Mes Cinq Terroirs er et sammenstik af frugten fra de 5 Lieux-dits En Motrot, En Derée, Combe de Dessus, Au Velle og En Champs, som Denis Mortet introducerede i 2004 og også producerede i 2005 inden han tog sit eget liv i foråret 2006. Hvad andre bruger generationer på at opnå i anerkendelse og omtale skabte han i løbet af 10 år, men det skabte et forventningens pres som fik konsekvenser - i sidste ende den ultimative!
Arnaud Mortet vovede først at genoptage faderens idé i forbindelse med 2013-høsten, og dermed er dette blot er den 7. udgave af vinen. Alligevel er de fleste kritikere enige om, at frugten fra de forskellige parceller komplementerer hinanden så smukt, at vinen matcher en lang række 1. Cru vine i Gevrey-Chambertin.
På alle 5 parceller holdes druerne fra de yngste og ældste vinstokke adskilt under høsten, således at man nede i kælderen både under gæringen og under den efterfølgende fadlagring kan operere med den unge og den ældre udgave af "Mes Cinq Terroirs". I 2017 valgte Arnaud at anvende 20% hele drueklaser for igen at prioritere frugten og friskheden. Der blev anvendt 30% nye fade alle fra François Frères og i det tidlige forår 2019 blev den endelige vin sammenstukket i rustfrit stål og efterfølgende tappet på flaske uden forudgående klaring eller filtrering.
2017 blev et gavmildt år i Bourgogne og Arnaud fortæller at det vigtigste arbejde i hele vækstsæsonen handlede om at få klippet og beskåret nok fordi vinstokkene ovenpå frosten i april 2016 fra naturens hånd var indstillet på at "efter levere". Udbyttet kom således op over 35 hl/ha, og da høsten var i hus i den sidste uge af september kunne Arnaud konstatere at "hvis det ikke var fordi vi lige havde udvidet kælderen, så havde vi ikke haft plads nok". Vigtigst var det dog at druerne var smukt modne og kom med så meget sukker, at chaptalisering ikke var nødvendigt.
Lidt mindre intens end de meget imponerende vine fra 2015 og 2016, men til gengæld med en elegance og en tidlig charme som betyder at vinen kan nydes med stor fornøjelse allerede nu samtidigt med at det bestemt er en vin som det vil være værd at følge i en årrække. Lige nu med dejlig kerne af modne kirsebær, blommer, duftroser og viol og kun et diskret strejf af fad såvel i næse som mund. En saftig på ingen måde voldsom Bourgogne, som alligevel leverer god smagskoncentration. Textbook!
Prøv den til et forsigtigt stegt duebryst med brombær og ribs samt sauce på skroget smagt til med Madeira og ægte balsamico.