Pierre Gaillard leverer på fornemt niveau i den eminente 2019-årgang, og udfordrer endnu engang tesen om, at Syrah vinene fra det nordlige Rhône skal modne adskillige år i flasken før den bliver drikkemoden. Her er der tale om umiddelbar charme, og også et accentueret terroir, og vinene er smukke eksponenter for den hårfine balance mellem pondus og finesse, som få producenter mestrer.
Pierre Gaillard viser vejen i et område, som for alt for mange stadig er en u opdaget skat af fremragende rødvine, og det finurlige er, at hans vine har kraftige paralleller til Pinot Noir-druens mekka på de gyldne skråninger lidt længere mod nord til trods for, de hverken har terroir eller druesort til fælles. Det fine, det raffinerede og det subtile findes også i det nordlige Rhône og Pierre Gaillard viser os at Syrah ikke nødvendigvis behøver være en Blockbuster med tårnhøj alkohol og kulsort farve.
I hænderne på Pierre og resten af familien Gaillard, som også er involveret i familiens vingård, viser Syrah sit alter ego. Syrahs signatur i form af peber og viol ligger som en rygrad i alle vinene, høsttidspunktet fornemmes som værende så præcist, at intet måleinstrument kunne have sagt det bedre og fadlagringen er så mesterligt veldoseret at alle vinene uden undtagelse opleves som finurligt finesserige og underspillede på den særligt franske måde.
Her er det Pierre Gaillards Crozes-Hermitage fra 5 sammenhængende veleksponerede grus rige ha. i den del af appellationen, der ligger i Pont de l’Isère hvor vinstokkene efterhånden i gennemsnit er blevet mere end 25 år gamle. Druerne høstes manuelt i løbet af en uges tid efterhånden som de bliver perfekt modne og de transporteres i kølebil de godt 40 km. op til vingården i Maleval.
Her sker der en sortering såvel før som efter at alle stilke fjernes, og vinen gærer derpå i en blanding af åbne glasfiber tanke og store egefade i Pierre Gaillard ‘s forsøg på at genskabe det udtryk, der var normdannende før de rustfri ståltanke, begyndte at invaderede alverdens vinkældre. Vinen er efterfølgende modnet 18 måneder på brugte fade inden den er sammenstukket (igen i glasfiber) og aftappet på flaske.
Charmerende og samtidig let rustikt og autentisk i sit udtryk med blåbær og hindbær, brændt ler, jern og læder samt den karakteristiske sorte peber i afslutningen, hvor også engelsk lakrids viser sig.
Server for eksempel til tataki af dådyrmørbrad med tyttebærvinaigrette eller til peberglaserede kalvebrisler med en blomkålspuré monteret med rigeligt smør, eller... Mulighederne er mange hvis man holder af ungdommelige fint parfumerede rødvine.