Dette er vinen hvormed Yiannis og Stellios Boutaris entrerede på den såkaldt internationale vinscene. Altså vinen hvor de græske dyder træder lidt i baggrunden og hvor franske druer og lagring på små franske fade i stedet er en del af drejebogen. Faneflugt har nogen kaldt det, mens andre mener, at dette er en af Europas store vine, som på smukkeste vis demonstrerer Grækenlands potentiale, og da Tidings Magazine præsenterede 2008-årgangen tilbage i 2013 mente de ligefrem, at vinen ville blive en del af "The next Greek wine revolution."
60% Syrah og 30% Merlot blandet med 10% af Grækenlands nationale stolthed Xinomavro for at bibeholde en snert af den græske fornemmelse høstes fra 4 af familiens bedst eksponerede parceller i Yiannakohori fra midten af august og frem mod slutningen af september begyndende med Merlot og sluttende med Xinomavro.
Stilkene fjernes og herefter sorteres druerne en ekstra gang inden de knuses og får lov til at samle aroma i en uges tid inden temperaturen hæves og gæringen går i gang. For Syrah og Merlot arbejdes der med omrøringer og overpumpninger for at få masser af farve i vinen, mens Xinomavro næsten får lov til at passe sig selv, således at druens potentielt aggressive tanniner holdes i skak. Vinene fra Merlot og Syrah får lov til at modne 16 måneder på små franske og amerikanske fade (30% nye), mens Xinomavro holdes i større og ældre fade inden den endelige vin sammenstikkes, modtager en let filtrering og tappes på flaske.
Resultatet er en meget mørk vin med en forførende aroma af modne sorte kirsebær, brombær og friske krydderurter, der langsomt tiltvinger sig mere plads mellem noterne af kaffe, cedertræ, mørk chokolade og vanilje. Saftig, krydret og velstruktureret qua fine tanniner, som bidrager med ungdommelig friskhed.
En vin som udvikler sig fortræffeligt i glasset, og det er derfor bedst hvis man har god tid til at få hele fornøjelsen med. Alternativt må vinen have en rystetur på karaffel inden serveringen.
Prøv at gå vegetarvejen sammen med vinen og server for eksempel til en gang Imam bayildi (på dansk: Imamen besvimede), der er en virkelig velsmagende ret bestående af auberginer, tomater, løg og hvidløg, der svømmer i ypperlig olivenolie. En klassiker i det tyrkisk/græske køkken.