Det er gået stærkt, siden Michel Chapoutier som 26-årig satte sig i spidsen for det historiske hus i det nordlige Rhône og få år senere købte sig fri af familiens indflydelse. Hans eventyrlyst og vilje til at spænde buen til bristepunktet kender ingen grænser, og det antal projekter, der bærer hans signatur, gør, at han af mange opfattes som en regulær rock star i vinens verden.
Domaine Bila-Haut og dets omkring 60 ha. med veleksponerede parceller kom til i slutningen af 1999 og efter noget, der lignede 6 års tænkepause, fulgte et par superintense Roussillon vine, som udfordrede og overraskede, da de internationale anmeldere fik dem skænket efter, at var blevet beværtet med Chapoutier Rhône vine på hovedsædet i Tain l’Hermitage.
Blandt andet susede David Schildknecht (Robert Parkers daværende mand i Rhône) op på og forbi de 95 point, og da Jancis Robinson i juni 2015 smagte vinene fra 2014-årgangen fra fadene overraskede hun mange, da hun konkludere, at de var "Much more exciting and tense than the Chapoutier Châteauneufs".
Her er der tale om den smukke næsten fad fri L'Esquerda, fra frugt fra forskellige højt beliggende parceller omkring landsbyen Lesquerde, som myndighederne siden 2008 har udpeget, som en af de 5 ypperste i Côtes du Roussillon. Trods navneligheden har L'Esquerda ingen referencer til landsbyen. L'Esquerda er derimod et gammelt Catalansk udtryk, der ifølge Michel Chapoutier betyder noget i retning af "sprækker i klippen", og det refererer både til eroderingerne på de granitrige skråninger og til en særlig mentalitet hos bønderne på egnen.
Hovedsageligt Syrah fra op til 70 år gamle vinstokke, der suppleres med Grenache alt efter årgangens beskaffenhed. Manuel høst med soignering både uden på skråningerne og nede på vingården i landsbyen med det fine navn Latour de France. Alle stilke fjernes inden druerne knuses og gæres til vin uden fremmede gærstammer i rustfrit stål. Herefter følger for hovedparten af vinen 8 måneders modning i samme ståltanke, men 15% af Syrah vinene raffineres desuden 6 måneder i fade i forskellige størrelser inden det endelige sammenstik.
En dejlig Roussillon, som ikke bare er saftig og frodig, men også leverer en nærmest rank mineralitet, som mere er i familie med nordlig Rhône end Châteauneuf. Maser af mørk og blå frugt både i frisk og syltet form og dertil dejlige krydrede elementer i et fyldigt udtryk. som aldrig savner friskhed. Simpelthen en flot vin og en øjenåbner for dem, som ikke får besøg af Côtes du Roussillon i glasset så tit.