Dette er Drouhin-Larozes fine bud på en Clos-Prieur, den med rette berømte blot 1,9 ha. store Premier Cru mark, der ligger lige nedenfor Mazis-Chambertin og tidligere tilhørte klosteret i Cluny. ("Prieur" betyder før eller tidligere). Familien ejer blot 0,3 ha. tilplantet i henholdsvis 1954 og 2003 hvilket i de gavmilde år er nok til at fylde 5 fade.
I 2017 blev det imidlertid blot til 4 fordi man igen måtte klippe kraftigt i drueklaserne, da høsten kom i hus den 10. september. Ikke på grund af råd eller sygdom, men fordi modningen på de enkelte vinstokke var meget ujævn som følge af, at frosten den 29. april sved nogle af knopperne. Men det kunne være gået meget værre, bedyrer Philippe Drouhin, og fortæller om en fantastisk fælles indsats, hvor vinbønderne sammen med deres familier og venner i de tidlige morgentimer mødtes ude i vinmarkerne og tændte bål for at ryge frosten bort og dermed begrænse skaderne.
I kælderen er Philippe Drouhin’s datter Charlotte tilbage fra barsel og får nu sammen med sin lillebror Nicolas uden det store drama lov til at sætte væsentlige fingeraftryk på druernes forvandling til vin. Således er next generation stærkt optaget af den forandrede kompleksitet anvendelsen af hele drueklaser tilfører til vinene. I 2017 er der derfor brugt 25% hele drueklaser under gæringen, hvorefter vinen er modnet 16 måneder i fade fra Allier og Nivemais skovene (60% nye), hvorefter den endelige cuvée er sammenstukket og efter yderligere et par måneders hvile tappet på flaske uden klaring eller filtrering.
Det er en vin som har brug for lidt tid før den begynder at folde sig ud i glasset, og den har godt af at blive hjulpet lidt på gled ved at blive plasket over i en smuk karaffel inden den skænkes, således at frugten bliver listet fri fra fadene og således at den markante syre, som lover godt for fremtiden, dæmpes en smule.
Prøv den for eksempel til en ung dampet og glaseret due à la Lucien Tendret med klassisk kartoffel Anna, sådan som Jens Peter Kolbeck - mesteren fra Sdr. Hostrup - serverede den tilbage i 1990'erne.

Stemningsfyldt billede fra vinbøndernes fælles kamp mod frosten i de tidlige morgentimer den 29. april 2017