ord en vin som både kan nydes straks efter frigivelsen og også gemmes en håndfuld år. Sådan som det netop var hensigten.
Producent
Château Haut-Bailly har hvert år i det nye millennium leveret en af de bedste vine i hele Bordeaux takket være et gnistrende samarbejde mellem vinmageren Gabriel Vialard og Véronique Sanders Van Beck, der gled ind i rollen som General Manager kort efter hendes familie på grund af arvestridigheder valgte at sælge slottet til den amerikanske milliardær Robert Wilmers i 1998.
Slottet blev mere end en investering for først Robert Wilmers, og efter hans død i 2017 også for hans søn Chriss Wilmers, og det har betydet, at hemmeligholdte summer er fløjet Château Haut-Baillys vej i hele det nye millennium med det resultat, at slottet om ikke matcher så i hvert fald banker voldsomt på porten til Château Haut-Brion, når det handler om at producere den ultimative oplevelse blandt Cru Classé vinene i Graves og i i Péssac-Léognan appellationen i det hele taget.
Château Haut-Bailly har i dag, efter at vinmarkerne fra det nærliggende Château Le Pape, som Robert Wilmers købte i 2012, er blevet ”adlet”, lidt mere end 40 ha. at gøre godt med. Og det bemærkelsesværdige er, at de oprindelige godt 30 ha. omkring selve slottet nærmest 1:1 er de samme, som dem familierne Goyaneche og Daitze opkøbte i 1530 for at etablerede kommerciel vinproduktion på stedet.
Château Haut-Bailly har ligesom de fleste andre slotte været ejet af adskille forskellige familier og konstellationer af partnerskaber, der har formået at levere på et niveau, som har betydet, at vinene har været om ikke berømte så populære i mere end 400 år. Et af partnerskaberne inkluderede i midten af 1600-tallet familien Le Bailly, som gav slottet sit navn og i øvrigt residerede i den periode, hvor Château Haut-Bailly, som et af de første slotte, begyndte at forlange, at der blev sat årgang på vinene.
I 1872 blev Haut Bailly købt af Alcide Bellot des Minieres, og det var ham der stod for opførelsen af det slot, som vi i dag forbinder med ejendommen, og senere var det også ham, der måtte indse at hans investering var yderst tvivlsom, da vinlusen kom snigende og i løbet af et par årtier invaderede hovedparten af Europas vinmarker.
Mens de fleste andre forfulgte genopretningen med podning af vinstokkene på amerikanske phylloxera-resistente rødder tøvede Alcide Bellot i det han mente at de fremmede rødder ville ændre vinenes profil for altid. I stedet valgte han at vaske sine vinstokke med en blanding af kobber og sæbe opløst i vand hvilket betød at en betydelig del af vinstokkene overlevede epidemien og angiveligt derfor fik Château Haut-Bailly ry for at producere en af de bedste vine i hele Bordeaux i årtierne op til og efter år 1900. Vine der opnåede priser på niveau med dem i toppen af 1855-klassifikationen.
Herefter gik det stille og roligt ned ad bakke, indtil den belgiske négociant Daniel Sanders købte slottet i 1955 og påbegyndte den genrejsning, som Wilmers-familien siden har videreført frem til i dag, hvor Le Grand Vin fra Château Haut-Bailly hvert år placerer sig blandt de bedst bedømte, når de nationale og internationale levebrødseksperter kommer forbi.
Oprindelse
Region
Bordeaux (opkaldt efter byen med samme navn) ligger i den sydvestlige del af Frankrig og breder sig indlands fra Atlanterhavets kyst lang floderne Gironde, Garonne og Dordogne hvor omkring mange af de bedste marker er placeret. Indflydelsen fra havet er stor, og Bordeaux er præget af en del nedbør. Det enorme område er på mange måder varieret, ikke mindst når det handler om vinstile. Mest kendt er Bordeaux for de tørre rødvine på Cabernet Sauvignon og Merlot og de ædelsøde vine på Semillon og Sauvignon Blanc. De bedste vine fra Bordeaux, både røde, tørre hvide og søde hvide er kendetegnet ved at have lang holdbarhed i flasken. Området er præget af lang historie og stor international anerkendelse.Distrikt
Pessac-Leognan er en relativt ny appellation skabt i 1987. Den udgør den nordlige del af det der før samlet hed Graves på venstre bred af Garonne floden lige syd for byen Bordeaux og dækker ca 1200 ha. Jordbunden er grus og sandholdig og Pessac-Leognan positionerer sig helt unikt i forhold til vinene fra Haut-Medoc i det både hvidvine og rødvine tillades indenfor appellationen og begge produceres på højt niveau. De røde har lighedstræk med rødvinene fra appellationerne i Haut-Medoc og produceres på samme druesorter dvs Cabernet-Sauvignon, Merlot, Cabernet Franc, Petit Verdot, Malbec og Carmenere. De hvide laves på Semillon, Sauvignon Blanc og Muscadelle og både rød og hvidvine fadlagres. Kun et enkelt slot blev klassificeret i 1855 klassifikationen, og det endda Premier Grand Cru Classé, Ch. Haut-Brion, og senere i 1959 fik appellationen, der dengang var en del af Graves, sin egen klassifikation.Næringsdeklaration
Indeholder sulfitter