Nøgleord
Karakteristika
Vinifikation
Flaskelagring
Domaine Coillot Bernard Père et Fils, 14 Rue de la Boulotte, 21160 Marsannay-la-Côte, Frankrig
Indtast din e-mail og vi sender dig et link, som du kan bruge til at ændre din adgangskode. Bemærk at linket kun er gældende i 3 timer.
Nulstillingslink er afsendt
Jeg vil gerne være medlem af Klub Løgismose
Jeg accepterer Vilkår og Betingelser for Klub Løgismose Vin & Mad.
Jeg har læst persondatapolitikken og cookiepolitikken
Målrettet markedsføring
Jeg giver tilladelse til, at Løgismose må kontakte mig via e-mail, sms, sociale medier (f.eks. Facebook) og kommunikationsapps (f.eks. Messenger) med tips, tilbud, konkurrencer, kampagner og events, omhandlende produktsortimentet på løgismose.dk, Løgismose i Netto og Løgismose fysiske butikker. Ligeledes giver jeg tilladelse til, at Løgismose må gemme og bruge oplysninger om mig og dele dem internt til at målrette markedsføring til mig. Det gælder mine kontaktoplysninger, alder, købs- og søgeadfærd, interesser og andre oplysninger fra f.eks. hjemmesider og cookies.
Hvis jeg fortryder
Jeg kan altid tilbagekalde mit samtykke på Min Side eller gdpr@lmfood.dk. Hvis jeg tilbagekalder mit samtykke, afmelder jeg samtidig mit medlemskab af Klub Løgismose Vin & Mad, og jeg vil fremover ikke længere modtage information om diverse tilbud, medlemspriser, rabatter og lignende eller have adgang til mine tidligere ordrer.
Jeg vil gerne være medlem af Klub Løgismose
Jeg accepterer Vilkår og Betingelser for Klub Løgismose Vin & Mad.
Jeg har læst persondatapolitikken og cookiepolitikken
Målrettet markedsføring
Jeg giver tilladelse til, at Løgismose må kontakte mig via e-mail, sms, sociale medier (f.eks. Facebook) og kommunikationsapps (f.eks. Messenger) med tips, tilbud, konkurrencer, kampagner og events, omhandlende produktsortimentet på løgismose.dk, Løgismose i Netto og Løgismose fysiske butikker. Ligeledes giver jeg tilladelse til, at Løgismose må gemme og bruge oplysninger om mig og dele dem internt til at målrette markedsføring til mig. Det gælder mine kontaktoplysninger, alder, købs- og søgeadfærd, interesser og andre oplysninger fra f.eks. hjemmesider og cookies.
Hvis jeg fortryder
Jeg kan altid tilbagekalde mit samtykke på Min Side eller gdpr@lmfood.dk. Hvis jeg tilbagekalder mit samtykke, afmelder jeg samtidig mit medlemskab af Klub Løgismose Vin & Mad, og jeg vil fremover ikke længere modtage information om diverse tilbud, medlemspriser, rabatter og lignende eller have adgang til mine tidligere ordrer.
Fortsæt til betaling. Vælg denne hvis du gerne vil:
Beskrivelse
Producent
Oprindelse
Christophe Coillot skaber nogle af saftigste og mest umiddelbare Marsanney vine på markedet, og stilen fornemmes naturligvis også i hans vine fra andre appellationer. Blandt andet denne Gevrey-Chambertin som her i den generøse, meget varme og solrige 2018-årgang kommer med en næsten eksotisk feeling, som bør tiltale enhver, der får et kick, når der kommer californisk Pinot Noir i glassene.
Christophe har 1,3 ha. i Gevrey-Chambertin. Nogle små parceller i den nordlige ende af appellationen ind mod og ind i Brochon nedenfor Les Cazetieres og Champeaux, hvor kalksten og kalkmergel dominerer, og da vinstokkene efterhånden er blevet 40-55 år gamle tillader Christophe sig at kalde vinen for en Vielles Vignes.
Vinen er funderet på frugt fra bæredygtigt landbrug, hvor der ikke bruges pesticider og herbicider, og der pløjes for at begrænse ukrudtet og for at tvinge vinstokkenes rødder ned i dybden. Derimod er den maskinelle høst sendt på pension, og i kælderen er chaptalisering uanset årgangenes beskaffenhed ikke en option.
Druerne er plukket i stegende hede mellem den 6. og 9. september og hastet op til vingården for at undgå at gæringen kom alt for godt i gang inden stilkene blev fjernet og druerne endte i stål og betontankene. Vinen er efter gæringen modnet 14 måneder på fad (30% nye) og derefter tappet på flaske uden forudgående klaring eller filtrering.
En flot, ulmende intens kommunevin, som lige skal have lov til at tænke sig om, inden den bryder ud i et stort hjertevarmt smil med kirsebær, ribs, jordbær, peber, violer og friske urter til næsen og dejlig saftig fylde i munden som både charmerer og imponerer.
Prøv den sammen med en svinenakkesteg med salvie og en blanding af tørsaltet bacon, porrer og kartofler som har fået lov til at simre med den sidste halve time.
Årgang | 2018 |
Land | Frankrig |
Region | Bourgogne |
Distrikt | Gevrey-Chambertin |
Producent | Domaine Coillot Bernard Père et Fils |
Vinmager | Christophe Coillot |
Druer | Pinot Noir (100 %) |
Nettoindhold | 0,75 l |
Lukkeanordning | Naturkork |
Produktionsform | Konventionel |
Restsukker | 1,5 g/l |
Fadlagret | Ja |
Lagring | 14 måneder på fad. 30% nye. |
Forventet holdbarhed | 6-8 år fra høståret. |
Serveringstemperatur | 15 - 17 °C |
Varenr.: | 217266 |
Vi har længe holdt et vågent øje med en håndfuld producenterne i Marsannay som har modstået urbaniseringen fra Dijon og lige nu leverer på et niveau som både imponerer og charmerer. Flere af den har også været forbi smagepanelet på Toldboden, men enten kunne de ikke levere eller også var der allerede en importør, som ikke ville dele. Så det var ligesom lidt op ad bakket indtil Domaine Coillot pludselig bankede på i slutningen af juni. Det var kærlighed ved første sip, og efter en smuttur til Bourgogne i september, hvor vi lod Marsannay vine fra 9 producenter duellere mod hinanden på terrassen foran den fine Restaurant et Bar à Vins "Au Clos Napoléon" i Fixin tør vi godt hævde at Coillot er blandt de 2-3 ypperste producenter i Marsannay. Vinene kommer med en finesse og en selvfølgelig fylde, som får rigtig mange vine fra de mere berømte kommuner lidt længere sydpå til at blegne. Og det vidunderlige er, at Robert Parker og de andre internationale smagsdommere slet ikke har opdaget det.
Men der er nok kun et spørgsmål om tid, i det Domaine Coillot for et par år siden fandt sammen med en af Frankrigs dygtigste og mest respekterede distributører, og vinene har nu fundet vej til en stribe af Frankrigs bedste restauranter. Således er de på kortet hos de 3-stjernede restauranter Georges Blanc, Gagnaire, Héléne Darroze, 1947/Le Cheval Blanc, L’Ambroisie, Guy Savoie, La Bouitte samt på en lang række andre restauranter, som ”nøjes” med 1 eller 2 stjerner i den eftertragtede Michelin guide.
Domainet blev grundlagt i slutningen af 1960’erne, da Bernard Coillot besluttede selv at tappe familiens vine, og han er efterfølgende blevet kaldt en af de unge rebeller, som gjorde sit for at reetablere Pinot Noir på vinmarkerne omkring Marsannay. I dag er stafetten for længst overdraget til sønnen Christophe. Han efterstræber terroir-drevne vine funderet på frugt fra bæredygtigt landbrug, hvor der ikke bruges pesticider og herbicider. Der pløjes for at begrænse ukrudtet og for at tvinge vinstokkenes rødder ned i dybden, men den maskinelle høst er sendt på pension. I kælderen er chaptalisering uanset årgangenes beskaffenhed ikke en option. Alle stilke fjernes hvorefter der gæres uden knusning af druerne og uden fremmede gærstammer, enzymer og anden manipulation, inden vinene til sidst modner relativt længe (12-16 måneder) i nye og brugte fade fra Allier og Vosges.
Domaine Coillot disponerer over 12 ha. fordelt på nogle af de fineste Lieux-dits i Marsannay (Blandt andre Les Longeroies, Les Boivins, Les Ouzelois som alle er indstillet til forfremmelse til 1. Cru ved den næste revision af appellationen) samt fint placerede parceller med ældre og direkte gamle vinstokke i kommunerne Fixin, Nuits-Saint-Georges og Gevrey Chambertin.
Bourgogne ligger centralt i det østlige Frankrig med hjertet koncentreret mellem byerne Dijon og Lyon. Overordnet set deles det fra nord til syd ind i: Chablis, Cote d'Or med Cote de Nuits og Cote de Beaune, Cote Chalonnaise, Maconnais og Beaujolais. Området har fastlandsklima og de korte somre kan gøre druemodning udfordrende. Jordbundsforhold er af særlig stor betydning her og små udsving kan give anledning til enorme prisforskelle i den færdige vin. De to hoveddruer er Chardonnay og Pinot Noir, og mange de bedre vine fra Bourgogne kan udvikle sig adskillige år i flasken. I Maconnais dyrkes den grønne drue Aligoté endvidere, mens Beaujolais stort set kun fokuserer på den blå drue Gamay.
Gevrey-Chambertin ligger på Cote de Nuits i den nordlige del af Cote d'Or. Gevrey er navnet på den lille by, hvor omkring markerne ligger, og Chambertin er navnet på kommunens fineste mark samt indgår i flere af Grand Cru navnene. Hele 8 (9 hvis Mazoyeres-Chambertin tælles med, det meste vin fra Mazoyeres-Chambertin markedsføres som Charmes-Chambertin) Grand Cru marker findes i Gevrey-Chambertin, hvorfra der produceres nogle af Bourgognes og verdens mest eftertragtede vine. Kommunen dækker ca 435 ha vinmarker og flankeres mod syd af Morey-St-Denis. Kun rødvin må produceres og druesorten er Pinot Noir. Vinene anses generelt for at være blandt de mest strukturerede og maskuline røde Bourgognevine og vil som oftest have et rigtig godt lagringspotentiale.
Nøgleord
Karakteristika
Vinifikation
Flaskelagring