Nøgleord
Karakteristika
Vinifikation
LEON BEYER - Office, 2 Rue de la Premiere Armee Francaise, 68420 Eguisheim, Frankrig
Indtast din e-mail og vi sender dig et link, som du kan bruge til at ændre din adgangskode. Bemærk at linket kun er gældende i 3 timer.
Nulstillingslink er afsendt
Jeg vil gerne være medlem af Klub Løgismose
Jeg accepterer Vilkår og Betingelser for Klub Løgismose Vin & Mad.
Jeg har læst persondatapolitikken og cookiepolitikken
Målrettet markedsføring
Jeg giver tilladelse til, at Løgismose må kontakte mig via e-mail, sms, sociale medier (f.eks. Facebook) og kommunikationsapps (f.eks. Messenger) med tips, tilbud, konkurrencer, kampagner og events, omhandlende produktsortimentet på løgismose.dk, Løgismose i Netto og Løgismose fysiske butikker. Ligeledes giver jeg tilladelse til, at Løgismose må gemme og bruge oplysninger om mig og dele dem internt til at målrette markedsføring til mig. Det gælder mine kontaktoplysninger, alder, købs- og søgeadfærd, interesser og andre oplysninger fra f.eks. hjemmesider og cookies.
Hvis jeg fortryder
Jeg kan altid tilbagekalde mit samtykke på Min Side eller gdpr@lmfood.dk. Hvis jeg tilbagekalder mit samtykke, afmelder jeg samtidig mit medlemskab af Klub Løgismose Vin & Mad, og jeg vil fremover ikke længere modtage information om diverse tilbud, medlemspriser, rabatter og lignende eller have adgang til mine tidligere ordrer.
Jeg vil gerne være medlem af Klub Løgismose
Jeg accepterer Vilkår og Betingelser for Klub Løgismose Vin & Mad.
Jeg har læst persondatapolitikken og cookiepolitikken
Målrettet markedsføring
Jeg giver tilladelse til, at Løgismose må kontakte mig via e-mail, sms, sociale medier (f.eks. Facebook) og kommunikationsapps (f.eks. Messenger) med tips, tilbud, konkurrencer, kampagner og events, omhandlende produktsortimentet på løgismose.dk, Løgismose i Netto og Løgismose fysiske butikker. Ligeledes giver jeg tilladelse til, at Løgismose må gemme og bruge oplysninger om mig og dele dem internt til at målrette markedsføring til mig. Det gælder mine kontaktoplysninger, alder, købs- og søgeadfærd, interesser og andre oplysninger fra f.eks. hjemmesider og cookies.
Hvis jeg fortryder
Jeg kan altid tilbagekalde mit samtykke på Min Side eller gdpr@lmfood.dk. Hvis jeg tilbagekalder mit samtykke, afmelder jeg samtidig mit medlemskab af Klub Løgismose Vin & Mad, og jeg vil fremover ikke længere modtage information om diverse tilbud, medlemspriser, rabatter og lignende eller have adgang til mine tidligere ordrer.
Fortsæt til betaling. Vælg denne hvis du gerne vil:
Beskrivelse
Producent
Oprindelse
Eschbach-Dornstetter er ikke et egentligt vinhus, men derimod et handelshus, der blev registreret hos myndighederne tilbage i 1962 med henblik på engrossalg af drikkevarer eller som det hedder på fransk "Commerce de gros de boissons". Huset blev tilknyttet det historiske Léon Beyer i Eugisheim, da Léon Beyer II i 1967 giftede sig ind i Eschbach-familien, og siden er Eschbach-Dornstetter blevet kendt som det brand som Léon Beyer benyttede til vine produceret på druer købt hos mindre betroede vinbønder.
Kvaliteten og det tørre gastronomiske udtryk ligger meget tæt op ad Les Classiques serien. som i 1970'erne løftede Léon Beyer helt frem i forreste række samtidig med at la nouvelle cuisine francaise forandrede gastronomien for altid. Så hvis du vil fornemme stilen i vinene fra det gamle traditionsrige vinhus er Eschbach-Dornstetter et fornuftigt sted at starte.
Høsten hos de forskellige vinbønder er manuel og druerne ankommer til de mange gange udvidede og moderniserede bygninger i Eugisheim, hvor alle stilkene fjernes inden druerne presses. Herefter får mosten lov til at bundfælde forud for gæringen uden fremmede gærstammer i betontanke og gamle egefade. Den endelige cuvée sammenstikkes i det tidlige forår og modner videre i 12-14 måneder inden vinen filtreres og tappes på flaske.
Resultatet er en fyldig, blomstrende og krydret Gewürztraminer med en så tør profil, at der bliver tale om en vin, som ikke er uden forfriskende elementer, hvilket må siges at være noget af en sjældenhed i Alsace. Druens krydrede DNA er ikke gemt af vejen, og der er stadig både rosenblade og litchi til stede, men der er også syre og solid mineralitet til stede og dermed kommer der balance i herlighederne samtidig med at man nærmest ikke fornemmer, at der er mere end 14% alkohol til stede i vinen.
Server den gerne direkte fra køleskabet, så friskheden ikke kommer ud af kurs, og gerne sammen med de mange egnsretter fra Alsace. Den skal nok klare dem alle sammen! Også attraktiv i det asiatiske køkken hvor den hverken vil bøje sig for koriander eller citrongræs. Tjek eventuelt Léon Beyers hjemmeside hvor der findes skemaer hvor de berømte egnsretter og specialiteter fra Alsace matches med de forskellige druesorter.
Årgang | 2018 |
Land | Frankrig |
Region | Alsace |
Distrikt | Alsace |
Producent | Eschbach-Dornstetter |
Vinmager | Marc Beyer & Eric Schueller |
Druer | Gewurztraminer (100 %) |
Nettoindhold | 0,75 l |
Lukkeanordning | Granuleret kork |
Produktionsform | Konventionel |
Restsukker | 1,0 g/l |
Lagring | 12-14 måneder i beton og store gamle fade. |
Forventet holdbarhed | 4-5 år fra høståret. |
Serveringstemperatur | 7 - 9 °C |
Varenr.: | 217053 |
Eschbach-Dornstetter er ikke et egentligt vinhus, men derimod et handelshus med hovedsæde i Ingerheim, der blev registreret hos myndighederne tilbage i 1962 med henblik på engrossalg af drikkevarer eller som det hedder på fransk "Commerce de gros de boissons". Huset blev knyttet til Léon Beyer i Eugisheim da Léon Beyer II i 1967 giftede sig ind i Eschbach-familien og i en årrække producerede Beyer på købt frugt en serie af vine, der blev markedsført af Eschbach-Dornstetter.
Dette arrangement ophørte imidlertid i begyndelsen af 1970'erne, da La Nouvelle Cuisine for alvor slog igennem og de altid tørre vine fra Léon Beyer blev nogle af de mest populære på de 3-stjernede Michelin restauranter og mange, mange andre restauranter først i Frankrig og senere i hele verden. For at kunne efterkomme efterspørgslen blev de købte druer nu anvendt i Beyer-vinene og Eschbach-Dornstetter forsvandt ud af markedet.
Siden har tiderne ændret sig. I dag er der restauranter, som ikke ønsker at tilbyde vine fra Léon Beyer som alle de andre, ligesom der på visse markeder er importører, som ikke ønsker at tilbyde de samme vine til de deres forskellige kundesegmenter og derfor er Eschbach-Dornstetter kommet tilbage på banen, som en serie af vine, der komplimenterer Les Classiques, der stadig er krumtappen hos Léon Beyer.
Vinene er produceret ud fra det samme dogme om at de skal være gastronomiske. Det vil sige tørre, relativt slanke og befordrende frem for sødladne og mættende, og i praksis kommer druerne fra de samme kilder som leverer frugt til Les Classiques ligesom vinen produceres i de samme moderniserede bygninger i Eugisheim som de øvrige vine fra Léon Beyer.
Alsace ligger i det nordøstlige hjørne af Frankrig. Mod øst flankeres regionen af Vogeser bjergene og mod vest grænsen til Tyskland og Rhin-floden. Vinmarkerne ligger gennemgående på de nedre dele af Vogerserne og spænder over ca 185 km fra nord til syd og ca 40 km fra øst til vest. Bjergene giver læ for nedbør, så trods den nordlige beliggenhed er Alsace er tørt og lunt område med mange solskindstimer. Regionen har af flere omgange været under tysk herredømme, om indflydelsen er tydelig både i flaskeform, druesorter og lokalbenævnelser. Regionen dækker 3 nøgleappellationer: Alsace, Alsace Grand Cru og Cremant d'Alsace og kendes hovedsageligt for hvidvine på Riesling, Gewürztraminer, Pinot Gris og Alsace samt mousserende vine. Der produceres også en smule rødvin på Pinot Noir
Nøgleord
Karakteristika
Vinifikation