• 0 Kurv

    Kurv overblik

    Du har ikke noget i din kurv endnu...
    Total (heraf moms: 0,00) 0,00

Flor de Sal

Flor de Sal d’Es Trenc, det fineste salt fra Mallorca

Det håndhøstede salt fra Es Trenc-stranden på Mallorca er off-white, knaser behageligt mellem tænderne og opløses kun langsomt i munden. Det efterlader en meget ren eftersmag uden bitterhed.
Flor de Sal høstes fra ”Salinas de Levante” saltbassinerne ved siden af den smukke strand “Es Trenc “ på Mallorca. I oldtiden indsamlede romerne og fønikerne også havsaltet fra Es Trenc-stranden, som nu er et fredet område og et paradis for over 150 beskyttede arter af fugle, som flamingoer og klyder

 

Flor de Sal naturel

Brug det, hvor du normalt bruger salt

   

FLOR DE SAL, OLIVEN

Med sorte Kalamata-oliven fra  Grækenland, der skånsomt knuses inden sammenblanding. Superb til  at forøge smagen af kødretter og  Middelhavsklassikere som tomatsalat med mozzarella eller crostini. 

FLOR DE SAL, ROSA

Krydret med kronblade fra Rosa  Gallica, Szechuan og Sarawak-peber. Brug saltet som et spicy pift i salater, på friskost og alle former for grillet  kød og fisk.  

FLOR DE SAL, SVAMPE

Udviklet af den britiske Michelin- stjerne- kok, Marc Fosh; en blanding af havsalt, stor trompetsvamp, Karl Johan-rørhat og shiitake-svampe. Velegnet til pasta, ris, kød og supper eller på en bagt kartoffel.

100% RENT NATURPRODUKT

Saltet ved Es Trenc krystalliseres kun, når vejret er optimalt – masser af sol, lav luftfugtighed og en blid brise.
Høstning af saltet udføres i skumringen, før luften bliver fugtig igen og smelter krystallerne. Når saltkrystallerne dannes, ligner de et fint lag is i skinnende hvide eller blege lyserøde nuancer. Den naturlige proces betyder, at farve og tekstur ændres alt efter vejret.
Til høstningen bruges traditionelle lousses – river som, oprindeligt kommer fra Sydfrankrig – til at skimme vandoverfladen. Det kræver tålmodighed, da det kun er den øvre overflade, der indeholder
alle de mineraler og aromaer, der udgør Flor de Sal d’Es Trenc.
Saltet tørres i solskin, før det pakkes eller blandes med krydderurter.

ER SALT BARE SALT?

Mange er måske af den overbevisning, at ”salt bare er salt”, og at de såkaldte ”gourmetsalte” i højere grad er et udtryk for reklameverdenens dygtige spin end en historie om ægte kvalitet. Men der er måske noget om snakken – for de fine partikler i industrielt fremstillet bordsalt gør, at saltet faktisk ikke kan smages i så høj grad som gourmetsaltenes tynde flager. Flagernes større overflader giver en bedre kontakt med de bagerste smagsløg i munden, hvorved saltets smag opleves som mere intens. Der vil således ikke være behov for at salte i samme omfang som ved industrielt fremstillet bordsalt.

Få mere inspiration

Vin & mad

Opskrifter, inspiration og viden om vin & mad

Læs mere