Dette er den blot 2. årgang af Saint Max, den blændende rosé fra Provence og familien Abeille-Fabre, der også står bag Château Mont-Redon i Châteauneuf-du-Pape. Vi lancerede vinen i foråret 2020 og trods ulykkelige bespænd fra Covid-19 pandemien fik vinen hurtigt mange venner blandt andet ude på Reffen på Refshaleøen, hvor den var et af sommerens største hit i vores særlige rosé-bar.
Det var da også love-at-first-sight for os i Løgismose, da David Montenot præsenterede den under sit besøg i København i november 2019. Selvom han ikke kunne præsentere den færdige vin i flasken, var idéen om en ambitiøs Provence-rosé, flot pakket ind og kækt navngivet dragende, særligt en mørk efterårsdag.
Det er Pierre Fabre, som definerer indholdet og smagsprofilen, og det er i sig selv en garanti for, at der ikke er skåret hjørner af og at koncentrationen er i top. Og da den endelig landede i den færdige og friskaftappede version, stod det klart, at vi havde fået endnu en Rosé-darling i Løgismose.
Man taler tit om den svære 2-er, men sådan er det ikke her. Vinen smyger sig op ad sidste års succeshistorie. Drueblandingen er med 60% Grenache, 25% Cinsault, 8% Syrah og 7% Carignan den samme og gæringen er igen foregået i rustfrit stål med efterfølgende blokering af den malolaktiske gæring for at profilere friskheden. Måske en kende friskere end sidste år. En dejlig saftig rosé med en velafstemt syre, som løfter de delikate noter af friske røde bær, moden citrus og pikante urter.
Det perfekte glas i utide, som får snakken til at gå, men også en dejlig legekammerat i det salte køkken, for eksempel helt enkelt som den tålmodige ledsager til det tidskrævende pilleri af friske fjordrejer.