Lavaux Saint-Jacques er de 9,53 ha. man har på højre hånd når man kører syd ud af Gevrey-Chambertin ad den lille vej der fører op gennem skoven til Chambouf. Her ejer Drouhin-Laroze 0,30 ha. af 1. cru marken med vinstokke der er sat tilbage i 1943, og det er normalt tilstrækkeligt til at fylde 4 fade om året eller det der svarer til en produktion på små 1.200 flasker.
Men ikke i 2014, der er den 4. årgang på stribe, der krævede en kolossal indsats i vinmarken på grund af elendigt vejr og da en mild september endelig begyndte at hele sårene arriverede den nye plage - den invasive flue Drosophila Suzukii - og lagde sine æg under drueskindet.
Efter den manuelle høst fulgte derfor en omhyggelig sortering for at slippe af med rådne og inficerede druer, hvorved op mod 25% blev kasseret således, at der kun netop var nok til at fylde 3 fade.
I kælderen er Philippe Drouhin’s datter Charlotte nu er tilbage fra barsel og uden det store drama får hun lov til at sætte sit fingeraftryk på druernes forvandling til vin. Således indgår der for første gang omkring 30% hele drueklaser i denne Lavaux Saint-Jacques ligesom andelen af nye fade fra Allier og Nivemais er reduceret til 60%. Vinen er modnet i 18 måneder inden den er sammenstukket i rustfrit stål og tappet på flaske i februar 2016 uden forudgående klaring eller filtrering.
Vinen vil have godt af at blive dekanteret inden serveringen og under alle omstændigheder fortjener den store glas som kan eksponere finessen.