Fakta
- VinTypeRødvinHvidvinChampagneMousserende vinFine WineRosévinDessertvinPortvinHedvinSherryNaturvinOrangevinAlkoholfri vinSmagekasserLykkekasserGavekortAlle vineOmråderBourgogneBordeauxRhôneSancerrePiemonteToscanaPomerolRibera del DueroLoireMoselVenetoMarlboroughCalifornienDruePinot NoirChardonnaySauvignon BlancCabernet SauvignonRieslingGrenacheMerlotTempranilloCabernet FrancSyrahNebbioloMalbecSangiovese
- Spiritus & Drikke
- Mad
- Grej & Gaver
- Events
- Tilbud
- InspirationLæs om vin & madRejseguide til vin og madMit bedste mad & vin tipVinproducenterVin & MadVin & OstRåvarefokusKokketipsBarskabetVinvidenOm LøgismoseBocuse d'Or DanmarkHistorien om LøgismoseKlub Løgismose Vin & MadSmag, holdning og håndværkBag om LøgismoseLøgismose MejeriLøgismose kyllingenKontaktJob hos Løgismose
- Opskrifter
- Butikker
- 6 stk. 4.564,50
Gevrey-Chambertin Clos Prieur 1. Cru
- 6 stk. 4.564,50
895,-
1.193,33 pr. l.
6 stk.
4.564,50
760,75 pr stk.
Spar 805,50
Anbefalinger
Jasper Morris Inside Burgundy
90-93
Darker crimson and with a little bit of toast. Perhaps some salted caramel too. Dark red fruit behind with the sweeter finish of the vintage, a little less acidity than some. Jasper Morris - November 2020
Allen Meadows - Burghound
89-92
Allen Meadows - Januar 2021
Beskrivelse
Dette er Drouhin-Larozes fine bud på en Clos-Prieur, den med rette berømte blot 1,9 ha. store Premier Cru mark, der ligger lige nedenfor Mazis-Chambertin og tidligere tilhørte klosteret i Cluny. ("Prieur" betyder “før” eller “tidligere”). Drouhin-Laroze ejer blot 0,3 ha. tilplantet i henholdsvis 1954 og 2003 hvilket i gavmilde år er nok til at fylde 5 fade.
Vi modtog tidligt de første glade bulletiner om 2019-årgange fra Caroline Drouhin nede på Domaine Drouhin-Laroze. Hun berettede om en vidunderlig høst under høj september og om nærmest fejlfri druer med et historisk højt sukkerindhold, som helt uden drama var blevet forvandlet nogle meget lovende vine. Og nu havde hun så været i kælderen sammen med Philippe og Nicolas for at smage alle vinene, således at vi kunne få den første rapport om, hvad vi havde i vente fra Domaine Drouhin-Laroze.
Om denne Clos Prieur 2019 noterede Caroline i maj 2020: "The nose is still dominated by the influence of the barrel, but nevertheless contains aromatic notes reminding us of old whiskey, vanilla, and coffee. This wine with its great freshness will without a doubt surprise us once more at the end of its ageing in casks."
Siden er familien blevet stadig mere begejstrede for deres 2019 kollektion, og Nicolas Mestre var da også i fint humør, da Allen Meadows var forbi for at smage vinene i januar 2021. Her opsummerede han årgangen således: "Mængderne var mere beskedne end 2018, men kvaliteten måske er endnu bedre. Vi plukkede druerne fra den 16. til den 22. september, og frugten var stort set fejlfri så vi pillede ikke meget fra ved sorteringen Jeg brugte som udgangspunkt omkring 25 til 30% hele drueklaser i de fleste vinene under vinifikationerne, men det svingede noget. En enkelt vin er gæret helt uden hele klaser, nogle få fik 50% og Très Girard er vinificeret med 100% hele klaser. Ellers er der ikke meget at rapportere, da vi ikke havde problemer og da vinene ser ud til at blive bedre for hver måned, er jeg sikker på de vil udvikle sig smukt.”
60% NEW OAK BARRELS / 30% WHOLE HARVEST / MALOLACTIC FINISHED AT THE END OF FEBRUARY 2020
Producent
Domaine Drouhin-Larose kan se tilbage på en historie som rækker mere end 170 år tilbage i tiden. Nærmere bestemt til 1850, da Jean-Baptiste Laroze slog sig ned i Gevrey-Chambertin og begyndte at dyrke druer. Christine og Philippe Drouhin og deres 2 børn Caroline og Nicolas er således henholdsvis den 5. og 6. generation på domænet, der fik sin lille bindestreg og blev til Drouhin-Laroze, da Jean-Baptiste’s barnebarn Suzanne i 1919 giftede sig med Alexandre Drouhin.
Familierne har målrettet satset på og sparet op til at kunne købe sig ind på de mest prestigefyldte skråninger og med årene er besiddelserne langsomt vokset til knap 12 ha., hvoraf over halvdelen er smukt eksponerede parceller med Grand Cru eller Premier Cru status, hvilket betyder, at et besøg og en smagning hos Christine og Philippe altid er en ganske særlig og minderig oplevelse.
Philippe’s far Bernard var måske ikke den allerdygtigste vinmager i Bourgogne, og det fik i 1980’erne og 1990’erne nogle kritikere til at hævde, at Domaine Drouhin-Larose underpræsterede eller i det mindste producerede vin som skulle gemmes væk i adskillige år inden de grimme ællinger blev til smukke svaner.
Philippe fik nøglerne til kælderen i 2001 og i henholdsvis 2006 og 2008 kom Nicolas og Caroline hjem til gården og det er blevet til et familiemakkerskab, som med små og større justeringer og ikke mindst en imponerende nysgerrighed har ændret vinenes profil således at Drouhin-Larose i dag er et af de mest respekterede domæner i Gevrey-Chambertin, som høster fremragende anmeldelser og trods den galopperende prisudvikling sagtens kunne sælge hele produktionen en ekstra gang.
Selvom produktionen fortsat konventionel, arbejder Philippe og børnene med en voksende bevidsthed om bæredygtighedens nødvendighed efter de principper, som franskmændene kalder "La Lutte Raisonnée", og derfor er kunstgødning nu fortid ligesom de forskellige forebyggende behandlinger forsøges begrænset til det nødvenlige. Høsten er manuel overalt med en soignering af drueklaserne allerede når de klippes af vinstokkene og endnu en når de ankommer til vingården. Der arbejdes afhængig af stilkenes modenhed med vekslende mængder hele drueklaser under gæringen, der forløber uden fremmede gærstammer og så vidt muligt uden chaptalisering, hvorefter modningen sker i en blanding af nye og brugte fade fra Allier og Nivemais.
Grand Cru:
- Chambertin Clos-de-Bèze | tilplantet: 1945 | areal: 1,5 ha
- Les Musigny | tilplantet: 1960-70 | areal: 0,12 ha
- Bonnes Mares | tilplantet: 1920-40 | areal: 1,5 ha
- Chapelle-Chambertin | tilplantet: 1952, 1986 | areal: 0,52 ha
- Clos de Vougeot | tilplantet: 1976, 1989, 2007 | areal: 1 ha
- Latricières-Chambertin | tilplantet: 1959, 1984 | areal: 0,67 ha
Premier Cru:
- Gevrey-Chambertin Craipillot | tilplantet: 1943, 1953 | areal: 0,26 ha
- Gevrey-Chambertin Clos Prieur | tilplantet: 1954, 2003 | areal: 0,3 ha
- Gevrey-Chambertin Lavaut Saint-Jacques | tilplantet: 1943 | areal: 0,3 ha
- Gevrey-Chambertin Au Closeau | tilplantet: 1943 | areal: 0,44 ha
Village:
- Gevrey-Chambertin Dix Climats | tilplantet: ikke oplyst | areal: 4 ha
- Gevrey-Chambertin En Champs | tilplantet: 1959 | areal: 0,3 ha
- Gevrey-Chambertin Sans Soufre | tilplantet: ikke oplyst | areal: ikke oplyst
- Morey-St-Denis Très Girard | tilplantet: 1946 | areal: 0,18 ha
- Chambolle-Musigny | tilplantet: 1981, 2000 | areal: 0,22 ha
Negociant:
- Mazoyères-Chambertin | tilplantet: ikke oplyst | areal: 0,11 ha
- Chambolle-Musigny Les Lavrottes | tilplantet: 1890-1920 | areal: 0,12 ha
- Gevrey-Chambertin es Rayes| tilplantet: 1940-1960 | areal: 0,38 ha
- Nuits-Saint-Georges La Charmotte | tilplantet: ikke oplyst | areal: 0,53 ha
- Gevrey-Chambertin | tilplantet: ikke oplyst | areal: 0,63 ha
- Marsannay Les Longeroies | tilplantet: ikke oplyst | areal: 0,25 ha
- Bourgogne Chardonnay | tilplantet: ikke oplyst | areal: 0,53 ha
- Bourgogne Pinot Noir | tilplantet: ikke oplyst | areal: 0,85 ha
- Moulin-A-Vent | tilplantet: 1960 | areal: 0,3 ha
Domaine Drouhin-Laroze har været en del af Løgismosefamilien i mere end 20 år. Du kan se vores aktuelle her. Bemærk at nogle af vinene er så limiterede, at de ikke flages på hjemmesiden. Du er velkommen til at kontakte os på salg@loegismose.dk
Oprindelse
Region
Bourgogne ligger centralt i det østlige Frankrig med hjertet koncentreret mellem byerne Dijon og Lyon. Overordnet set deles det fra nord til syd ind i: Chablis, Cote d'Or med Cote de Nuits og Cote de Beaune, Cote Chalonnaise, Maconnais og Beaujolais. Området har fastlandsklima og de korte somre kan gøre druemodning udfordrende. Jordbundsforhold er af særlig stor betydning her og små udsving kan give anledning til enorme prisforskelle i den færdige vin. De to hoveddruer er Chardonnay og Pinot Noir, og mange de bedre vine fra Bourgogne kan udvikle sig adskillige år i flasken. I Maconnais dyrkes den grønne drue Aligoté endvidere, mens Beaujolais stort set kun fokuserer på den blå drue Gamay.
Distrikt
Gevrey-Chambertin ligger på Cote de Nuits i den nordlige del af Cote d'Or. Gevrey er navnet på den lille by, hvor omkring markerne ligger, og Chambertin er navnet på kommunens fineste mark samt indgår i flere af Grand Cru navnene. Hele 8 (9 hvis Mazoyeres-Chambertin tælles med, det meste vin fra Mazoyeres-Chambertin markedsføres som Charmes-Chambertin) Grand Cru marker findes i Gevrey-Chambertin, hvorfra der produceres nogle af Bourgognes og verdens mest eftertragtede vine. Kommunen dækker ca 435 ha vinmarker og flankeres mod syd af Morey-St-Denis. Kun rødvin må produceres og druesorten er Pinot Noir. Vinene anses generelt for at være blandt de mest strukturerede og maskuline røde Bourgognevine og vil som oftest have et rigtig godt lagringspotentiale.Næringsdeklaration
Indeholder sulfitter