Lavaux Saint-Jacques er de 9,53 ha. man har på højre hånd når man kører syd ud af Gevrey-Chambertin ad den lille vej der fører op gennem skoven til Chambouf. Her ejer Drouhin-Laroze 0,30 ha. af 1. cru marken med vinstokke der er sat tilbage i 1943, og det er normalt tilstrækkeligt til at fylde 4 fade om året, eller det der svarer til en produktion på små 1.200 flasker.
Og sådan blev det endelig igen i 2015, som markerer et paradigmeskifte ovenpå 4 våde vanskelige årgang på stribe. Pludselig handlede det om manglende nedbør, og alle var glade da der endelig kom et par dage med regn i slutningen af august. Philippe Drouhin skiftede mening flere gange, men endte med at indlede høsten den 3. september og den 11. var alle druer i hus præcis dagen før 14 dage med regn, regn og atter regn satte ind.
Philippe Drouhin fik dermed et nærmest optimalt druemateriale at arbejde med, og det afspejles i vurderingerne af husets forskellige vine, der alle klatrer pænt op i hierarkiet hos de toneangivende meningsdannere som for eksempel Allen Meadow (Bourghound) og Neil Martin (Robert Parker’s Wine Advocate).
I kælderen er Philippe Drouhin’s datter Charlotte nu er tilbage fra barsel og uden det store drama får hun lov til at sætte sit fingeraftryk på druernes forvandling til vin. Således indgår der for første gang omkring 30% hele drueklaser i denne Lavaux Saint-Jacques ligesom andelen af nye fade fra Allier og Nivemais er reduceret til 60%. Vinen er modnet i 18 måneder inden den er sammenstukket i rustfrit stål og tappet på flaske i februar 2017 uden forudgående klaring eller filtrering.
Vinen vil have godt af at blive dekanteret inden serveringen og under alle omstændigheder fortjener den store glas som kan eksponere finessen.