Élise eller måske rettere "Für Élise", der tager sit navn fra Ludwig van Beethoven's piano stykke Bagatelle No. 25, som først blev offentliggjort 40 år efter komponistens død, er en tør, saftig og på ingen måde sødladen rødvin skabt på frugt fra forskellige vinbønder, der kultiverer deres vinstokke på det unikke amfiteater-lignende terroir oppe bag landsbyen Villeveyrac en halv snes km. fra Thau-lagunen og Middelhavet. Der er tale om en blanding af maskinel og manuel høst af Merlot og Syrah-druer, som efter en soignering og efter alle stilke er fjernet gæres og modner hver for sig i rustfrit stål. Merlot vinen trækker med egestave i 7-9 måneder undervejs og efter 10 måneder sammenstikkes den endelige cuvée, som efter en let filtrering tappes på flaske.
Et rart møde mellem de 2 druer hvor Merlot’s tendens til jovialitet fint bliver fanget, og hvor Syrah’s tendens til at sofistikere bliver tæmmet. Mørke bær, især brombær og modne blommer og fine tanniner, som bidrager til friskheden. Ikke uden kant, men formildet af den delvise fadlagring. En god kammerat i det salte køkken, hvor den kan akkompagnere næsten alle mulige serveringer med okse, lam og gris.
Moulin de Gassac er en serie af vine og frugten af et samarbejde mellem dedikerede vinbønder og det professionelle team, der også står bag vinen Mas de Daumas Gassac, der var den første franske rødvin, der punkterede myten om, at fremragende Cabernet Sauvignon kun kunne komme fra Bordeaux. Brandet blev skabt af Mas de Daumas Gassac grundlægger Aimé Guibert som et modtræk mod daværende EU-forordninger, som begavede vinbønderne med tilskud, hvis de rev deres vinstokke op. Den allerførste vin i serien fik umiddelbart succes og blev blandt andet i 1993 i London kåret som verdens bedste vin til prisen. Det var medvirkende til at Aimé Guibert fik vind i sejlene og efterhånden som flere og flere vinbønder valgte at takke ja til at blive en del af projektet begyndte både kvantiteterne og antallet af vine at vokse, hvilket ledte frem til, at produktionen blev flyttet til Cave de l’Ormarine's moderne vineri i den lille landsby Pinet.
Sideløbende har alle de deltagende vinbønder underskrevet et manifest om miljømæssig og social ansvarlighed og flertallet er i dag på vej ud ad den vej der ender med økologiske og/eller biodynamiske certifikater, og allerede nu bærer alle vine i Moulin de Gassac serien Terra-Vitis stemplet som bevis på, at der er tale om bæredygtig produktion.