Darroze-familien, som ejer Clos des Quatre Vents, har været med Georges Duboeuf lige siden hans eventyr tog fart, og de sidste 35 år har Duboeuf og hans team stået for både pasningen af vinstokkene, høsten, produktionen og distributionen. Der er tale 12 ha. næsten alle på de granitrige skråninger, der omkring Clos des Quatre Vents, og hovedparten i læ af et bælte af høje fyrretræer. For at sikre, at der her ikke bare er tale om en charmerende, men også ganske imponerende Fleurie, har team Duboeuf valgt at lade vinstokkene stå lidt længere end de fleste andre, så vinstokkenes gennemsnitsalder nu over over 60 år.
Der er tale om manuel høst og semi-maceration-carbonic af de hele druer og malolaktisk gæring i temperaturstyret rustfrit stål hvorefter omkring 25% af vinen modner i 8 måneder i delvis nye fade inden den endelige vin sammenstikkes tilbage i de rustfri ståltanke en månedstid forud for aftapningen på flaske.
En flot ganske intens Fleurie hvor de saftige røde bær finder sammen med nogle lidt dybere, mørkere bærtoner, peber og andre krydderier i et ædelt og vedholdende udtryk, som ikke undgår at imponere.
Velegnet til det meste, men bedst sammen med de mere elegante serveringer.
Generelt om årgang 2020 i Beaujolais:
Teamet hos Georges Duboeuf fortæller, at arbejdet med høsten og den efterfølgende vinfremstilling ikke blev væsentligt vanskeliggjort af de mange forskellige forholdsregler, herunder indrejse-restriktioner for høstarbejderne, og der er begejstring for den samlede kvalitet i 2020-årgangen.
Juli var ekstremt tør med kun ¼ af den normale nedbør. Det var den tørreste juli siden 1959, og derefter var der flere gange i august tale om reel hedebølge, hvor temperaturen flere dage nåede op forbi 40°C. Tørken og varmen fremskyndede modningen af druerne, og derfor begyndte høsten allerede den 20. august, hvilket var næsten tre uger tidligere end i 2019. Kun 2003-høsten er startet tidligere.
Der var over alt tale om meget sunde druer, og derfor kunne Duboeuf’s team nøjes med at fjerne mindre end 1% på sorteringsbælterne, hvilket er et tegn på høj kvalitet. Ikke desto mindre drillede selve vinfremstillingsprocessen idet først den alkoholiske og senere den malolaktiske gæring havde tendens til at gå i dvale. Chefvinmager Denis Lapalu og Master-Blender Emeric Gaucher var derfor i et par uger på arbejde både dag og nat for at sikre opvarmning eller nedkøling af de mange ståltanke med gærende vine i det store centrale anlæg og for at bistå med råd og rådgivning ude på de enkelte vingårde.
Denis Lapalu beskrev druerne som fantastiske, men små og fulde af sukker og det betød et gennemsnitligt naturligt alkoholindhold på 13,22%, hvilket var 0,42% mere end i 2019, og da skallerne samtidigt var tykke og fulde af pigment, blev der også tale om en meget dybere farve end i 2019.
Emeric Gaucher sammenligner 2020-årgangen med 2015 og for de bedste cuvéers vedkommende med 2018, og siger: "Det er indlysende, at vinene i år kommer med en meget høj grad af modenhed, men smagsprofilen er slet ikke som i 2003, som var for kogt og hvor mange vine lugtede som svesker. Her er der tale om frisk mørk frugt så som solbær og andre mørke bær."
I det hele taget er der tale om en flot årgang, hvor det eneste lille minus er kvantiteten. Det er tilladt at høste 58 hl. for Beaujolais-Villages. Georges Duboeuf nåede ingen steder ikke op over 50 hl.