Ved siden af de eksklusive Côte-Rotie vine fra familiens parceller på Côte Blonde og Le Combard producerer Domaine Barge også vine på købt frugt og uanset appellation markedsføres vinene som "Les Coteaux de Légende".
Der er tale om et varemærke, som Gilles Barge registrerede i 1997 et par efter han havde fået udleveret nøglerne til kælderen, og siden har "Les Coteaux de Légende" været brugt on and off alt afhængig af om familien kunne få fat i nogle druer som kunne veksles til interessante vine. I de gavmilde år har det imidlertid knebet med pladsen, og det er derfor først efter moderniseringen og den beherskede udvidelse af kælderfaciliteterne i 2013, at next generation i form af den unge Julien Barge for alvor er begyndt af fylde på "Les Coteaux de Légende".
Her er der tale om Grenache og Syrah fra det sydlige Rhône, som straks efter den manuelle høst bliver kørt nordpå i en kølevogn. Fremme i Ampuis sorteres og soigneres frugten foran kælderen hvor de fineste klaser bliver lagt til side, da Julien Barge gerne vil profilere sine vine ved at lade en del hele drueklaser deltage i gæringsforløbet. Der gæres i beton uden fremmede gærstammer med manuelle omrøringer og enkelte overpumpninger de første dage, og vinen får tid til at komme forbi den malolaktiske gæring inden den fyldes på fade, der tidligere har været brugt til families Côte-Rotie og Saint-Joseph vine. Vinen modner i omegnen af 12 måneder inden den endelige vin sammenstikkes og herefter tappes på flaske.
En særdeles charmerende meget klassisk Côtes-du-Rhône, der leger kispus med vores opfattelse af nord og syd i Rhône-dalen forstået på den måde at det høje Grenache indhold ikke dominerer udtrykket og at det relativt lave alkoholindhold leder frem til en slank finesse, som man som regel skal lede efter nede sydpå. Fint med saftig mørk frugt i såvel næsen som munden og dertil et fint lag af krydderier og lakrids som vidner om et godt druemateriale og et fermt håndelag fra Julien Barge.
Prøv den til en oksecuvette, som du langtidssteger helt mør og saftig med rosmarin og hvidløg.