• 0 Kurv

    Kurv overblik

    Du har ikke noget i din kurv endnu...
    Total (heraf moms: 0,-) 0,-

Coravin

Med Coravin kan du skænke vin uden at fjerne proppen med den mest epokegørende nyhed på den internationale restaurantscene.

23 Resultater
Coravin - Patroner 2 stk
Coravin Model 3 - Black Wine Lover Pack
Coravin Earator vin-ilter
Coravin 24 patroner i display (12 x 2stk)
Coravin Model 6 - Piano Black Wine Lover Pack
Premium nål til Coravin
Coravin Model 2 ELITE - Rød
Coravin Model 6 Core - Silver
Coravin Model 6 Core - Piano Black
Coravin Model 6 Core - Candy Apple Red
Coravin Model 2 ELITE - White

Med Coravin kan du skænke vin, uden at skulle fjerne proppen

Coravin er skabt af Greg Lambrecht, der i 1998 øjnede muligheden for at skabe et system hvormed man kunne skænke vin fra flaske uden at fjerne proppen og uden at kvaliteten af den tilbageværende vin blev berørt af "tyveriet".

Coravin systemet er patenteret

I 2003 lykkedes det at tappe det første glas med Coravin og et år senere kunne man ved forskellige blindsmagninger dokumentere at flasker hvor 1/4 eller 1/3 af indholdet manglende stadig performede fint.

Det førte til et patent i adskillige lande i 2005 og i 2009 bestod en lang række vine lakmusprøven op til 5 år efter at man havde haft nålen nede i flaskerne. Den resterende vin i flaskerne var smagsmæsssigt identisk med vine fra uberørte flasker købt samtidig med og opbevaret side om side med flaskerne, der havde mærket nålen.

Friheden til at nyde den mængde vin, man ønsker, uden hensyn til flaskestørrelsen, giver færre kompromisser såvel som mulighed for at smage utallige vine uanset selskabets størrelse. Netop da Gregs kone var gravid, og han derfor kun
var ene om at nyde vin mange aftener, fik han idéen til Coravin.

 

 

Coravin Model 2 Elite

Coravin Model 2 Elite

Derfor holder vinen sig

Systemet fungerer således, at en teflonbelagt nål føres ned gennem proppen, og når man efterfølgende skænker af vinen ved at trykke på en udløserknap og tippe flasken, som man ville gøre ved normal skænkning, tappes vin ud af flasken. Vinen erstattes af argongas, som tilføres via en udskiftelig patron. Argongas er en ædelgas, som sikrer, at den tilbageværende vin i flasken ikke oxiderer, men blot udvikler sig som den ville have gjort, hvis den var urørt. Elasticiteten i kork sikrer, at det lille hul, nålen efterlader, lukker sig igen. Man skal være opmærksom på, at genforsejlingen ikke sker i plastikpropper samt propper lavet af granuleret kork.

Coravin Model 1

Coravin Model 1

Det prisvindende Coravin system


I 2011 frem til at Coravin LLC blev en realitet og i juli 2013 lancerede firmaet det første kommercielle Coravin system, som straks blev kåret som "Best of what's new in 2013" af Popular Science. Siden er det blevet til en stribe priser og Coravin system anses nu som den mest epokegørende nyhed på den internationale restaurant scene i det nye årtusinde.

Robert Parker om Coravin

Greg Lambrecht besøgte i det tidlige forår 2013 den amerikanske vinguro Robert Parker som smagte flere eksempler på vine der blev skænket både fra fyldte flasker og flasker der var blevet tappet fra tidligere. Robert Parker kunne ikke smage forskel og de aftale at mødes igen 8 måneder senere for at se hvorledes de netop åbnede flasker udviklede sig. Du kan opleve Robert Parkers begejstring her: 

Robert Parker og Coravin

Vinkreutzer har købt og anmeldt vores Coravin Model 2 Elite. Læs anmeldelsen her.

Coravin guide

Chefsommelier, Thilde Maarbjerg hjælper dig i videoerne herunder benytte Coravin 

Find en vin egnet til Coravin

Find den næste vin til kælderen i vores sortiment

Se vores udvalg af vin