Nøgleord
Karakteristika
Vinifikation
Flaskelagring
Andre spændende produkter
Domaine Drouhin-Laroze 20 Rue Gaizot, 21220 Gevrey-Chambertin, Frankrig
Indtast din e-mail og vi sender dig et link, som du kan bruge til at ændre din adgangskode. Bemærk at linket kun er gældende i 3 timer.
Nulstillingslink er afsendt
Jeg vil gerne være medlem af Klub Løgismose
Jeg accepterer Vilkår og Betingelser for Klub Løgismose Vin & Mad.
Jeg har læst persondatapolitikken og cookiepolitikken
Målrettet markedsføring
Jeg giver tilladelse til, at Løgismose må kontakte mig via e-mail, sms, sociale medier (f.eks. Facebook) og kommunikationsapps (f.eks. Messenger) med tips, tilbud, konkurrencer, kampagner og events, omhandlende produktsortimentet på løgismose.dk, Løgismose i Netto og Løgismose fysiske butikker. Ligeledes giver jeg tilladelse til, at Løgismose må gemme og bruge oplysninger om mig og dele dem internt til at målrette markedsføring til mig. Det gælder mine kontaktoplysninger, alder, købs- og søgeadfærd, interesser og andre oplysninger fra f.eks. hjemmesider og cookies.
Hvis jeg fortryder
Jeg kan altid tilbagekalde mit samtykke på Min Side eller gdpr@lmfood.dk. Hvis jeg tilbagekalder mit samtykke, afmelder jeg samtidig mit medlemskab af Klub Løgismose Vin & Mad, og jeg vil fremover ikke længere modtage information om diverse tilbud, medlemspriser, rabatter og lignende eller have adgang til mine tidligere ordrer.
Jeg vil gerne være medlem af Klub Løgismose
Jeg accepterer Vilkår og Betingelser for Klub Løgismose Vin & Mad.
Jeg har læst persondatapolitikken og cookiepolitikken
Målrettet markedsføring
Jeg giver tilladelse til, at Løgismose må kontakte mig via e-mail, sms, sociale medier (f.eks. Facebook) og kommunikationsapps (f.eks. Messenger) med tips, tilbud, konkurrencer, kampagner og events, omhandlende produktsortimentet på løgismose.dk, Løgismose i Netto og Løgismose fysiske butikker. Ligeledes giver jeg tilladelse til, at Løgismose må gemme og bruge oplysninger om mig og dele dem internt til at målrette markedsføring til mig. Det gælder mine kontaktoplysninger, alder, købs- og søgeadfærd, interesser og andre oplysninger fra f.eks. hjemmesider og cookies.
Hvis jeg fortryder
Jeg kan altid tilbagekalde mit samtykke på Min Side eller gdpr@lmfood.dk. Hvis jeg tilbagekalder mit samtykke, afmelder jeg samtidig mit medlemskab af Klub Løgismose Vin & Mad, og jeg vil fremover ikke længere modtage information om diverse tilbud, medlemspriser, rabatter og lignende eller have adgang til mine tidligere ordrer.
Fortsæt til betaling. Vælg denne hvis du gerne vil:
Beskrivelse
Producent
Oprindelse
Det var først i 2004 at Philippe Drouhin begyndte at vinificere druerne fra denne lille 1. Cru, der ligger på sydsiden af landsbyen klemt inde mellem Clos St. Jacques og Mazis-Chambertin. Le Craipillot har fået sit egen liv fordi jordbunden på dette sted er dækket af særlig mange småsten (craie), som påvirker mikroklimaet og senere mineraliteten i vinene.
Der er blot tale om 2,7 ha. hvoraf Drouhin-Laroze disponerer over 0,26 ha., der i følge historiebøgerne er tilplantet i henholdsvis 1943 og 1953. Som regel er dette netop nok til at fylde 5 fade, men ikke i 2012 der blev årgangen som sammenfattes med 3 ord: Regn, regn og atter regn og dertil kom frost i april og sågar også i maj som stjal sin del af det potentielle udbytte.
Det fugtige klima udløste de værste angreb af meldug i mands minde, og da vi under et besøg i foråret 2013 spurgte om Philippe Drouhin havde følt sig udfordret svarede han, at det ville være noget af en underdrivelse bare at kalde det for udfordret. Alt hvad man kan blive udsat for som vinbonde - undtagen råd - havde været på spil, og alle mand havde været i rundt i vinmarkerne hver eneste dag for at begrænse skaderne.
Høsten startede den 20. september og selvom regnen kom fortsatte man indtil alle de druer der var tilbage var i hus. Herefter fulgte et møjsommeligt sorteringsarbejde som alt i alt resulterede i et udbytte der blev 40% mindre end gennemsnittet. Frugten fra Le Craipillot kunne således kun netop fylde 3 fade. Druerne var imidlertid smukt modne, og Philippe Drouhin kunne heller ikke her skjule sin stolthed over, at vinen, som han udtrykker det, ”er blevet langt, langt bedre, end den har ret til at være."
Vinen er gæret med den naturlige gær på skallerne og efterfølgende modnet på medium til markant ristede fade fra Allier og Nivemais (40% nye) i 14 måneder inden den blev sammenstukket i rustfrit stål og tappet på flaske i foråret 2014 uden forudgående klaring eller filtrering.
Vinen skænkes med en smuk intens granatrød farve og leverer en dejlig duft af kirsebær og blåbær, som smelter fint sammen med de stadig markante noter af vanilje, lakrids og kakao fra fadlagringen. Medium fyldig, men også slank og præcis takket være fine fløjlsagtige tanniner og en fin strøm af underliggende mineralitet.
Det er en vin skal bruge lidt tid før frugtsødmen fylder glasset og den har godt af at blive hjulpet lidt på gled ved at blive plasket over i husstandens smukkeste karaffel inden den skænkes. Den er til den friske side og har det ikke så godt med sammen med de store ægte saucer. Prøv den i stedet til gryderetter med braiseret vildt eller til en saltbagt bedekølle med rosmarin og knuste kartofler.
Årgang | 2012 |
Land | Frankrig |
Region | Bourgogne |
Distrikt | Gevrey-Chambertin |
Producent | Domaine Drouhin-Laroze |
Vinmark | Craipillot 1. Cru |
Vinmager | Philippe Drouhin |
Druer | Pinot Noir (100 %) |
Nettoindhold | 0,75 l |
Lukkeanordning | Naturkork |
Produktionsform | Konventionel |
Alkoholprocent | 13,0 % |
Indeholder sulfitter | Ja |
Fadlagret | Ja |
Lagring | 14 måneder på fad. 40% nye. |
Forventet holdbarhed | 7-10 år fra høståret. |
Varenr.: | 130053 |
Christine og Philippe Drouhin driver dette Domaine uden nogen forbindelser til Domaine Joseph Drouhin.
Vinene er i årevis hovedsageligt blevet solgt til en stribe gode restauranter i Frankrig, og de har derfor ikke været videre kendte i udlandet.
Siden årtusinde skiftet - hvor Philippe tog over efter sin far Bernard - er kvaliteten steget støt, og han er nu i færd med at indfri de forventninger, som Bourgogne entusiaster med rette skal havde til et hus, som ejer mere end 5 ha. smukt eksponerede parceller med Grand Cru status.
I alt ejer Drouhin-Larose 12 ha. og producerer i omegnen af 50.000 flasker om året, hvoraf langt over halvdelen har Grand Cru eller Premiere Cru status.
Bourgogne ligger centralt i det østlige Frankrig med hjertet koncentreret mellem byerne Dijon og Lyon. Overordnet set deles det fra nord til syd ind i: Chablis, Cote d'Or med Cote de Nuits og Cote de Beaune, Cote Chalonnaise, Maconnais og Beaujolais. Området har fastlandsklima og de korte somre kan gøre druemodning udfordrende. Jordbundsforhold er af særlig stor betydning her og små udsving kan give anledning til enorme prisforskelle i den færdige vin. De to hoveddruer er Chardonnay og Pinot Noir, og mange de bedre vine fra Bourgogne kan udvikle sig adskillige år i flasken. I Maconnais dyrkes den grønne drue Aligoté endvidere, mens Beaujolais stort set kun fokuserer på den blå drue Gamay.
Gevrey-Chambertin ligger på Cote de Nuits i den nordlige del af Cote d'Or. Gevrey er navnet på den lille by, hvor omkring markerne ligger, og Chambertin er navnet på kommunens fineste mark samt indgår i flere af Grand Cru navnene. Hele 8 (9 hvis Mazoyeres-Chambertin tælles med, det meste vin fra Mazoyeres-Chambertin markedsføres som Charmes-Chambertin) Grand Cru marker findes i Gevrey-Chambertin, hvorfra der produceres nogle af Bourgognes og verdens mest eftertragtede vine. Kommunen dækker ca 435 ha vinmarker og flankeres mod syd af Morey-St-Denis. Kun rødvin må produceres og druesorten er Pinot Noir. Vinene anses generelt for at være blandt de mest strukturerede og maskuline røde Bourgognevine og vil som oftest have et rigtig godt lagringspotentiale.
Nøgleord
Karakteristika
Vinifikation
Flaskelagring