Vi måtte undvære denne vin i sortimentet i nogle år, men forrige år fik vi den tilbage i den fremragende 2016-årgang, hvor Pierre Fabre og hans team angiveligt overgik alt hvad de tidligere havde præsteret med denne vin, og nu holder de så på imponerende vis niveau for 4. år i streg.
Alle druer plukkes i hånden, og der sker en sortering allerede i vinmarken, inden frugten køres de 9 km over til det nyinstallerede fuldautomatiske druesorteringsanlæg på Mont-Redon hvor der, efter stilkene er fjernet, sker yderligere en futuristisk sortering, hvor alle druer, som ikke opfylder de indkodede kvalitetsnormer, kasseres.
Vinen gærer herefter traditionelt i rustfrit stål i op til 3 uger for at sikre maksimal ekstraktion af farve og tanniner, og herefter modner vinen i en blanding af cement og rustfrit stål i 8 måneder inden den endelige cuvée sammenstikkes og tappes vinen på flaske efter en ganske let filtrering.
Mont-Redon's Côtes du Rhône har altid tilhørt de mest fornøjelige feminine, charmerende og let drikkelige vine, der produceres i appellationen, og på forunderlig vis lykkes det at holde fast, ja måske endda optimere charmen og ikke mindst friskheden. Bestemt til den elegante side med saftige sorte brombær og røde hindbær. Velafbalanceret, og nok engang legesyg og forførende!
En mægtig god allroundér til alskens serveringer med okse, svin, lam og såmænd også ged, hvis du kan fange sådan en. Prøv den for eksempel sammen med en nænsomt tilberedt gederyg krydret med rosmarin lidt olivenolie, citronsaft og hvidløg.