Dette er Drouhin-Laroze ‘s hidtidige generiske Gevrey-Chambertin som i 2017 fik tilføjet et "Dix Climats" på etiketten for at indikere at der er tale om en vin som familien sammenstikker fra hele 10 forskellige parceller på til sammen lidt mere end 4 ha. De ligger alle nedenfor 1. Cru og Grand Cru marker i Gevrey-Chambertin, og da de er placeret i 8 forskellige af kommunens Lieu-Dits (En Combe, En Champs, En Vignes Belles, Croix des Champs, En Jouise, En Pallud, Aux Mairchais og Aux Epointures) er der virkelig tale om en breds eksponering, som især i de problematiske år betyder, at man har kunnet sortere sig frem til et tårnhøjt bundniveau.
Det har givet pote hos toneangivende meningsdannere som for eksempel Allen Meadow (Bourghound) og Neal Martin (som nu er rykket fra Robert Parkers Wine Advocate og over til Antonio Gallanis Vinous), som begge i adskillige år har haft et godt øje til netop denne vin.
Vi modtog tidligt de første glade bulletiner om 2019-årgange fra Caroline Drouhin nede på Domaine Drouhin-Laroze. Hun berettede om en vidunderlig høst under høj september og om nærmest fejlfri druer med et historisk højt sukkerindhold, som helt uden drama var blevet forvandlet nogle meget lovende vine. Og nu havde hun så været i kælderen sammen med Philippe og Nicolas for at smage alle vinene, således at vi kunne få den første rapport om, hvad vi havde i vente fra Domaine Drouhin-Laroze.
Om denne “Dix Climats” noterede Caroline i maj 2020:
“Licorice and spices are two notes that characterize this fresh and precise wine, whose ageing is still in progress. It surprises us by its sparkle and crispness. The nose is slightly smoky with enhances aromas of liquored fruits. The textures on the palate are pleasant, both in terms of body, smooth and fresh, and aromas, sharp and precise. The choice of cask is also of great importance here because it brings an almost pastry note to this cuvée.”
Siden er familien blevet stadig mere begejstrede for deres 2019 kollektion, og Nicolas Mestre var da også i fint humør, da Allen Meadows var forbi for at smage vinene i januar 2021. Her opsummerede han årgangen således: "Mængderne var mere beskedne end 2018, men kvaliteten måske er endnu bedre. Vi plukkede druerne fra den 16. til den 22. september, og frugten var stort set fejlfri så vi pillede ikke meget fra ved sorteringen Jeg brugte som udgangspunkt omkring 25 til 30% hele drueklaser i de fleste vinene under vinifikationerne, men det svingede noget. En enkelt vin er gæret helt uden hele klaser, nogle få fik 50% og Très Girard er vinificeret med 100% hele klaser. Ellers er der ikke meget at rapportere, da vi ikke havde problemer og da vinene ser ud til at blive bedre for hver måned, er jeg sikker på de vil udvikle sig smukt.”
40% NEW OAK BARRELS / 30% WHOLE HARVEST / MALOLACTIC FINISHED AT THE END OF FEBRUARY 2020