Moët-Hennessy's team i Argentina, som kalder sig "the vineyardists", har under ledelse af den karismatiske Hervé Birnie-Scott de sidste 25 år forvandlet det, der skulle have handlet om sydamerikanske bobler, til et referencepunkt, når det kommer til argentinske rødvine fra højt beliggende vinmarker.
Denne Grand Malbec, der blev lanceret i 1999 samtidig med den lidt mindre fokuserede Malbec Reserve, har således på det nærmeste fået en lavine til at rulle hen over de højt beliggende plateauer langs Andesbjergene, og det, der var en (godt nok nøje og vel planlagt) prøveballon, er blevet til big business med en samlet produktion på adskillige millioner flasker. Terrazas de Los Andes disponerer således i dag over næsten 550 ha. fordelt på flere end 200 forskellige parceller, der alle ligger i 1.000 til 1.800 meters højde hen over en imponerende strækning på mere end 900 km.
Grand (terroirs) Malbec High Altitude Vineyards er vinen fra de oprindelige parceller på Las Compuertas plateauet i knap 1.100 meters højde på venstrebredden af Mendoza-floden i departement Luján de Cuyo, hvor de første Malbec stokke blev plantet i 1929, og hvor nogle af de tidligste kunstvandingskanaler blev anlagt helt tilbage i 1785. Høsten er manuel, og da der er tale om de oprindelige vinmarker er turen over til vineriet, hvor de ældste bygninger er fra 1898, ikke lang. Efter en soignering af drueklaserne fjernes alle stilke, hvorefter druerne knuses og gærer til vin i store oprejste egetønder, hvorefter vinen modner 16 måneder i 100% nye franske fade. Herefter sammenstikkes den endelige cuvée i de senere år med en lille justering med vine fra andre højtbeliggende parceller hvorefter den tappes på flaske og efter yderligere 6 måneder frigives til salg.
Som det fremgår, er Grand Malbec nu som før en af de bedst bedømte argentinske rødvine, som anmelderne, efterhånden som inflationen i 100-point skalaen har bredt sig, i samlet flok belønner med 90 point eller mere. En mørk og intens vin med masser af saftige røde bær, aromatiske urter, viol, mokka og mørk chokolade i såvel duften som smagen. Fyldig og insisterende, men også med en underliggende friskhed takket være fin syre og velintegrerede faste tanniner.