La Gondola

8 Resultater

La Gondola

Der er ikke mange producenter af dåsefisk tilbage i verden, som stadig bruger den traditionelle fremgangsmåde. De store fabrikanter fanger fiskene hele året uanset fedtindhold i fiskene, og alt for ofte fryses fiskene, hvorefter de lægges frosne i dåser og tilberedes efter disse er lukket.
Hos det lille familieejede La Gondola i det nordlige Portugal fanges sardinerne kun i maj og juni ganske tæt ved kysten, så de er helt friske forud for forarbejdningen. I denne periode er indholdet af fedt på sit højeste, og det giver den bløde konsistens, som er så vigtig for fisk på dåse. Sardinerne bages forsigtigt i 4-6 minutter og håndpakkes nænsomt i dåserne inden der tilsættes olivenolie og eventuelle krydderier.
Sardinerne kan nydes helt enkelt med ristet eller grillet brød, krydret med citron, salt og peber eller serveres lune med caponata, en siciliansk specialitet, som egner sig glimrende til sardiner. Prøv dem også på en omelet, pizza eller på en simpel tomatsalat.
Delikatesser