Dette er Drouhin-Laroze ‘s hidtidige generiske Gevrey-Chambertin som sidste år fik tilføjet et "Dix Climats" på etiketten for at indikere at der er tale om en vin som familien sammenstikker fra hele 10 forskellige parceller på til sammen lidt mere end 4 ha. De ligger alle nedenfor 1. Cru og Grand Cru marker i Gevrey-Chambertin, og da de er placeret i 8 forskellige af kommunens Lieu-Dits (En Combe, En Champs, En Vignes Belles, Croix des Champs, En Jouise, En Pallud, Aux Mairchais og Aux Epointures) er der virkelig tale om en breds eksponering, som især i de problematiske år betyder, at man har kunnet sortere sig frem til et tårnhøjt bundniveau.
Det har givet pote hos toneangivende meningsdannere som for eksempel Allen Meadow (Bourghound) og Neal Martin (som nu er rykket fra Robert Parkers Wine Advocate og over til Antonio Gallanis Vinous), som begge i adskillige år har haft et godt øje til netop denne vin.
Høsten er naturligvis manuel og i 2018 er der tale om den tidligste høst på Drouhin-Laroze ’s parceller på Chambertin skråningerne nogen sinde. Allerede en uge inde i september var de fleste druer plukket, og de generøse mængder ankom til vingården i et så hurtigt tempo, at det blev nødvendigt at leje en kølecontainer for at druerne ikke skulle få det for varmt, mens de ventede på at det blev deres tur.
I kælderen er det Philippe Drouhin ’s børn, sønnen Nicolas og datteren Charlotte, som nu og uden det store drama får lov til at sætte væsentlige fingeraftryk på druernes forvandling til vin. Og next generation er stærkt optaget af den forandrede balance anvendelsen af hele drueklaser tilfører vinene, så i 2018 er der igen brugt 25% hele drueklaser i vinen, som er gæret uden fremmede gærstammer i stål og beton og derpå modnet 14 måneder i brugte fade fra Allier og Nivemais hvorefter den endelige cuvée er sammenstukket og tappet på flaske uden klaring eller filtrering i foråret 2020.
En dejlig Bourgogne med masser af moden rød frugt, men også nogle lidt mørkere noter (kirsebær) , som smelter fint sammen med krydderierne fra den ikke overdrevne fadlagring. Fint fokuseret, saftig og nærmest easy-going på den gode måde. Simpelthen en nydelse!
Prøv den for eksempel sammen med fuglevildt med en såkaldt sauce vigneronne eller en saftig tournedos med en svamperig sauce forestière.