Dette er den dejligt saftige Côtes du Rhône fra Marie-Pierre d'Ardhuy og Eric Plumet, der slår deres folder oppe på det stadig ikke videre kendte Massif Uchaux, der ligger på højde med Cairanne og Rasteau bare tættere på Rhône-floden. Hun fik vingården foræret af sin far Gabriel d'Ardhuy (Domaine d'Ardhuy i Bourgogne) da hun afsluttede sin vinøse studier tilbage i 1981, og siden har hun sammen med sin mand været først mønsterbryderen og siden selve frontfiguren i den transformation fra konventionel drift til økologi og biodynamisk landbrug, som mange vinbønder på Massif Uchaux kastede sig ud i allerede inden myndighederne havde fået de formelle rammer for en certificering af deres bæredygtigt landbrug på plads.
Der er tale om frugt fra 4 sydøstligt eksponerede parceller med både kiselholdig og kalkholdig sandsten der blot er adskilt af landevejen og lille markvej og som alle har været dyrket med respekt for jordens naturlige cyklusser længe inden den officielle AB- og Demeter-certificering i økologi og biodynamik kom i hus i 2007.
Høsten er maskinel og bliver fulgt op af en sortering af frugten hvor blade, insekter og beskadigede druer tages fra inden alle stilke fjernes og druerne knuses forud for gæringen uden fremmede gærstammer i Thermo regulerede stål og betontanke. For at intensivere profilen blandes den frit løbende vin efter gæringen med en del "vin de presse" hvorefter vinen modner i tankene indtil hen på foråret hvorefter den tappes på flaske uden klaring eller filtrering og med sympatisk lav svovltilsætning inden det bliver alt for varmt.
Som det forstås en dejlig "ærlig" vin hvor der ikke er spekuleret i særbehandling af de enkelte druesorter og hvor fadene er blevet smidt på porten fordi man her prioriteter frugt og garrigue. Missionen lykkes også selvom vinen kommer med marginalt mindre Grenache på grund af et uregerligt klima i foråret. Dejlig frugtfyldt med modne brombær, solbær og hindbær i front, men også peber, rosmarin og salvie som tilsammen etablerer en frodighed som kun kan fascinere. Det er ikke nogen voldsom vin, men den fylder munden og rammer kontakten til glimtet i øjet ikke mindst fordi den også er begavet med en næsten salt mineralitet og allerede afrundede tanniner.
Prøv den for eksempel sammen med en kul grillet kryddersaltet oksecuvette med kartofler sauteret i olivenolmed mynte på toppen, og en sidevogn med grillede brombærglaserede rødbeder.
Dette er en vin fremstillet med såkaldt lav intervention, og så behersket anvendelse af svovl, at vi nærmer vi os naturvins familien. Hos Løgismose taler vi ligesom mange andre om, hvor "Funky" oplevelsen er. Det er et udtryk for, hvor vidt vinene smagsmæssigt adskiller sig fra konventionelt producerede vine, og for at forventningsafstemme og gøre det lidt nemmere at navigere i dette spændende univers har vi valgt at graduere dette grafisk:

Forvent ingen eller meget begrænsede naturvins-karakteristika.