Fakta
- VinTypeRødvinHvidvinChampagneMousserende vinFine WineRosévinDessertvinPortvinHedvinSherryNaturvinOrangevinAlkoholfri vinSmagekasserLykkekasserGavekortAlle vineOmråderBourgogneBordeauxRhôneSancerrePiemonteToscanaPomerolRibera del DueroLoireMoselVenetoMarlboroughCalifornienDruePinot NoirChardonnaySauvignon BlancCabernet SauvignonRieslingGrenacheMerlotTempranilloCabernet FrancSyrahNebbioloMalbecSangiovese
- Spiritus & Drikke
- Mad
- Grej & Gaver
- Events
- Tilbud
- InspirationLæs om vin & madRejseguide til vin og madMit bedste mad & vin tipVinproducenterVin & MadVin & OstRåvarefokusKokketipsBarskabetVinvidenOm LøgismoseBocuse d'Or DanmarkHistorien om LøgismoseKlub Løgismose Vin & MadSmag, holdning og håndværkBag om LøgismoseLøgismose MejeriLøgismose kyllingenKontaktJob hos Løgismose
- Opskrifter
- Butikker
- 6 stk. 637,50
Gewurztraminer Les Classiques 37,5cl
- 6 stk. 637,50
125,-
333,33 pr. l.
6 stk.
637,50
106,25 pr stk.
Spar 112,50
Beskrivelse
Man kan ikke undgå at blive en lille smule andægtig, når man begynder at kigge nærmere på Alsace-huset Léon Beyer i Eguisheim. Det historiske familiedrevne vinhus er indbegrebet af franskmændenes ubestridelige evne til at få hele verden overbevist om, at de kan noget ganske særligt. Denne status baserer de på tre fundamentale styrker: De har været i gang i adskillige generationer og er derfor for mange indbegrebet af tradition. De står for kvalitet og ved, hvad kvalitet er. De opnår anerkendelse, og de er ikke bange for at skilte med det.
Vinene i Les Classiques serien hvorfra denne Gewürtztraminer er hentet udgør krumtappen hos Léon Beyer. Der er tale om frugt fra familiens egne parceller i bakkerne omkring Eguisheim, der suppleres med frugt fra mindre vinbønder, hvoraf nogle har solgt deres høst til Léon Beyer i generationer. Høsten er manuel og druerne ankommer til de mange gange udvidede og moderniserede bygninger i hjertet af Eguisheim i plastkasser. Her sker der en soignering af klaserne inden stilkene fjernes og druerne presses. Herefter får mosten lov til at bundfælde nogle gange i flere dage forud for gæringen uden fremmede gærstammer i beton og gamle fade. Den endelige cuvée sammenstikkes i det tidlige forår og modner videre i 6-10 måneder frem mod en let filtrering og aftapningen på flaske.
Marc Beyer og hans tro væbner Eric Schueller, der har arbejdet i kælderen siden 1883, lægger ikke skjul på, at det er deres filosofi at beherske restsukkeret og at ambitionen er at skabe gastronomiske vine, og det gælder også denne Gewürtztraminer som er vinificeret helt tør og derfor trods 14% alkohol kommer med en for druen bemærkelsesværdig friskhed, der godt kan give lyst til lidt mere end et enkelt lille glas.
Byd den som aperitif så vi kan mindes de dage hvor vi alle drak Alsace-vine og halsede gennem Tyskland for at nå frem til vores favoritområde, når det skulle handle om aromatiske hvidvine.
Producent
Man kan ikke undgå at blive en lille smule andægtig, når man begynder at kigge nærmere på Alsace-huset Léon Beyer i Eugisheim. Det historiske familiedrevne vinhus er indbegrebet af franskmændenes ubestridelige evne til at få hele verden overbevist om, at de kan noget ganske særligt. Denne status baserer de på tre fundamentale styrker:
- De har gjort det i adskillige generationer og er derfor indbegrebet af tradition.
- De står for kvalitet og ved, hvad kvalitet er.
- De opnår anerkendelse, og de er ikke bange for at skilte med det.
Léon Beyer nævnes ofte i samme sætning som Trimbach, når der skal kategoriseres blandt den efterhånden store spændvidde, som vinene fra Alsace repræsenterer. Den tørre, stringente stil er ufravigelig med mindre det drejer sig om Vendange Tardive og Selection de Grains Nobles, som er de officielle kategorier til søde vine skabt på henholdsvis sent høstede druer og druer angrebet af den ædle råddenskab.
Léon Beyer lægger ikke skjul på, at det er deres filosofi at beherske restsukkeret og at ambitionen er at skabe gastronomiske vine. Det underbygges af en alenlang liste med restauranter både i Frankrig og resten af verden, som har Leon Beyer på vinkortet, og her er forventeligt mange prominente navne. Man fornemmer også tydeligt, at vin og mad er omdrejningspunktet i familiens liv på tværs af de tre generationer, der for tiden er involverede i forretningen.
Serien ”Les Classiques” er netop det den kalder sig. Klassiske vine som hver især definerer såvel regionen som druesorten med imponerende akkuratesse. Hverken for tynde eller for koncentrerede, hverken for neutrale eller for opulente, bare perfekte og nærmest umulige at spytte ud selvom man er på arbejde, klokken kun lige var rundet 10 om formiddagen om mange flere vine endnu vinker forude.
Man drømmer sig ned til de små, smalle gader i de charmerende alsaciske byer, hvor vinen stadig serveres i glas med grøn stilk, og hvor en flaske aldrig er nok til to, og det aller bedste er måske at Les Classiques vil kunne passe ind i nærmest enhver sammenhæng med deres klingende renhed.
Vinene i Les Classiques er krumtappen hos Léon Beyer, men der ligger mange flere gemt i de mange gange udvidede og moderniserede bygninger i hjertet af Eugisheim. Sådan må det være når man kontrollerer hele 35 ha. i bakkerne omkring byen og dertil har tegnet kontrakter med en stribe mindre vinbønder således at man kan efterkomme den støt stigende efterspørgsel.
I omegnen af 700.000 flasker bliver det til på årsbasis fordelt på 28 forskellige vine. Imponerende!
Léon Beyer som tog over i 1959 udviklede sig til at være en levemand med stor gastronomisk appetit, som gerne rejse lande og riger rund for at nyde de bedste måltider. Han blev en af hovedårsagerne til at vinene fra Alsace i almindelighed og vinene fra Léon Beyer i særdeleshed blev dem der hyppigst blev skænket da La Nouvelle Cuisine slog igennem i slutningen af 1960'erne, og det skulle være ganske vist, at vinene fra Léon Beyer i adskillige år i fra midten af 1970'erne var på kortet på samtlige 3 stjernede Michelin restauranter i Frankrig. Vi har derfor medtaget et billede hvor Léon Beyer i sine velmagtsdage ses flankeret af de to mesterkokke Paul Haeberlin og Paul Bocuse.
Oprindelse
Region
Alsace ligger i det nordøstlige hjørne af Frankrig. Mod vest flankeres regionen af Vogeser bjergene og mod øst grænsen til Tyskland og Rhin-floden. Vinmarkerne ligger gennemgående på de nedre dele af Vogerserne og spænder over ca 185 km fra nord til syd og ca 40 km fra øst til vest. Bjergene giver læ for nedbør, så trods den nordlige beliggenhed er Alsace er tørt og lunt område med mange solskindstimer. Regionen har af flere omgange været under tysk herredømme, om indflydelsen er tydelig både i flaskeform, druesorter og lokalbenævnelser. Regionen dækker 3 nøgleappellationer: Alsace, Alsace Grand Cru og Cremant d'Alsace og kendes hovedsageligt for hvidvine på Riesling, Gewürztraminer, Pinot Gris og Alsace samt mousserende vine. Der produceres også en smule rødvin på Pinot Noir
Næringsdeklaration
Indeholder sulfitter