Christophe Coillot skaber nogle af de saftigste og mest umiddelbare Marsanney vine på markedet, og stilen fornemmes naturligvis også i hans vine fra andre appellationer. Blandt andet denne Fixin som her i den generøse, meget varme og solrige 2018-årgang kommer med en næsten eksotisk feeling, som bør tiltale enhver, der får et kick, når der kommer californisk Pinot Noir i glassene.
Her er der tale om frugten fra Christophe Coillot ’s halve ha. med 40-55 gamle vinstokke i Fixin på og ind til den centrale Lieu-Dits Les Entre Deux Velles, hvor også hvor også Philippe Naddef og Denis Mortet har luret, at eksponeringen for solen og jordbundsforholdene går op i en højere enhed.
Vinen er funderet på frugt fra bæredygtigt landbrug, hvor der ikke bruges pesticider og herbicider, og der pløjes for at begrænse ukrudtet og for at tvinge vinstokkenes rødder ned i dybden. Derimod er den maskinelle høst sendt på pension, og i kælderen er chaptalisering uanset årgangenes beskaffenhed ikke en option.
Druerne er plukket i stegende hede mellem den 6. og 10. september og hastet op til vingården for at undgå at gæringen kom alt for godt i gang inden stilkene blev fjernet og druerne endte i stål og betontankene. Vinen er efter gæringen modnet 12 måneder på fad (25% nye) og derefter tappet på flaske uden forudgående klaring eller filtrering.
Vinen behøver lidt tid i glasset eller endnu bedre en karruseltur i en karaffel inden den serveres. Herefter vil den langsomt levere herlige solmodne mørke frugter, søde urter og bitter chokolade i et potpourri, som ender med at fascinere. Intensiteten er markant for appellationen, men udtrykket forbliver netop balanceret og elegant qua modne tanniner og en pirrende syre nedenunder den solmodne Pinot Noir frugt.
Prøv den sammen med saftige skiver fra en helstegt rådyrkølle med panchetta, der inden tilberedningen har fået lov til at marinere/modne et par døgn i rødvin, god olivenolie, laurbær, enebær, timian, hvidløg og peber.