Andre spændende produkter
208 rue de Lancié, 71570 Romanèche-Thorins
Indtast din e-mail og vi sender dig et link, som du kan bruge til at ændre din adgangskode. Bemærk at linket kun er gældende i 3 timer.
Nulstillingslink er afsendt
Jeg vil gerne være medlem af Klub Løgismose
Jeg accepterer Vilkår og Betingelser for Klub Løgismose Vin & Mad.
Jeg har læst persondatapolitikken og cookiepolitikken
Målrettet markedsføring
Jeg giver tilladelse til, at Løgismose må kontakte mig via e-mail, sms, sociale medier (f.eks. Facebook) og kommunikationsapps (f.eks. Messenger) med tips, tilbud, konkurrencer, kampagner og events, omhandlende produktsortimentet på løgismose.dk, Løgismose i Netto og Løgismose fysiske butikker. Ligeledes giver jeg tilladelse til, at Løgismose må gemme og bruge oplysninger om mig og dele dem internt til at målrette markedsføring til mig. Det gælder mine kontaktoplysninger, alder, købs- og søgeadfærd, interesser og andre oplysninger fra f.eks. hjemmesider og cookies.
Hvis jeg fortryder
Jeg kan altid tilbagekalde mit samtykke på Min Side eller gdpr@lmfood.dk. Hvis jeg tilbagekalder mit samtykke, afmelder jeg samtidig mit medlemskab af Klub Løgismose Vin & Mad, og jeg vil fremover ikke længere modtage information om diverse tilbud, medlemspriser, rabatter og lignende eller have adgang til mine tidligere ordrer.
Jeg vil gerne være medlem af Klub Løgismose
Jeg accepterer Vilkår og Betingelser for Klub Løgismose Vin & Mad.
Jeg har læst persondatapolitikken og cookiepolitikken
Målrettet markedsføring
Jeg giver tilladelse til, at Løgismose må kontakte mig via e-mail, sms, sociale medier (f.eks. Facebook) og kommunikationsapps (f.eks. Messenger) med tips, tilbud, konkurrencer, kampagner og events, omhandlende produktsortimentet på løgismose.dk, Løgismose i Netto og Løgismose fysiske butikker. Ligeledes giver jeg tilladelse til, at Løgismose må gemme og bruge oplysninger om mig og dele dem internt til at målrette markedsføring til mig. Det gælder mine kontaktoplysninger, alder, købs- og søgeadfærd, interesser og andre oplysninger fra f.eks. hjemmesider og cookies.
Hvis jeg fortryder
Jeg kan altid tilbagekalde mit samtykke på Min Side eller gdpr@lmfood.dk. Hvis jeg tilbagekalder mit samtykke, afmelder jeg samtidig mit medlemskab af Klub Løgismose Vin & Mad, og jeg vil fremover ikke længere modtage information om diverse tilbud, medlemspriser, rabatter og lignende eller have adgang til mine tidligere ordrer.
Fortsæt til betaling. Vælg denne hvis du gerne vil:
Beskrivelse
Producent
Oprindelse
Nogen kalder Fleurie for Dronningen af Beaujolais, og vinen er da også uden sammenligning den kendteste og mest efterspurgte af de 10 cru vine i det skønne vinområde. Det er derfor ikke så underligt at Georges Duboeuf ud over Fleurie Sélection og Fleurie Prestige giver os hele 5 forskellige vine at vælge i mellem i den såkaldte domaine-serie. Heriblandt denne Château des Déduits, som vi næsten hvert år oplever som den mest helstøbte og charmerende af de vine, som Duboeuf tilbyder.
Château des Déduits tager sit navn fra den samling af huse "Les Déduits", der ligger centralt i Fleurie. De nuværende ejere, Monsieur og Madame De Seyssel, arvede slottet tilbage i 1967 fra Monsieur de La Perriere hvis familie havde dyrket druer på stedet i flere århundreder.
Seyssellerne er imidlertid ikke længere selv involveret i produktionen, men har forpagtet de 7 sammenhængende ha. tilplantet med Gamay bort til den unge Jean-Marc Bourdon, som passer vinstokkene og fremstiller vinen i samarbejde med Duboeufs team af professionelle vinmagere.
De håndhøstede druer afstilkes og pumpes op i de rustfri gæringstanke uden at blive knust. Denne specielle teknik kaldet "Maceration carbonique" betyder der samtidig med den traditionelle alkohol gæring, sker en naturlig kulsyreudblødning. En fremstillingsmåde som giver frugtige saftige og bløde vine. For Fleurie varer udblødningen og macerationen op til 14 dage. Herefter sammenstikkes den frit løbende most fra gæringstankene til den færdige vin som modner mellem 8 og 10 måneder på rustfri ståltanke forud for aftapningen på flaske.
En smukt blomstrende vin som i næsen leverer små fine noter af iris og viol ved siden af masser af friske ribs og saftige skovbær. Derpå aromatisk, blød og harmonisk i munden hvor den indsmigrende frugt får fint modspil fra en underliggende syre som balancerer udtrykket på fornemste vis.
Vinen er velegnet til stort set alt og stortrives sammen med mere elegante serveringer. Lige som det er tilfældet med ung Pinot Noir, kan man sagtens invitere den med til bords når der er fisk på menuen, men den ville også fungere smukt sammen med en sommerlig udgave af høns med sprøde grønne, hvide og vilde asparges.
Årgang | 2018 |
Land | Frankrig |
Region | Beaujolais |
Distrikt | Fleurie |
Producent | Georges Duboeuf |
Vinmager | Georges Duboeuf |
Druer | Gamay (100 %) |
Nettoindhold | 0,75 l |
Lukkeanordning | Naturkork |
Antal flasker produceret | 12000 |
Produktionsform | Konventionel |
Alkoholprocent | 13,5 % |
Restsukker | 2,0 g/l |
Lagring | 10 måneder i beton og rustfrit stål. |
Forventet holdbarhed | 4-6 år fra høståret. |
Serveringstemperatur | 12 - 14 °C |
Varenr.: | 213330 |
Les Vins du Georges Duboeuf er det største og ubetinget mest betydningsfulde navn i Beaujolais. Og med en produktion der i dag har rundet 30 mio. flasker er det en kendsgerning at mange, hvis ikke de fleste, har fået deres første oplevelser med druen Gamay og vinene fra Beaujolais via flasker fra Georges Duboeuf.
Georges Duboeuf er opvokset på en lille vingård i Pouilly-Fuissé. Allerede som 6-årig hjalp han sine forældre med druehøsten. Han kvittede skolen før til og som 18-årig cyklede han rundt og solgte sin storebrors Chardonnay til de lokale restauranter, og da han opdagede, at der manglede noget rødvin i hans cykelsortiment startede de 2 brødre et af de smukkeste eventyr i den franske vins historie.
Først foregik det på cykel fra vingård til vingård for at smage og vælge, hvad der var værd at sælge. Siden er det fortsat under noget mere etablerede former, men besøgene hos vinbønderne og de omfattende smagninger udgør fortsat det egentlige fundament i forretningen.
I 1957 møder Georges Duboeuf Alexis Lichine fra Château Lascombes. De begynder at lave forretninger sammen, og Georges siger selv, at Alexis har en væsentlig aktie i alt det, som der siden skete på det forretningsmæssige område for Les Vins du Georges Duboeuf.
I efteråret 1977 var Lene Grønlykke for første gang forbi Georges Duboeuf. Sammen besøgte de Domaine Tour du Bief i Moulin-à-Vent, og med var også purken Jacob Grønlykke. Han sagde god for Gamay druerne, sådan som de smagte umiddelbart inden høsten, og lidt senere, da druerne var blevet forvandlet til en vin, hilste også de første medlemmer af Løgismose Vinklub Domaine Tour du Bief og dermed Georges Dubeouf velkommen til Danmark.
I de mere end 40 år, som er gået, har Georges Dubeouf og Løgismose haft et nært samarbejde og samtidig med at begge forretninger er vokset. For at sikre den rette eksponering indledte Løgismose derfor et samarbejde med Dansk Supermarked, som markedsfører et lille udvalg af Beaujolais vinene med de berømte blomster etiketter, mens top vinene - de såkaldte domainevine - fra de forskellige cru-kommuner markedsføres i Løgismoses webshop og udvalgte delikatessebutikker.
Selvom Georges Duboeuf i sine senere år påtog sig en rolle, der mest af alt mindede om en ældre statsmands og ikke længere involverede sig meget i forretningen, så var den sirlige slanke mand med det hvide hår og den pastelfarvede cashmere-trøje henslængt over skuldrene en hyppig gæst ved de mange smagninger lige til det sidste.
Men den 4. januar 2020 døde Georges Duboeuf i hjemmet i Romanèche-Thorins i en alder af 86. Hans hjerte ville ikke længere, og frugten fra 2019-høsten blev dermed den sidste, denne gudbenådede vinsmager nåede at være med til evaluere.
Les Vins du Georges Duboeuf videreføeres af hans søn Franck Duboeuf og barnebarn Adrien.
Beaujolais ligger i forlængelse af Bourgogne mod syd og hører administrativt til denne region trods den slående nærhed til Rhone dalen. Klimaet er lunt indlandsklima og jordbunden er varieret med tydelige indslag af granit især i nord. Hoveddruen er Gamay, men der er også små beplantninger af Pinot Noir, Chardonnay og Aligoté. Basis niveauet formes af Beaujolais og Beaujolais-Villages, mens topniveauet udgøres af de 10 cru'er, som refererer til selvstændige vinbyer med særligt karakterfulde vine. Beajolais Nouveau er en specialitet, der frigives hvert år i november efterfølgende høst og hurtig gæring af druerne. Beaujolais er gennemgående friske og aromatiske rødvine.
Fleurie er blandt de bedst kendte cru'er i Beaujolais. "De 10 Søstre", som de 10 cru'er populært kaldes, ligger alle i den nordlige del af Beaujolais, hvor terrænet er mere bakket og jordbunden rig på granit. De anses for at være det ypperste indenfor Beaujolais. Fleurie ligger mellem cru'erne Moulin-a-Vent, Chenas og Morgon på syd- og sydøstvendte skråninger ned til Saone floden. Gamay er hovedruen og vinene gennemgår helt eller delvist Maceration Carbonique, som er med til at skabe den velkendte Beaujolais stil. Vinene fra Fleurie er som regel lette, milde og bløde og have en distinkt duft af blomster og røde bær.