Jeg giver tilladelse til, at Løgismose må kontakte mig via e-mail, sms, sociale medier (f.eks. Facebook) og kommunikationsapps (f.eks. Messenger) med tips, tilbud, konkurrencer, kampagner og events, omhandlende produktsortimentet på løgismose.dk, Løgismose i Netto og Løgismose fysiske butikker. Ligeledes giver jeg tilladelse til, at Løgismose må gemme og bruge oplysninger om mig og dele dem internt til at målrette markedsføring til mig. Det gælder mine kontaktoplysninger, alder, købs- og søgeadfærd, interesser og andre oplysninger fra f.eks. hjemmesider og cookies.
Hvis jeg fortryder
Jeg kan altid tilbagekalde mit samtykke på Min Side eller gdpr@lmfood.dk. Hvis jeg tilbagekalder mit samtykke, afmelder jeg samtidig mit medlemskab af Klub Løgismose Vin & Mad, og jeg vil fremover ikke længere modtage information om diverse tilbud, medlemspriser, rabatter og lignende eller have adgang til mine tidligere ordrer.
{{loginError}}
Bliv medlem af Klub Løgismose Vin & Mad
Fri fragt til pakkeshop ved køb af vin eller spiritus
Klub Løgismose-magasinet tilsendt – elektronisk og som tryksag
Særlige medlemspriser på vin, spiritus, delikatesser og grej i magasinet
Invitation, rabatter og meget mere
Betaling som gæst
Fortsæt til betaling. Vælg denne hvis du gerne vil:
Handle uden at logge ind
Du kan oprette dig som bruger i næste trin og få en konto
Nydelig delikat brusende, diskret frugtagtig ikke alt for tør dermed meget bredt appellerende Crémant d'Alsace Brut fra Claude Ferder, der holder til i Voegtlinshoffen et par km. syd for provinshovedstaden Colmar.
Vinen er hovedsagelig skabt på Pinot Blanc og der er tale om en blanding af frugt fra egne vinmarker og frugt købt fra mindre betroede vinbønder som ikke selv råder over faciliteterne til at producere mousserende vine. Drueklaserne soigneres inden alle stilke fjernes hvorefter druerne langsomt presses til en most som gærer til vin ved 18-22 ℃. Den unge vin får lov til at udvikle sin aromatiske kompleksitet i nogle måneder inden den blandes med op til 20% af en såkaldt ”vin de reserve” fra tidligere års høst. Vinen tilsættes rørsukker og opformeret gær og tappes herefter på flasker hvorefter den fornyede gæring begaver den med boblerne og den efterfølgende modning med en vis kompleksitet. Vinen er degorgeret efter 12 måneder med en dosage på 8-10 g. pr. liter.
En uhøjtidelig Crémant som inviterer til fest. Ideel som aperitif. Fin i det salte køkken sammen med skaldyr, fisk og lyst fjerkræ, og også frisk pust til ikke alt for søde desserter og fyldte mørke chokolader.
Bemærk at fotografen endnu ikke har været forbi den lille flaske. Billedet er derfor at 75cl. flasken.
Læs mere
Årgang
NV
Land
Frankrig
Region
Alsace
Distrikt
Crément d'Alsace
Producent
Claude Ferder
Vinmager
Jacques Cattin Junior
Druer
Pinot Blanc (90 %)
Auxerrois (10 %)
Nettoindhold
0,375
l
Lukkeanordning
Champagneprop
Produktionsform
Konventionel
Alkoholprocent
12,0 %
Restsukker
9,0 g/l
Lagring
12 måneder i flasken frem mod degorgement.
Forventet holdbarhed
2-3 år fra degorgement.
Varenr.:
218601
Producent
Claude Ferder er ikke en selvstændig vinproducent, men derimod et brand som veletablerede Maison Joseph Cattin i Voegtlinshoffen registrerede tilbage i 2007 i et (vellykket) forsøg på yderligere at positionere sig på det voksende marked for mousserende vine.
Firmaet har mere end 300 år på bagen og med mere end 65 egne ha. plus aftaler med en stribe mindre selvstændige druedyrkere omkring Voegtlinshoffen, Colmar og længere ned sydpå omkring Steinbach og er der tale om en af de største private spillere i Alsace.
Således produceres der efterhånden op mod 1 mio. flasker i eget navn, under brandet Claude Ferder og en håndfuld andre brands. Vinene i Claude Ferder serien er produceret på et nyt specialindrettet anlæg, som blev opført uden for Steinbach og indviet i 2007 i forbindelse med satsningen på flere mousserende vine.
Læs mere
Oprindelse
Region
Alsace ligger i det nordøstlige hjørne af Frankrig. Mod vest flankeres regionen af Vogeser bjergene og mod øst grænsen til Tyskland og Rhin-floden. Vinmarkerne ligger gennemgående på de nedre dele af Vogerserne og spænder over ca 185 km fra nord til syd og ca 40 km fra øst til vest. Bjergene giver læ for nedbør, så trods den nordlige beliggenhed er Alsace er tørt og lunt område med mange solskindstimer. Regionen har af flere omgange været under tysk herredømme, om indflydelsen er tydelig både i flaskeform, druesorter og lokalbenævnelser. Regionen dækker 3 nøgleappellationer: Alsace, Alsace Grand Cru og Cremant d'Alsace og kendes hovedsageligt for hvidvine på Riesling, Gewürztraminer, Pinot Gris og Alsace samt mousserende vine. Der produceres også en smule rødvin på Pinot Noir