Jeg giver tilladelse til, at Løgismose må kontakte mig via e-mail, sms, sociale medier (f.eks. Facebook) og kommunikationsapps (f.eks. Messenger) med tips, tilbud, konkurrencer, kampagner og events, omhandlende produktsortimentet på løgismose.dk, Løgismose i Netto og Løgismose fysiske butikker. Ligeledes giver jeg tilladelse til, at Løgismose må gemme og bruge oplysninger om mig og dele dem internt til at målrette markedsføring til mig. Det gælder mine kontaktoplysninger, alder, købs- og søgeadfærd, interesser og andre oplysninger fra f.eks. hjemmesider og cookies.
Hvis jeg fortryder
Jeg kan altid tilbagekalde mit samtykke på Min Side eller gdpr@lmfood.dk. Hvis jeg tilbagekalder mit samtykke, afmelder jeg samtidig mit medlemskab af Klub Løgismose Vin & Mad, og jeg vil fremover ikke længere modtage information om diverse tilbud, medlemspriser, rabatter og lignende eller have adgang til mine tidligere ordrer.
{{loginError}}
Bliv medlem af Klub Løgismose Vin & Mad
Fri fragt til pakkeshop ved køb af vin eller spiritus
Klub Løgismose-magasinet tilsendt – elektronisk og som tryksag
Særlige medlemspriser på vin, spiritus, delikatesser og grej i magasinet
Invitation, rabatter og meget mere
Betaling som gæst
Fortsæt til betaling. Vælg denne hvis du gerne vil:
Handle uden at logge ind
Du kan oprette dig som bruger i næste trin og få en konto
Dette er magnum udgaven af den svært vanedannende ”Cuvée Récital” er ny i Løgismoses sortiment hvor den erstatter vores mangeårige bestseller ”Melopée de Gavoty”, som ikke længere produceres. Melopée var delvis funderet på købt frugt og Roselyne Gavoty forklarer, at hun ikke længere ønsker at være involveret i projekter, hvor hun ikke er i fuld kontrol, men også at den egentlige årsag til, at hun havde valgt at trække stikket var, at nogle af hendes samarbejdspartnere havde antydet, at prispunktet var lige så vigtigt som smagen. Og så havde Roselyne ellers fået talt sig varm (det sker ret let) og forklarede, at hun ikke ønskede at bidrage til den udbredte degenerering af Provence rosé fra en ”vin”, der kan reflektere over, til en simpel "boisson" som tankeløst bliver slugt af horder af "consommateurs mouton".
En bombastisk fransk sprogblomst som desværre ikke lige lader sig oversætte til dansk. Hvorom alting er, så har Roselyn produceret denne cuvée Récital på egne druer i adskillige år, men her kommer den for første gang med det økologiske stempel. "Récital" et udtryk som benyttes når klassisk (klaver) musik fremføres en eller ganske få personer og vinen hylder det raffinerede i det enkle, musikkens betydning for familien og ikke mindst Roselynes bedstefar Bernard Gavoty (1906-1980), der var en berømt musikkritiker i Le Figaro.
Roselyn Gavoty giver os kun nødig den nøjagtig drueblanding og påstår, at det er der reelt ingen der kan, men vi må gerne skrive, at Cinsault spiller 1. viol og at violinen diskret bliver akkompagneret af Grenache og Syrah. Drueklaserne blev afstilket og knust efterhånden som de ankommer til vingården og får en "saignée" (udblødning) i 3-6 timer inden presning og bundfældning. Derpå følger gæringen i rustfrit stål, hvor temperaturen blev holdt på 15-17° for at udtrække så mange og så subtile aromaer som muligt. Herefter blev den endelige cuvée sammenstukket i december og efter en let filtrering fik den lov til at modne videre "sur Lie" frem mod aftapningen på flaske i begyndelsen af april.
Roselyne kalder selv vinen for "délicieuse" og hævder, den takket være Cinsault er mere resonant og tankevækkende end så mange andre lyserøde vine fra Provence. Vi kan kun give hende ret. Det er ganske enkelt præcist formuleret at kalde vinen for en hyldest til "det raffinerede i det enkle". Der er en indbydende næse af afmålt rød bærfrugt, mirabeller og fersken, som får lidt svung af strejf af lavendel. Mere mundfylde og substans en vanligt for typen, men stadig først og fremmest frisk godt hjulpet på vej af en salig salt mineralitet, som løfter oplevelsen og gør denne vin til en favorit på terrassen, mens solen er på vej i seng
Prøv den til alle former for middelhavsmad, for eksempel til grillet fisk hvor den provencalske smag fremelskes af masser af friske hvidløg, duftende basilikum og ny olivenolie.
Ja, ja vi ved det godt. Billedet er af den almindelige flaske. Magnumflasken er meget flottere!
Læs mere
Årgang
2020
Land
Frankrig
Region
Provence
Distrikt
Côtes de Provence
Producent
Domaine Gavoty
Vinmager
Roselyne Gavoty
Druer
Cinsault (95 %)
Grenache (3 %)
Syrah (2 %)
Nettoindhold
1,5
l
Lukkeanordning
Syntetisk kork
Produktionsform
Økologisk
Alkoholprocent
13,3 %
PH-værdi
3,42
Restsukker
0,7 g/l
Syreindhold
3,15 g/l
Svovlindhold
82 mg/l
Varenr.:
220153
Producent
Løgismose har samarbejdet med den charmerende Roselyne Gavoty i mere end 30 år, og vinene fra Domaine Gavoty har indvarslet utallige somre for os.
I starten var Roselyne en ganske ung kvinde, og hendes forældre sad stadig ved roret på denne typiske og charmerende provencalske vingård, der ligger i behagelig afstand fra de hurtige biler, der sidder fast i trafikpropperne sammen med jetsætterne nede på den provencalske Riviera.
Siden 1985 er det imidlertid Roselyne Gavoty, der har tegnet stedet først som vinmager og fra 2001 også som manager, og med sikker hånd har hun sammen med sin mand Hervé udviklet domænets arbejde i vinmarkerne, og forfinet det druemateriale, der høstes, således at husets vine aldrig har smagt bedre end nu.
Roseline er en af de varmeste fortalere for de "elegante roséer", og derfor kræver hun med egne ord, at hendes vine har "finesse og personlighed samt en god balance mellem syre og alkohol, således at smagen på en gang opleves blid, rund og livlig, og således at aromaerne bliver hængende i munden".
Det er ambitiøst, men Roselyne Gavoty har noget at have ambitionerne i, og som Christian Grønlykke skrev for nogle år siden så ”bringer hendes vine glade minder frem om alle de gode ture, solen, lyset og lavendlerne, således at man pludselig forstår hvorfor 75 % af al vin fra Provence naturligvis skal være rosé!”
Domaine Gavoty kan dateres tilbage til 1806 hvor Philémon Gavoty købte ejendommen og Roselyne Gavoty er dermed i lige linje den 8. generation som holder fanen højt, og det er noget af en sjældenhed i det 21. århundrede.
Læs mere
Oprindelse
Region
Provence ligger i det syd-østlige hjørne af Frankrig og ingen af områdets vinmarker ligger mere end 56 km fra Middelhavet. Det lune og tørre klima i kombination med Mistralvinden fra nord giver gode forhold for druemodning uden nævneværdige problemer med råd. Mere end 70% af produktionen udgøres af rosévin, hvoraf det meste kommer fra de to store appellationer, Cotes de Provence og Coteaux d'Aix-en-Provence. Til rosé bruges særligt Grenache, Carignan og Syrah, men også grønne sorter som Vermentino og Grenache Blanc. Provence rummer også en håndfuld mindre appellationer, hvoraf den mest kendte, Bandol, er særlig anerkendt for kraftfulde rødvine på Mouvedre.
Distrikt
Cotes de Provence ligger i Frankrigs sydøstlige hjørne i regionen Provence. Med sine godt 20.000 ha er det regionen største appellation, og både rød, hvid og rosévin må produceres. Ca 85% udgøres dog af rosévin lavet på Grenache, Syrah, Mouvedre og Cinsault samt den provencalske sort Tibouren. Rosévinene er typisk meget lyse og lavet med kort udblødning af skallerne, så de får den karakteristiske snert af lyserød, man forbinder med Provence rosé.