Dette er en på en gang meget mild, frisk og frem for alt blomstrende, fint krydret hvid Côte du Rhône, som rammer markedet med et bemærkelsesværdigt gunstigt forhold mellem pris og kvalitet.
Druerne kommer fra parceller som blev en del af Château Montfrin da Jean René de Fleurieu tilbage i 2011 overtog Domaine de Captives, der allerede dengang var under konvertering til økologi, og da vi er nær den berømte Pont du Gard, er dette den måske allersydligste hvidvin, som produceres i Rhône-distriktet.
Vinen har tidligere været funderet på et blend mellem Roussanne og Grenache Blanc, men her i 2018-udgaven betød fraværet af Mistralen til at rydde op, at voldsomme angreb af meldug ikke kunne forhindres, og på Château Montfrin, hvor de konventionelle sprøjtninger er bandlyst var der stort set ingen anvendelige grønne Grenache druer tilbage.
Der er tale om en maskinel høst og en manuel sortering af alle klaserne inden alle stilke er fjernet forud for presningen. Derpå gæring i thermoregulerede rustfri ståltanke med adskillige daglige omrøringer (batonnage) undervejs for at udtrække ekstra aromatisk finesse og kompleksitet. Herefter 8 måneder sur Lie uden malolaktisk forgæring frem mod en let filtrering og aftapningen på flaske.
Der er ikke så mange rene Roussanne vine i rotation, så alene det gør vinen interessant, og da den samtidig lige har syre nok til at løfte frugten (det er der mange andre, der ikke formår i 2018-årgangen), bliver det interessante forbundet med indiskutabel nydelse.
Der er duft af gule æbler, hvide ferskner, mirabeller og liljer, som forvandles til fyldig, saftig næsten eksotisk aromatik i munden. Nærmest cremet og så med den nævnte milde syre, som frisker op til sidst.
Dejlig som aperitif, men prøv den også til for eksempel en hummersuppe eller sammen med sprængte og stegte kalvebrisler med karamelliseret endivie og brunet smør.