Denne yndefulde rosé fra Domaine d’Eoles fik allerede i sit første år i vores sortiment skabt sig en solid fanskare, og de sidste 3 år er den accelereret op blandt vores bedst sælgende lyserøde vine godt hjulpet på vej af tidens hastigt voksende interesse for økologi.
Nu er den her for 5. gang, og vi mener at tyskfødte Matthias Wimmer, der i mere end 20 år har ført taktstokken i vineriet, endnu en gang er helt ind ved kernen i begrebet moderne Provence-rosé.
Vinen er skabt på de traditionelle druer i Provence; Grenache, Syrah, Cinsault, Mourvèdre og Counoise som plukkes fra økologisk dyrkede vinstokke, der står plantet på sandet jord rig på små og store kalksten, som holder på og fordeler varmen i de tørre somre og sammen med Mistralen skaber et unikt terroir.
Høsten er manuel og finder sted i de tidlige morgentimer for at værne om friskheden. Der sker en soignering af klaserne allerede ude blandt vinstokkene og fremme på vingården fjernes alle stilke inden druerne presses og får lidt tid til farveudtræk sammen med skallerne mens gæringen langsomt kommer i gang ved lav temperatur i rustfrit stål uden hjælp fra fremmede gærstammer. Vinen er allerede fristende mens den afrundes i tanken, og når den tappes i januar måned, er den i den grad klar til at gå foråret i møde.
Resultatet er rosé i tidens sarte helt lyse rosa nuance med en herlig duft af saftige søde jordbær, hindbær og ferkner, der får kant fra reven skal af blodappelsin, citronverbena og moden citrus. Derpå læskende men ikke uden intensitet i munden hvor frugten lifligt danser videre og giver vinen en saftig finish, selvom den er helt tør. Det er, som vores sommelier Thilde Maarbjerg noterede, da hun smagte vine første gang, "Textbook. End of story."
Prøv den til en cremet risotto med sprøde pivfriske grønne asparges hvor et enkelt glas af vinen og en god hønsebouillon udgør basen.
Vinen har fået hele 6 hjerter i Kvindevins årlige rosésmagning – læs indlægget her.