Ved siden af de eksklusive Côte-Rotie vine fra familiens parceller på Côte Blonde og Le Combard producerer Domaine Barge også lejlighedsvis vine på købt frugt, og uanset appellation markedsføres vinene som "Les Coteaux de Légende".
Der er tale om et varemærke, som Gilles Barge registrerede i 1997 et par år efter, at han havde fået udleveret nøglerne til kælderen, og siden har "Les Coteaux de Légende" været brugt on and off alt afhængig af hvorvidt familien kunne få fat i nogle druer, som kunne veksles til interessante vine. I de gavmilde år har det imidlertid knebet med pladsen, og det er derfor først efter moderniseringen og den beherskede udvidelse af kælderfaciliteterne i 2013, at next generation i form af den unge Julien Barge for alvor er begyndt af fylde på "Les Coteaux de Légende".
Her er der tale om frugt fra økologisk og biodynamisk dyrkede vinstokke, som Julien Barge køber fra nogle nære venner, som har parceller nede omkring Saint-Martin-d'Ardèche et par km. fra det sted hvor Ardèche-floden møder Rhône.
Straks efter den manuelle høst bliver druerne kørt nordpå i en kølevogn, og fremme i Ampuis sorteres og soigneres frugten foran kælderen hvor de fineste klaser bliver lagt til side, da Julien Barge gerne vil profilere sine vine ved at lade en del hele drueklaser deltage i gæringsforløbet. Der gæres i beton uden fremmede gærstammer med manuelle omrøringer og enkelte overpumpninger de første dage, og vinen får tid til at komme forbi den malolaktiske gæring inden den fyldes på fade, der tidligere har været brugt til families Côte-Rotie og Saint-Joseph vine. Vinen modner 10 måneder inden den endelige cuvée sammenstikkes og herefter tappes på flaske uden klaring eller filtrering.
En særdeles charmerende meget klassisk Côtes-du-Rhône, der leger kispus med vores opfattelse af nord og syd i Rhône-dalen forstået på den måde, at det høje Grenache indhold ikke dominerer udtrykket og at det relativt lave alkoholindhold leder frem til en slank finesse, som man skal lede lidt efter nede sydpå. Fint med saftig mørk frugt i såvel næsen som munden og dertil et fint lag af krydderier og lakrids, som vidner om et godt druemateriale og et fermt håndelag fra Julien Barge.
Prøv den til en oksecuvette, som du langtidssteger helt mør og saftig med frisk rosmarin og masser af let knuste ligeledes friske hvidløgsfed.