Fakta
- VinTypeRødvinHvidvinChampagneMousserende vinFine WineRosévinDessertvinPortvinHedvinSherryNaturvinOrangevinAlkoholfri vinSmagekasserLykkekasserGavekortAlle vineOmråderBourgogneBordeauxRhôneSancerrePiemonteToscanaPomerolRibera del DueroLoireMoselVenetoMarlboroughCalifornienDruePinot NoirChardonnaySauvignon BlancCabernet SauvignonRieslingGrenacheMerlotTempranilloCabernet FrancSyrahNebbioloMalbecSangiovese
- Spiritus & Drikke
- Mad
- Grej & Gaver
- Events
- Tilbud
- InspirationLæs om vin & madRejseguide til vin og madMit bedste mad & vin tipVinproducenterVin & MadVin & OstRåvarefokusKokketipsBarskabetVinvidenOm LøgismoseBocuse d'Or DanmarkHistorien om LøgismoseKlub Løgismose Vin & MadSmag, holdning og håndværkBag om LøgismoseLøgismose MejeriLøgismose kyllingenKontaktJob hos Løgismose
- Opskrifter
- Butikker
- 1 stk. 75,65
Fettuccine med vild hvidløg
- 1 stk. 75,65
89,-
1 stk.
75,65
Spar 13,35
Forhandles hos
med forbehold for udsolgte varer
Løgismose Nordre Toldbod
Mandag
Lukket
Tirsdag
11.00-18.00
Onsdag
11.00-18.00
Torsdag
10.00-19.00
Fredag
10.00-19.00
Lørdag
10.00-17.00
Søndag
Lukket
Beskrivelse
Cascina San Giovanni er leveringsdygtige i en lang række delikatesser og specialiteter med afsæt i Italiens stolte gastronomiske arv. Blandt produkterne har vi kastet vores kærlighed over deres varianter af tørret pasta, som er af en kvalitet vi sjældent før har smagt.
Her er det fettuccine, den tynde 'båndpasta' som er krydret med vild hvidløg, som udover en fin mild krydring bidrager med den smukke, dybgrønne farve. Vild hvidløg er en art af løg-familien, som vokser (sjovt nok) vildt i naturen. I madlavning bidrager den med en relativt afdæmpet hvidløgssmag, som også er tilfældet med denne fettuccine, hvor det primært er sødmefulde, let pikante hvidløgsnoter, der træder frem efter pastaen er kogt.
Servér den friskkogte pasta med en gavmild klat cremet stracciatella-ost på toppen, som så fordeles ud i pastaen og danner en cremet sauce om pastabåndene. Afslut med masser af friskkværnet peber og lidt havsalt. Prøv også at koge pastaen et par minutter for lidt, tilsæt til en sauterpande med rigeligt smeltet smør og spæd til med kogevand fra pastaen til den er færdigkogt. Afslut med revet pecorino-ost og friterede salvieblade.
Kogetid 7 minutter
Ingredienser
durumhvedemel
æg *
20 %
vand
vild hvidløg
1.5 %
timian
rosmarin
Producent
Cascina San Giovanni ligger nær Alba i den norditalienske region Piemonte, der er berømt for sine enestående fødevarer og vin. Huset, der fremstiller italienske specialiteter efter oldgamle opskrifter, blev grundlagt af familien Schneider. Familien flyttede oprindeligt fra Schweiz og ind i det 180 år gamle bondehus i Piemontes bjerge, hvor de begyndte at dyrke alverdens grøntsager og urter i de omgivende marker.
Da familiens allerførste høst viste sig at være over al forventning, begyndte Suzanne Schneider at forsyne naboer og venner i landsbyen med overskuddet - de samme mennesker, som jo netop havde videregivet de oldgamle opskrifter til hende.
Der gik ikke længe, før den første delikatesse-forhandler bankede på døren, og salget voksede nu så hurtigt, at hverken Suzannes grøntsagsmarker eller køkken kunne følge med. Produktionen flyttede herefter til større forhold, og de lokale bønder begyndte at levere grøntsager og urter og hjalp derved familien med at udvide produktionen.
I 2013 overtog en anden schweizisk familie, Dominik og Sabine Suter, Cascina San Giovanni, for at videreføre virksomheden i samme ånd.
Råvarerne er således fortsat af den bedste kvalitet og opskrifterne de samme som for 25 år siden, hvor det hele startede.