MAISON MARC

Få farve i kinderne og varmen på kølige septemberdage med smagsrige supper fra franske Maison Marc, hvor tre generationers overlevering af savoir-faire sikrer tårnhøj kvalitet.

Fagskribent Emilie Schou Wilhjelm Ravn | Nr. 5 2022

Siden 1952 har familien Jeannequin dyrket grøntsager på jorden omkring Chemilly-sur-Yonne nord for Auxerre. Det startede med syltede agurker på glas helt uden konserveringsmidler og tilsætningsstoffer fremstillet på en opskrift fra grundlæggerens egen hustru. Siden er produktionen udvidet, og på de burgundiske marker dyrkes i dag også zucchini, rødbeder, butternut squash, løg mm. Markerne holdes fri for insekticider og herbicider, mens grøntsagerne er placeret med tanke på at udvikle en rigdom af smag, vitaminer og mineraler. Grøntsagerne høstes ved håndkraft, når de er helt og aldeles modne.

I et ærkefransk landkøkken koges de til suppe med hjælp fra kun vand, olivenolie, salt og eventuelle smagsgivere så som blegselleri og løg. Intet andet er at finde i supperne. Det traditionelle henkogningsprincip er taget i brug, for man ønsker ingen konserveringsmiddel i de rene supper. En sjældenhed på markedet i dag.

Maison Marc laver enkle supper spækket med vitaminer og mineraler, som du skal nyde på dage, hvor tiden er knap og appetitten let. Top dem med en skefuld fuldfed creme fraiche, ristede nødder eller smørstegte brødcroutoner.

FYLD SPISEKAMMERET MED FRANSKE SUPPER

MERE AF SAMME SKUFFE

Små, faste, sprøde cornichoner med masser af bid, smag og syre fra familieforetagendet Maison Marc, der som de eneste tilbageværende i Frankrig stadig selv både dyrker, håndhøster og konserverer deres cornichoner. 

Agurkerne vokser på jorden omkring Chemilly-sur-Yonne nord for Auxerre og konserveres efter den nuværende ejer Henri Jeannequins bedstemors opskrift, der selvfølgelig hverken tilsættes tilsætningsstoffer eller konserveringsmidler.

   Besøg Løgismose.dk og vores butik på Nordre Toldbod og se alle vores franske delikatesser