Fakta
- VinTypeRødvinHvidvinChampagneMousserende vinFine WineRosévinDessertvinPortvinHedvinSherryNaturvinOrangevinAlkoholfri vinSmagekasserLykkekasserGavekortAlle vineOmråderBourgogneBordeauxRhôneSancerrePiemonteToscanaPomerolRibera del DueroLoireMoselVenetoMarlboroughCalifornienDruePinot NoirChardonnaySauvignon BlancCabernet SauvignonRieslingGrenacheMerlotTempranilloCabernet FrancSyrahNebbioloMalbecSangiovese
- Spiritus & Drikke
- Mad
- Grej & Gaver
- Events
- Tilbud
- InspirationLæs om vin & madRejseguide til vin og madMit bedste mad & vin tipVinproducenterVin & MadVin & OstRåvarefokusKokketipsBarskabetVinvidenOm LøgismoseBocuse d'Or DanmarkHistorien om LøgismoseKlub Løgismose Vin & MadSmag, holdning og håndværkBag om LøgismoseLøgismose MejeriLøgismose kyllingenKontaktJob hos Løgismose
- Opskrifter
- Butikker
- 6 stk. 1.912,50
Fleurie Major - MAGNUM 150cl
- 6 stk. 1.912,50
375,-
250,- pr. l.
6 stk.
1.912,50
318,75 pr stk.
Spar 337,50
Beskrivelse
Selvom Georges Duboeuf i sine senere år påtog sig en rolle, der mest af alt mindede om en ældre statsmands og ikke længere involverede sig meget i forretningen, så var den sirlige slanke mand med det hvide hår og den pastelfarvede cashmere-trøje henslængt over skuldrene en hyppig gæst ved de mange smagninger lige til det sidste. Men i januar 2020 ville hans hjerte ikke længere være med, og cuvéerne på frugten fra 2019-høsten blev dermed de sidste, denne gudbenådede verdensmand og vinsmager nåede at evaluere.
Les Vins Georges Duboeuf er funderet på frugten fra flere end 200 vinbønder spredt ud over hele Beaujolais- distriktet heriblandt rigtig mange med parceller i de 38 små kommuner, som oppebærer retten til at tilføje ordet Villages til deres vine, og på toppen af det endnu flere, som har deres vinstokke i de 10 såkaldte ”cru” kommuner. En håndfuld af dem holder til i Fleurie og leverer frugten til denne vin, som tappes i den smukke bowling kegleformede magnumflaske med den blomstrende label, som Georges Duboeuf selv designede, og som har fået navnet Major, så det signaleres, at dette er en seriøse og signifikante cuvée. At vi så at sige befinder os øverst i hierarkiet.
Frugten fra de forskellige små parceller forvandles til vin i rustfrit stål, efterhånden som de ankommer til vineriet i Romanèche-Thorins. Over hele linjen praktiseres den såkaldte Macération Carbonique (gæring af hele drueklaser) og i vintermånederne, når de enkelte vine begynder at vise deres karakter sammenstikkes så endelige cuvée af Georges Duboeuf’s vinmager Jean-Luc Chagny og hans team. Aktuelt er der tale om vine fra 6 af de 13 forskellige ”climats”, som Fleurie distriktet er inddelt i, og da 5 af dem ligger i den øvre del af appelationen, hvor jorden er mere mager og dræningen er optimal, er der her tale om en særdeles elegant og aromatisk ambassadør for druen og distriktet.
En fyldig, men stadig frisk og frugtagtig vin med en herlig næsten subtil duft og smag af vilde jordbær og hindbær. Med andre ord en vin der til fulde bekræfter både historien og at Fleurie skulle være den feminine af de 10 Cru i Beaujolais og historien om hvis Moulin-à-Vent er kongen af Beaujolais så er Fleurie dronningen, og så gør det jo ikke noget at flasken ser umanerligt godt ud!
Velegnet til nærsagt alt lige fra aperitiffen og frem til osten ved afslutningen af de salte serveringer.
Producent
Les Vins du Georges Duboeuf er det største og ubetinget mest betydningsfulde navn i Beaujolais. Og med en produktion der i dag har rundet 30 mio. flasker er det en kendsgerning at mange, hvis ikke de fleste, har fået deres første oplevelser med druen Gamay og vinene fra Beaujolais via flasker fra Georges Duboeuf.
- Georges Duboeuf har funderet sin forretning på tre ting:
Samarbejde med flere end 300 vinbønder og druedyrkere. - Maceration carbonique. Gæring af de hele drueklaser, hvorved Beaujolais fik en frugt og umiddelbarhed, som ikke var set tidligere.
- Beaujolais Nouveau, lige fra det første væddemål blandt to journalister om hvem der først kunne nå hjem til London med den nye vin, op forbi 80'ernes hysteriske race om at komme først fem til de forskellige metropoler og frem til i dag hvor 25% af al Beaujolais fortsat forsvinder inden nytår.
Georges Duboeuf er opvokset på en lille vingård i Pouilly-Fuissé. Allerede som 6-årig hjalp han sine forældre med druehøsten. Han kvittede skolen før til og som 18-årig cyklede han rundt og solgte sin storebrors Chardonnay til de lokale restauranter, og da han opdagede, at der manglede noget rødvin i hans cykelsortiment startede de 2 brødre et af de smukkeste eventyr i den franske vins historie.
Først foregik det på cykel fra vingård til vingård for at smage og vælge, hvad der var værd at sælge. Siden er det fortsat under noget mere etablerede former, men besøgene hos vinbønderne og de omfattende smagninger udgør fortsat det egentlige fundament i forretningen.
I 1957 møder Georges Duboeuf Alexis Lichine fra Château Lascombes. De begynder at lave forretninger sammen, og Georges siger selv, at Alexis har en væsentlig aktie i alt det, som der siden skete på det forretningsmæssige område for Les Vins du Georges Duboeuf.
I efteråret 1977 var Lene Grønlykke for første gang forbi Georges Duboeuf. Sammen besøgte de Domaine Tour du Bief i Moulin-à-Vent, og med var også purken Jacob Grønlykke. Han sagde god for Gamay druerne, sådan som de smagte umiddelbart inden høsten, og lidt senere, da druerne var blevet forvandlet til en vin, hilste også de første medlemmer af Løgismose Vinklub Domaine Tour du Bief og dermed Georges Dubeouf velkommen til Danmark.
I de mere end 40 år, som er gået, har Georges Dubeouf og Løgismose haft et nært samarbejde og samtidig med at begge forretninger er vokset. For at sikre den rette eksponering indledte Løgismose derfor et samarbejde med Dansk Supermarked, som markedsfører et lille udvalg af Beaujolais vinene med de berømte blomster etiketter, mens top vinene - de såkaldte domainevine - fra de forskellige cru-kommuner markedsføres i Løgismoses webshop og udvalgte delikatessebutikker.
Selvom Georges Duboeuf i sine senere år påtog sig en rolle, der mest af alt mindede om en ældre statsmands og ikke længere involverede sig meget i forretningen, så var den sirlige slanke mand med det hvide hår og den pastelfarvede cashmere-trøje henslængt over skuldrene en hyppig gæst ved de mange smagninger lige til det sidste.
Men den 4. januar 2020 døde Georges Duboeuf i hjemmet i Romanèche-Thorins i en alder af 86. Hans hjerte ville ikke længere, og frugten fra 2019-høsten blev dermed den sidste, denne gudbenådede vinsmager nåede at være med til at evaluere.
Men eventyret fortsætter. Georges Duboeuf’s søn Franck trådte ind i selskabet i 1983. Da man åbnede forlystelsesparken Le Hameau du Vin i 1993 blev det underledelse af Francks hustru Anne Duboeuf og i 2012 blev det så deres ældste søn - Georges Duboeufs barnebarn - Adrien Duboeuf-Lacombe’s tur til, som chef for salg, marketing og strategi, at profilere familiefirmaet i de mere end 100 lande, som Georges Duboeuf’s vine eksporteres til.
"An excellent wine is always a work of art. It is first and foremost the result of the terroir, then of the care given to the vines, the right choice of harvest date and of course the know-how and talent of the winemaker" Georges Duboeuf (1934-2020)
Georges Duboeuf har så at sige været en del af Løgismose familien altid. Du finder det aktuelle sortiment her
Oprindelse
Region
Beaujolais ligger i forlængelse af Bourgogne mod syd og hører administrativt til denne region trods den slående nærhed til Rhone dalen. Klimaet er lunt indlandsklima og jordbunden er varieret med tydelige indslag af granit især i nord. Hoveddruen er Gamay, men der er også små beplantninger af Pinot Noir, Chardonnay og Aligoté. Basis niveauet formes af Beaujolais og Beaujolais-Villages, mens topniveauet udgøres af de 10 cru'er, som refererer til selvstændige vinbyer med særligt karakterfulde vine. Beajolais Nouveau er en specialitet, der frigives hvert år i november efterfølgende høst og hurtig gæring af druerne. Beaujolais er gennemgående friske og aromatiske rødvine.Distrikt
Fleurie er en af de 10 cru’er i Beaujolais i det østlige Frankrig. Det er en selvstændig AOC skabt i 1936. Der er dyrket 857 ha, hvilket gør Fleurie til en af de større cru’er i Beaujolais. Fleurie ligger nordligt i regionen, og jordbunden er nærmest eksklusivt pink granit, der gradvist eroderer ned af skråningerne i appellationen. Det højeste punkt er 425 m og mange vinmarker ligger over 300 m. Som i resten af Beaujolais er klimaet primært kontinentalt, og endnu mere udtalt her end længere sydpå, hvor der er lidt mere indflydelse fra Middelhavet. Gamay resulterer her i nogle af de mest feminine og elegante vine i Beaujolais med rubinrød farve og florale noter af iris og violer samt stenfrugter og røde bær. De bedste vine udvikler sig op til 10 år på flaske. Kun rødvin er inkluderet i appellationen.
Næringsdeklaration
Indeholder sulfitter