Nøgleord
Karakteristika
Vinifikation
Flaskelagring
Andre spændende produkter
Château Sainte Roseline, 1854 Route de Sainte-Roseline, 83460 Les Arcs, Frankrig
Indtast din e-mail og vi sender dig et link, som du kan bruge til at ændre din adgangskode. Bemærk at linket kun er gældende i 3 timer.
Nulstillingslink er afsendt
Jeg vil gerne være medlem af Klub Løgismose
Jeg accepterer Vilkår og Betingelser for Klub Løgismose Vin & Mad.
Jeg har læst persondatapolitikken og cookiepolitikken
Målrettet markedsføring
Jeg giver tilladelse til, at Løgismose må kontakte mig via e-mail, sms, sociale medier (f.eks. Facebook) og kommunikationsapps (f.eks. Messenger) med tips, tilbud, konkurrencer, kampagner og events, omhandlende produktsortimentet på løgismose.dk, Løgismose i Netto og Løgismose fysiske butikker. Ligeledes giver jeg tilladelse til, at Løgismose må gemme og bruge oplysninger om mig og dele dem internt til at målrette markedsføring til mig. Det gælder mine kontaktoplysninger, alder, købs- og søgeadfærd, interesser og andre oplysninger fra f.eks. hjemmesider og cookies.
Hvis jeg fortryder
Jeg kan altid tilbagekalde mit samtykke på Min Side eller gdpr@lmfood.dk. Hvis jeg tilbagekalder mit samtykke, afmelder jeg samtidig mit medlemskab af Klub Løgismose Vin & Mad, og jeg vil fremover ikke længere modtage information om diverse tilbud, medlemspriser, rabatter og lignende eller have adgang til mine tidligere ordrer.
Jeg vil gerne være medlem af Klub Løgismose
Jeg accepterer Vilkår og Betingelser for Klub Løgismose Vin & Mad.
Jeg har læst persondatapolitikken og cookiepolitikken
Målrettet markedsføring
Jeg giver tilladelse til, at Løgismose må kontakte mig via e-mail, sms, sociale medier (f.eks. Facebook) og kommunikationsapps (f.eks. Messenger) med tips, tilbud, konkurrencer, kampagner og events, omhandlende produktsortimentet på løgismose.dk, Løgismose i Netto og Løgismose fysiske butikker. Ligeledes giver jeg tilladelse til, at Løgismose må gemme og bruge oplysninger om mig og dele dem internt til at målrette markedsføring til mig. Det gælder mine kontaktoplysninger, alder, købs- og søgeadfærd, interesser og andre oplysninger fra f.eks. hjemmesider og cookies.
Hvis jeg fortryder
Jeg kan altid tilbagekalde mit samtykke på Min Side eller gdpr@lmfood.dk. Hvis jeg tilbagekalder mit samtykke, afmelder jeg samtidig mit medlemskab af Klub Løgismose Vin & Mad, og jeg vil fremover ikke længere modtage information om diverse tilbud, medlemspriser, rabatter og lignende eller have adgang til mine tidligere ordrer.
Fortsæt til betaling. Vælg denne hvis du gerne vil:
Beskrivelse
Producent
Oprindelse
Château Sainte-Roseline gemmer på en fantastisk historie og er begunstiget ved at være optaget i den særlige liga af Provencevine, der må kalde sig Cru Classé. Potentialet var derfor enormt, da ægteparret og vinmagerne Francoise og Bernard Teillaud tilbage i 1994 købte slottet, og nu - 25 år og mange millioner € senere - hvor de har overladt roret til datteren Aurélie Bertin Teillad, er Château Sainte-Roseline en af de mest succesombruste ejendomme på den franske Middelhavskyst.
Et af de nyere tiltag er denne Roseline Prestige Rosé, der er en del af familiens ”Vins de Négoce de Côtes de Provence”. En serie af vine, som bliver skabt på en blanding af egne druer, frugt fra betroede druedyrkere samt vine, der er produceret "ude i byen" og siden flyttes til Sainte-Roselines kælder alt sammen nøje overvåget af Roselines italienske vinmager Marco Bealessio.
Til denne vin er der brugt de traditionelle druer Cinsault, Grenache og Syrah, der efter en nænsom presning og dekantering og efter kun få timers kontakt med drueskallerne vinificeres hver for sig i rustfrit stål. Den malolaktiske gæring undertrykkes ved nedkøling, og herefter sammenstikkes de forskellige vine i december og tappes efter 4 måneders modning på flaske i et topmoderne anlæg, hvor en kombination af en vakuum- og nitrogenteknik sørger for, at ilten bliver holdt væk, og at den færdige vin derfor holder sig frisk lidt længere end så mange andre.
En smuk rosé som skænkes i tidens helt lyse sarte nuance, der i al sin herlige typisitet får os til at længes mod Provence og de lune sorgløse sommernætter uden regler om afstand. Relativt slank med en dejlig læskende mineralitet og saftig bærfrugt anført af hindbær, jordbær og kirsch, der får kant fra et skud kanel og hvid peber. Tør uden at knase i fin balance med dejlige let bitre citrusnoter i finalen. Simpelthen meget selskabelig, og så kommer den endda i en smuk flaske med glasprop, som på overbevisende vis fortsætter Provence' tradition med at inddrage emballagen i den samlede pakke.
En stilfuld aperitif og en herlig ven at få i kurven, når turen går ud i skoven eller ned på stranden og også en vin, som vil muntre op, når de friske dampene muslinger bliver serveret.
Årgang | 2019 |
Land | Frankrig |
Region | Provence |
Distrikt | Côtes de Provence |
Producent | Château Sainte Roseline |
Vinmager | Marco Bealessio |
Druer | Cinsault (50 %) |
Grenache (40 %) | |
Syrah (10 %) | |
Nettoindhold | 0,75 l |
Lukkeanordning | Glasprop |
Antal flasker produceret | 300000 |
Produktionsform | Konventionel |
Alkoholprocent | 13,0 % |
PH-værdi | 3,3 |
Restsukker | 0,72 g/l |
Syreindhold | 3,42 g/l |
Svovlindhold | 84 mg/l |
Lagring | Sammenlagt 6 måneder i stål. |
Forventet holdbarhed | 1-2 år fra høståret. |
Serveringstemperatur | 8 - 10 °C |
Varenr.: | 216524 |
følger
Provence ligger i det syd-østlige hjørne af Frankrig og ingen af områdets vinmarker ligger mere end 56 km fra Middelhavet. Det lune og tørre klima i kombination med Mistralvinden fra nord giver gode forhold for druemodning uden nævneværdige problemer med råd. Mere end 70% af produktionen udgøres af rosévin, hvoraf det meste kommer fra de to store appellationer, Cotes de Provence og Coteaux d'Aix-en-Provence. Til rosé bruges særligt Grenache, Carignan og Syrah, men også grønne sorter som Vermentino og Grenache Blanc. Provence rummer også en håndfuld mindre appellationer, hvoraf den mest kendte, Bandol, er særlig anerkendt for kraftfulde rødvine på Mouvedre.
Cotes de Provence ligger i Frankrigs sydøstlige hjørne i regionen Provence. Med sine godt 20.000 ha er det regionen største appellation, og både rød, hvid og rosévin må produceres. Ca 85% udgøres dog af rosévin lavet på Grenache, Syrah, Mouvedre og Cinsault samt den provencalske sort Tibouren. Rosévinene er typisk meget lyse og lavet med kort udblødning af skallerne, så de får den karakteristiske snert af lyserød, man forbinder med Provence rosé.
Nøgleord
Karakteristika
Vinifikation
Flaskelagring