Passer godt til
Andre spændende produkter
Cordella Az.Agr. di Maddalena Cordella, Podere Meleto, 27, 53024 Montalcino SI, Italien
Indtast din e-mail og vi sender dig et link, som du kan bruge til at ændre din adgangskode. Bemærk at linket kun er gældende i 3 timer.
Nulstillingslink er afsendt
Jeg vil gerne være medlem af Klub Løgismose
Jeg accepterer Vilkår og Betingelser for Klub Løgismose Vin & Mad.
Jeg har læst persondatapolitikken og cookiepolitikken
Målrettet markedsføring
Jeg giver tilladelse til, at Løgismose må kontakte mig via e-mail, sms, sociale medier (f.eks. Facebook) og kommunikationsapps (f.eks. Messenger) med tips, tilbud, konkurrencer, kampagner og events, omhandlende produktsortimentet på løgismose.dk, Løgismose i Netto og Løgismose fysiske butikker. Ligeledes giver jeg tilladelse til, at Løgismose må gemme og bruge oplysninger om mig og dele dem internt til at målrette markedsføring til mig. Det gælder mine kontaktoplysninger, alder, købs- og søgeadfærd, interesser og andre oplysninger fra f.eks. hjemmesider og cookies.
Hvis jeg fortryder
Jeg kan altid tilbagekalde mit samtykke på Min Side eller gdpr@lmfood.dk. Hvis jeg tilbagekalder mit samtykke, afmelder jeg samtidig mit medlemskab af Klub Løgismose Vin & Mad, og jeg vil fremover ikke længere modtage information om diverse tilbud, medlemspriser, rabatter og lignende eller have adgang til mine tidligere ordrer.
Fortsæt til betaling. Vælg denne hvis du gerne vil:
Beskrivelse
Producent
Oprindelse
Helt klar og transparent Grappa di Brunello di Montalcino med en stor umiddelbar og intens aroma af friske druer og en herligt blød og mild smag, der på smukkeste vis undgår det sødladne. Med lidt god fantasi fornemmer man de rullende bakker omkring Montalcino, når denne ædle digestif skænkes i glasset!
Grappaen er fremstillet af de helt friske presserester (eller på italiensk vinaccia fresca), fra økologisk dyrkede Sangiovese druer, der køres ned til det estimerede boutique destilleri Nannoni, der ligger udenfor Civitella Paganico på vejen mellem Siena og Grosetto. Her forvandles den friske vinaccia til Grappa samme dag som den lander - eller senest dagens efter - og modner herefter 10 måneder i rustfrit stål inden styrken skæres ned til 43 procent og den færdige Grappa tappes på flaske.
Udefra ligner Nannoni Grappe Srl. falmede røde bygning ingen ting, men indenfor åbenbares den helt fantastiske sal forbeholdt Distillazione Conto Terzi. Her står grappaerne fra en lang række af de toneangivende producenter ikke blot i Montalcino, men i hele Toscana står på rad og række og modner side om side. Således har Maddalena et billede, som hun stolt viser frem, hvor tanken med Cordellas logo på står i samme række som Grappaerne fra Ornellaia, Altesino og Avignonesi.
Det er den stadig ungdommelige Maestro Destillitori Priscilla Occhipinti, der i mere end 20 år har været personligt ansvarlig for hvor hvert enkelt destillat hos Nannoni, og med årene er hendes flair for at adskille hovedet fra halen i destillationsprocessen blevet så raffineret, at en lang række vinproducenter nu er på venteliste for at få lov til at få deres vinaccia destilleret hos Nannoni.
Maddalena Cordella indrømmer da også med et smil, at havde de ikke været for hendes venskab med Rossana Rosini - en af de andre stærke kvinder hos Nannoni - så havde hun stadig befundet sig på ventelisten.
Land | Italien |
Region | Toscana |
Producent | Maddalena Cordella |
Vinmager | Priscilla Occhipinti |
Druer | Sangiovese (100 %) |
Nettoindhold | 0,5 l |
Lukkeanordning | Træprop |
Produktionsform | Økologisk |
Alkoholprocent | 43,0 % |
Lagring | 10 måneder i rustfrit stål. |
Forventet holdbarhed | Kan gemmes men bliver ikke bedre. |
Varenr.: | 128365 |
Hos Cordella i Montalcino er der ikke tale om en rig familie fra Milano, der er blevet grebet at tidens treds, og nu fremstiller hobbyvin med pomp og pragt.
I stedet er det historien om Orlando Cordella, som stædigt fortsatte med at dyrke korn, solsikker og alt mulig andet end druer imens vinene fra Montalcino voksede frem mod verdensberømmelse. Det syntes han datter Maddalena var lidt underligt, og måske var det på grund af hendes drillerier, at Orlando i sluthalvfemserne til sidst overgav sig og påbegyndte tilplantningen af 15 ha. med de bedste Sangiovese Grosso kloner han kunne opdrive til netop den blanding af ler og sand han havde på sine skråninger i det nordøstlige hjørne af Brunello di Montalcino appellationen.
Planen var oprindeligt blot at sælge druerne til den højestbydende, men efterhånden modnede ideen om egen vingård, og i 1999 forærede Orlando de 15 ha. til Maddalena mod, at hun vendte hjem til Montalcino og etablerede sig som den første kvindelige producent i Montalcino. Far og datter søgte og fik EU midler, og i 2006 begyndte opførelsen af det topmoderne vineri, der skulle gøre drømmen til virkelighed.
Den første vin Rosso di Montalcino kom på markedet i 2008 efter at den var blevet smagt og mere end godkendt af Consorzio del Vino Brunello di Montalcino, der tildelte vinen de maksimale fem stjerner. Siden fulgte i 2011 efter yderligere 3 års tålmodig ventetid den første Brunello di Montalcino som også løb med de maksimale fem stjerner fra konsortiet.
Siden er det kun gået fremad, og i dag har Maddalene Cordella på en blanding af stenhårdt arbejde, en fantastisk personlig udstråling og ikke mindst nogle charmerende nu også økologiske vine etableret sig i et pænt stykke oppe Montalcino’s hierarki.
Toscana ligger i den vestlige del af Mellemitalien og flere af landets bedste vine produceres her. De bølgende bakker og pitoreske byer kan mere end at agere kulisse til smukke postkort, og både mad og vin er i højsædet. Det lune Middelhavsklima, regionen nyder, giver optimale forhold for modning af druer. Sangiovese har sin højborg i Toscana, og i distrikter som Brunello di Montalcino og Chianti Classico når den højder, hvis lige ikke findes andre steder i verden. Ved kysten ligger undtagelsen i form af distriktet Bolgheri, der fokuserer på internationale sorter, særligt Cabernet Sauvignon og Merlot. Vernacchia di San Gimignano er tør hvidvin og den velkendte Vin Santo fremstilles også i betydelige mængder på særligt Trebbiano og Malvasia.
Passer godt til