Dette er den dejligt saftige Côtes du Rhône fra Marie-Pierre d'Ardhuy og Eric Plumet, der slår deres folder oppe på det stadig ikke videre kendte Massif Uchaux, der ligger på højde med Cairanne og Rasteau bare tættere på Rhône-floden. Hun fik vingården foræret af sin far Gabriel d'Ardhuy (Domaine d'Ardhuy i Bourgogne) da hun afsluttede sin vinøse studier tilbage i 1981, og siden har hun sammen med sin mand været først mønsterbryderen og siden selve frontfiguren i den transformation fra konventionel drift til økologi og biodynamisk landbrug, som mange vinbønder på Massif Uchaux kastede sig ud i, allerede inden myndighederne havde fået de formelle rammer for en certificering af bæredygtigt landbrug på plads, og det var derfor ingen overraskelse at Marie-Pierre og Eric i 2007 var blandt de første, som hentede den officielle AB- og Demeter-certificering i økologi og biodynamik.
2021 er præget af et meget køligt forår og bød på voldsom frost i morgentimerne den 8. april. Men oppe på Massif Uchaux slap de nådigt og på La Cabotte blev ”kun” 2 ha. berørt og i resent af den ujævne sommer og særdeles våde høst hjalp det, som Marie-Pierre formulerer det: ”at vores urtete med brændenælde, røllike, kamille sammen med vores hornmøg har været meget nyttigt og hjulpet med til at styrke immunforsvaret i vores vinstokke.”
Høsten er maskinel og fandt i 2021 sted i perioden mellem den 11. og 22. september. Der blev foretaget en sortering af frugten, hvor blade, insekter og beskadigede druer blev taget fra, inden alle stilke blev fjernet og druerne knust forud for gæringen uden fremmede gærstammer i Thermo regulerede stål- og betontanke. For at intensivere profilen blev den frit løbende vin efter gæringen blandet med en del "vin de presse" hvorefter den modnede i tankene indtil slutningen af februar. hvor den blev tappet på flaske uden klaring eller filtrering og med sympatisk lav svovltilsætning.
Som det forstås en dejlig "ærlig" vin hvor der ikke er spekuleret i særbehandling af de enkelte druesorter og hvor fadene er blevet smidt på porten fordi man her prioriteter frugt og garrigue. Missionen lykkes og virker nærmest om at den såkaldt ”kølige” årgang bidrager til friskheden og delikatessen. Dejlig frugtfyldt med friske brombær, solbær og hindbær i front, men også peber, rosmarin og salvie, som tilsammen etablerer en frodighed, som kun kan fascinere. Det er ikke nogen voldsom vin, men den fylder munden og rammer kontakten til glimtet i øjet. Ikke mindst fordi den også er begavet med en næsten salt mineralitet og allerede afrundede tanniner.
Prøv den for eksempel sammen med en kul grillet kryddersaltet oksecuvette med kartofler sauteret i olivenolie med mynte på toppen, og en sidevogn med grillede brombærglaserede rødbeder.
Dette er en vin fremstillet med såkaldt lav intervention, og så behersket anvendelse af svovl, at vi nærmer vi os naturvins familien. Hos Løgismose taler vi ligesom mange andre om, hvor "Funky" oplevelsen er. Det er et udtryk for, hvor vidt vinene smagsmæssigt adskiller sig fra konventionelt producerede vine, og for at forventningsafstemme og gøre det lidt nemmere at navigere i dette spændende univers har vi valgt at graduere dette grafisk:

Forvent ingen eller meget begrænsede naturvins-karakteristika.