• 0 Kurv

    Kurv overblik

    Du har ikke noget i din kurv endnu...
    Total (heraf moms: 0,00) 0,00

Sæt smag på din sommermad

Få ingredienser har så stor umiddelbar effekt på en ret som eddike, balsamico og olivenolie. De to førstnævnte er født til at skrue op for og afstemme smagen i alt fra dressinger og marinader, til gryderetter og sågar desserter. God olie smører ligeledes det meste ind i velsmag og tilfører prikken over i'et til salater, marinader, grillet sk og kød og endda til is.

Når den danske sommer samtidig bugner med grøntsager, salater, urter og frugter sprængfyldt med smag, kan vi ikke anbefale det nok; hav for måltidets skyld altid en rigtig god olivenolie, en eller to gode frugteddiker og en dyb og intens balsamico klar.

 

Olivenolie

En god olivenolie tilfører den helt rette bitterhed. Den skal kunne stå som det eneste krydderi og så skal den ganske enkelt formå at løfte smagen i den enkelte råvare.

Rafail er navnet på den økologiske certificerede olivenlund i den lille landsby Koroni i Messinias-regionen på Peloponnes i det sydlige Grækenland. Olivenene håndplukkes i slutningen af november og ind midt i december. Ved at høste så sent, mister Eleones Messinias noget på kvantitet, men vinder på kvalitet. Olieindholdet er nemlig på dette tidspunkt mindre, men har til gengæld en bedre smag; skarpere og med mere karakter. Efter høst koldpresses olivenene inden for 8 timer. Olien har derfor et utrolig lavt syreindhold, men en let sødmefuld smag. Det kalder vi ekstra jomfruolivenolie, hvis lige er svær at finde på markedet.

  TIP: Spørger man Thomas, vores køkkenchef, hvad han vil dryppe på sprød, frisk og helt grøn og simpel salat, er svaret ganske enkelt: ekstra jomfruolivenolie og citronskal – c’est tout!

Eddike

Eddike tilfører og afbalancerer friskhed og livlig syre. Mange har – på trods af Claus Meyers utallige opfordringer – for vane primært at bruge eddike til syltning. Brug eddike som alternativ til citron i dressinger, i salat med nye danske agurker, som syrligt tvist i en drink, som det friske element i en kartoffelsalat, i mayonnaiser og sågar som the final touch i desserter med nødder, karamel og pære.

Familien Gølles har i fire generationer dyrket frugt i det smukke og solrige vulkanske bakkelandskab i det sydligste Østrig til alskens eddiker; solmodne ingredienser, såsom Veltliner-druer, hindbær, tomat, kirsebær, pære, gærer og lagres siden, indtil de er tilpas modnet og i total harmoni. Perfekt til Bearnaise.

Balsamico

Balsamicoen var her, dér og på samtlige retter tilbage i starten af 90’erne, men i dag er balsamicoen så godt som forsvundet i mange danske hjem. Med sin intense, let syrlige sødme kan balsamico bruges på meget mere end salat! Eksempelvis på nye danske jordbær, som sauce på vaniljeis eller mørk chokoladeis, som marinade til grillede, sødmefulde ferskner eller let bitre rødbeder, på avocadomadden eller som krydderi i langtidskogt tomatsauce.

Invecchiato har en smuk brun farve og er kendetegnet ved sin bløde, runde, milde profil og en perfekt balance mellem syre og sødme. Eddiken har lagret på 200-liters træfade i årevis. Brug den på grillet kød, på fyldige salater, som ingrediens i saucer til kød eller rør den i mascarpone eller anden friskost og servér cremen sammen med jordbær.

Olie, edikke og balsamico

Spar 25% på alt olie, edikke & balsamico i hele juli og august

Læs mere og køb