Eraus er en forfranskning af det græske drengenavn ἐράσμιος, der betyder "den elskede", og vinen med den lille fredelige fiskerfyr på etiketten var, da den kom frem, et af de tidlige eksempler på, at man i Languedoc sagtens kunne skabe "elskelige" alternativer til Sancerre. I de første mange år var der således tale om en ren Sauvignon Blanc, men i se senere år har der sneget sig lidt Vermentino ind i drueblandingen for at give vinen sin egen kant, og sammen med Vermentino fulgte den gamle tradition fra Liguria med at lade den friskpressede most trække sammen med drueskallerne forud for gæringen.
Der er tale om frugt fra forskellige vinbønder, der kultiverer deres vinstokke på det unikke amfiteater-lignende terroir oppe bag landsbyen Villeveyrac ikke så langt fra Thau-lagunen og Middelhavet, og da vinen tilhører den serie af vine som kaldes Grands Vins de Terroirs er der tale om en selektion på ældre vinstokke. Der er tale om en blanding af maskinel og manuel høst og efter en soignering af klaserne fjernes alle stilke inden druerne ryger i den pneumatiske presse hvorefter mosten køles ned og får lov til at trække sammen med drueskallerne natten over inden den forvandles til vin i rustfrit stål. Herefter modner vinen sur Lie uden malolaktisk forgæring i 5-6 måneder inden den filtreres og tappes på flaske.
Andelen af Vermentino har efterhånden sneget sig op på 15% og bidrager nu til vinens ganske rigt facetterede aromaspil, hvor man får fine fornemmelser af fersken, grape, fyrrenåle, fennikel og nyslået græs. Vinen er mild, medium fyldig, næsten cremet og begejstrer med stikkelsbær og moden citrus, som lige får tilstrækkelig med kant fra vinens underliggende kalkede mineralitet. En vin med sit eget DNA og samtidig en vin, som vil glæde de fleste, som holder af Sancerre, og det er bestemt ikke dårlig kombination!
Moulin de Gassac er en serie af vine og frugten af et samarbejde mellem dedikerede vinbønder og det professionelle team, der også står bag vinen Mas de Daumas Gassac, der var den første franske rødvin, der punkterede myten om, at fremragende Cabernet Sauvignon kun kunne komme fra Bordeaux. Brandet blev skabt af Mas de Daumas Gassac grundlægger Aimé Guibert som et modtræk mod daværende EU-forordninger, som begavede vinbønderne med tilskud, hvis de rev deres vinstokke op. Den allerførste vin i serien fik umiddelbart succes og blev blandt andet i 1993 i London kåret som verdens bedste vin til prisen. Det var medvirkende til at Aimé Guibert fik vind i sejlene og efterhånden som flere og flere vinbønder valgte at takke ja til at blive en del af projektet begyndte både kvantiteterne og antallet af vine at vokse, hvilket ledte frem til, at produktionen blev flyttet til Cave de l’Ormarine's moderne vineri i den lille landsby Pinet.
Sideløbende har alle de deltagende vinbønder underskrevet et manifest om miljømæssig og social ansvarlighed og flertallet er i dag på vej ud ad den vej der ender med økologiske og/eller biodynamiske certifikater, og allerede nu bærer alle vine i Moulin de Gassac serien Terra-Vitis stemplet som bevis på, at der er tale om bæredygtig produktion.