Domaine d'Eole ligger udenfor Eygalières for foden af Alpillerne i hjertet af Provence (AOP Coteaux d'Aix en Provence), hvor mistralen bidrager til nedkøling af druerne, og samtidig skaber ugunstige vilkår for svampe- og bakterieangreb.
Med andre ord en beliggenhed, hvor der er mindre grus på vejen hen mod økologisk produktion, end så mange andre steder.
Ejendommen blev købt af tyskeren Matthias Wimmer i 1993. Han havde uddannet sig som ønolog i Montpellier, og undervejs blev han forført af det franske klima og den franske livsstil. Han opdagede tidligt at det ikke var billigt at drive en vingård og samtidig have ambitioner og derfor finder han i 1996 sammen med den franske finansmand og vinentusiast Christian Raimont, der øjnede vingårdens potentiale og var villig til at investere i at forløse det.
Det er blevet til mere end 20 års parløb i en fælles stræben efter den største renhed og den klareste frugt funderet på fuld respekt for ejendommes vinstokke og den natur, der omgiver dem. De påbegyndte omlægningen til økologisk produktion allerede i 1996 og er i dag fuldt kontrolleret og certificeret af Ecocert. Produktionen sker således uden brug af pesticider, herbicider, kunstgødning eller andre unoder, og de plantebeskyttelsesmidler, der trods alt anvendes, er alle baseret på svovl og kobber i mængder, der slet ikke nærmer sig de tilladte.
Dette lange seje træk placerer i dag Domaine d'Eole blandt de bedste og mest kompromisløse producenter i Coteaux d'Aix en Provence.
Vingården disponerer i dag over 30 ha. tilplantet med hovedsageligt Grenache, Syrah og Carignan, men da Matthias Wimmer stadig er en nysgerrig herre, er der også dukket små parceller med Cinsault, Roussanne, Grenache Blanc og Vermentino op.
Til sammen skaber det grundlag for at producere ca. 130.000 flasker fordelt på hele 12 forskellige vine.
Økologisk certificeret af Ecocert France