Christophe Coillot skaber nogle af saftigste og mest umiddelbare Marsanney vine på markedet, og stilen fornemmes naturligvis også i hans vine fra andre appellationer. Blandt andet denne Gevrey-Chambertin som her i den generøse, meget varme og solrige 2018-årgang kommer med en næsten eksotisk feeling, som bør tiltale enhver, der får et kick, når der kommer californisk Pinot Noir i glassene.
Christophe har 1,3 ha. i Gevrey-Chambertin. Nogle små parceller i den nordlige ende af appellationen ind mod og ind i Brochon nedenfor Les Cazetieres og Champeaux, hvor kalksten og kalkmergel dominerer, og da vinstokkene efterhånden er blevet 40-55 år gamle tillader Christophe sig at kalde vinen for en Vielles Vignes.
Vinen er funderet på frugt fra bæredygtigt landbrug, hvor der ikke bruges pesticider og herbicider, og der pløjes for at begrænse ukrudtet og for at tvinge vinstokkenes rødder ned i dybden. Derimod er den maskinelle høst sendt på pension, og i kælderen er chaptalisering uanset årgangenes beskaffenhed ikke en option.
Druerne er plukket i stegende hede mellem den 6. og 9. september og hastet op til vingården for at undgå at gæringen kom alt for godt i gang inden stilkene blev fjernet og druerne endte i stål og betontankene. Vinen er efter gæringen modnet 14 måneder på fad (30% nye) og derefter tappet på flaske uden forudgående klaring eller filtrering.
En flot, ulmende intens kommunevin, som lige skal have lov til at tænke sig om, inden den bryder ud i et stort hjertevarmt smil med kirsebær, ribs, jordbær, peber, violer og friske urter til næsen og dejlig saftig fylde i munden som både charmerer og imponerer.
Prøv den sammen med en svinenakkesteg med salvie og en blanding af tørsaltet bacon, porrer og kartofler som har fået lov til at simre med den sidste halve time.