Med parceller i 3 af Grand Cru'erne, 4 af Premier Cru'erne og så nu hele 4 forskellige Village vine efter ankomsten af "Sans Souffre" (Domainets første vin uden tilsat SO2) tilbyder Drouhin-Laroze det dybeste og måske allermest imponerende line-up i Gevrey-Chambertin appellationen.
Det er familiens parceller i forskellige Lieu-Dits med Village status, der nu er blevet produktudviklet fra 1 til 4 forskellige vine. Blandt andet denne fra En Champs, der så dagens lys i forbindelse med frigivelsen af 2015-årgangen. Der er tale om den nordligste Lieu-Dits i kommunen, som faktisk strækker sig helt ind i Brochon, og Drouhin-Laroze har en luns på 0,3 østvendte ha. tilplantet i 1959 oppe ved Chemin de Mangay, der adskiller En Champs fra Premier Cru marken Champeaux.
I 2017 måtte man igen klippe kraftigt i drueklaserne, efterhånden som høsten kom i hus i perioden mellem den 6. og 15. september. Ikke på grund af råd eller sygdom, men fordi modningen på de enkelte vinstokke var meget ujævn som følge af, at frosten den 29. april sved mange knopper. Men det kunne være gået meget værre, bedyrer Philippe Drouhin, og fortæller om en fantastisk fælles indsats, hvor vinbønderne sammen med deres familier og venner i de tidlige morgentimer mødtes ude i vinmarkerne og tændte bål for at ryge frosten bort og dermed begrænse skaderne.
Hos Drouhin-Laroze endte det med, at der netop var nok til at fylde 5 fade fra i kælderen, hvor Philippe Drouhin’s datter Charlotte har været tilbage fra barsel i et par år og nu sammen med sin lillebror Nicolas uden det store drama får lov til at sætte væsentlige fingeraftryk på druernes forvandling til vin. Således er next generation stærkt optaget af den forandrede kompleksitet anvendelsen af de hele drueklaser tilfører til vinen, og i 2017 er der brugt 25% hele drueklaser under gæringen hvorefter vinen er modnet 16 måneder i én gang brugte fade fra Allier og Nivemais skovene. Herefter er den endelige cuvée blevet sammenstukket, og efter yderligere et par måneders hvile tappet på flaske uden forudgående klaring eller filtrering.
Resultatet er blevet en rig og elegant Gevrey med masser af karakter og imponerende aromatisk dybde. Der er masser af moden mørk frugt og som næsten altid hos Drouhin-Laroze med kirsebær og Kirch i spidsen. Fadet fornemmes stadig tydeligt, men krydderierne får ikke lov til at stjæle hele billedet og da der samtidig er både frisk syre og silkeagtige tanniner til stede bliver vaniljen og de andre søde noter aldrig påtrængende. Simpelthen bare godt skruet sammen!

Stemningsfyldt billede fra vinbøndernes fælles kamp mod frosten i de tidlige morgentimer den 29. april 2017