Nøgleord
Karakteristika
Flaskelagring
Château de Montfrin, 30490 Montfrin, Frankrig
Indtast din e-mail og vi sender dig et link, som du kan bruge til at ændre din adgangskode. Bemærk at linket kun er gældende i 3 timer.
Nulstillingslink er afsendt
Jeg vil gerne være medlem af Klub Løgismose
Jeg accepterer Vilkår og Betingelser for Klub Løgismose Vin & Mad.
Jeg har læst persondatapolitikken og cookiepolitikken
Målrettet markedsføring
Jeg giver tilladelse til, at Løgismose må kontakte mig via e-mail, sms, sociale medier (f.eks. Facebook) og kommunikationsapps (f.eks. Messenger) med tips, tilbud, konkurrencer, kampagner og events, omhandlende produktsortimentet på løgismose.dk, Løgismose i Netto og Løgismose fysiske butikker. Ligeledes giver jeg tilladelse til, at Løgismose må gemme og bruge oplysninger om mig og dele dem internt til at målrette markedsføring til mig. Det gælder mine kontaktoplysninger, alder, købs- og søgeadfærd, interesser og andre oplysninger fra f.eks. hjemmesider og cookies.
Hvis jeg fortryder
Jeg kan altid tilbagekalde mit samtykke på Min Side eller gdpr@lmfood.dk. Hvis jeg tilbagekalder mit samtykke, afmelder jeg samtidig mit medlemskab af Klub Løgismose Vin & Mad, og jeg vil fremover ikke længere modtage information om diverse tilbud, medlemspriser, rabatter og lignende eller have adgang til mine tidligere ordrer.
Jeg vil gerne være medlem af Klub Løgismose
Jeg accepterer Vilkår og Betingelser for Klub Løgismose Vin & Mad.
Jeg har læst persondatapolitikken og cookiepolitikken
Målrettet markedsføring
Jeg giver tilladelse til, at Løgismose må kontakte mig via e-mail, sms, sociale medier (f.eks. Facebook) og kommunikationsapps (f.eks. Messenger) med tips, tilbud, konkurrencer, kampagner og events, omhandlende produktsortimentet på løgismose.dk, Løgismose i Netto og Løgismose fysiske butikker. Ligeledes giver jeg tilladelse til, at Løgismose må gemme og bruge oplysninger om mig og dele dem internt til at målrette markedsføring til mig. Det gælder mine kontaktoplysninger, alder, købs- og søgeadfærd, interesser og andre oplysninger fra f.eks. hjemmesider og cookies.
Hvis jeg fortryder
Jeg kan altid tilbagekalde mit samtykke på Min Side eller gdpr@lmfood.dk. Hvis jeg tilbagekalder mit samtykke, afmelder jeg samtidig mit medlemskab af Klub Løgismose Vin & Mad, og jeg vil fremover ikke længere modtage information om diverse tilbud, medlemspriser, rabatter og lignende eller have adgang til mine tidligere ordrer.
Fortsæt til betaling. Vælg denne hvis du gerne vil:
Beskrivelse
Producent
Oprindelse
Jean René de Fleurieu, der ikke er uden humor, ynder stadig at kalde sig selv filmproducent og kartoffelavler, selvom meget mere nu handler om storartede økologiske olivenolier og siden 2011 også en stadig mere interessant produktion af friske fint krydrede vine, der nu også er økologiske og alle rammer markedet med et bemærkelsesværdigt gunstigt forhold mellem pris og kvalitet.
Det er hans ven og nu også kompagnon Benjamin Béguin, der har ansvaret for vinproduktionen, og det er en fornøjelse at opleve, hvorledes han hvert år får lidt bedre fat i de krydderier og den særlige parfume, som kendetegner de bedste vine fra grænselandet mellem det sydlige Rhône, Provence og Languedoc. Denne 7. udgave af Costières de Nîmes, der er skabt på frugten fra det tidligere Domaine de Captives, er således endnu engang meget nem at holde af. Mindst på højde med 2015'eren, som ellers er blevet udråbt til et mirakel år i det sydlige Rhône!
Vinen er skabt på de klassiske sydfranske druer Syrah, Grenache og Mourvèdre, der høstes fra 20-25 år gamle vinstokke der alle står i kalkrig jord dækket af runde småsten ikke ulig det som kan ses oppe på plateauet bag Châteauneuf-du-Pape. Alle stilke fjernes forud for gæringen som efterfølgende foregår i rustfrit stål. De tre druesorter gærer hver for sig og sammenstikkes efter den malolaktiske gæring til den endelige vin, som efter yderligere 10 måneder i rustfrit stål filtreres ganske let og tappes på flaske.
Herlig duft af modne brombær, solbær og kirsebær, laurbær og lakridsrod, og derpå solmættet og afrundet med fine bløde tanniner, en god saftighed og en dejlig vedvarende eftersmag, der får et lille opfriskende løft fra den diskrete frugtsyre som især manifesterer sig til sidst. Fuldt på højde med den meget charmerende 2016'er som den afløser.
Nyd den gerne lettere afkølet til grillet fjerkræ – også gerne andebryst, til pulled pork eller til lammekoteletter for eksempel serveret med en saute af bagte løg og jordskokker toppet med tern af stegt bacon og friskhakket timian.
Årgang | 2018 |
Land | Frankrig |
Region | Rhône |
Distrikt | Costières de Nimes |
Producent | Château de Montfrin |
Vinmager | Benjamin Béguin |
Druer | Syrah (60 %) |
Grenache (20 %) | |
Mourvèdre (20 %) | |
Nettoindhold | 0,75 l |
Lukkeanordning | Naturkork |
Produktionsform | Økologisk |
Alkoholprocent | 14,5 % |
Restsukker | 1,5 g/l |
Indeholder sulfitter | Ja |
Lagring | 10 måneder i rustfrit stål. |
Forventet holdbarhed | 3-5 år fra høståret. |
Serveringstemperatur | 14 - 16 °C |
Varenr.: | 210568 |
10 km. sydvest for Avignon ligger landsbyen Montfrin på en lille bakke og helt oppe på toppen knejser byens velholdte slot med den smukkeste udsigt ned mod det sted hvor floderne Le Gard Ou Gardon og Rhône løber sammen. "Tous nous vivons sous un ciel de légende et l'oublions à chaque instant" står der over porten, og det bliver i vores meget frie oversættelse til: "Glem ikke et øjeblik at vi alle sammen skal kunne leve under den samme høje himmel".
Her har Jean René de Fleurieu sammen med Benjamin Béguin i de senere år etableret en bemærkelsesværdig produktion af excellente økologiske olivenolier og friske fint krydrede ligeledes økologiske vine, der alle rammer markedet med et bemærkelsesværdigt gunstigt forhold mellem pris og kvalitet.
Jean René flyttede som ung til Paris hvor han i 1979 blev gift med den dengang unge tøjdesigner Agnès Troublé, og i mange år var han med til at skabe hendes i dag verdensomspændende brand "agnès b." For snart 10 år siden droppede de imidlertid de parisiske boulevarder og flyttede ind i det slot, som Jean Renés bedstefar have købt i tilbage i 1935.
Projektet startede med systematiske opkøb af små olivenlunde, omlægning til økologisk dyrkning og etableringen af Moulin des Ombres, der allerede har etableret sig som en af de ypperste olivenmøller i Frankrig. Siden fik Jean René også lyst til at kunne skænke sine egne vine, og derfor slog han til da Domaine de Captives i 2011 kom til salg.
Domainet ligger nedenfor Montfrin på den anden side af Gard-floden med interessante vinmarker i grænselandet mellem Rhône og Languedoc, der på købstidspunktet alle var under omlægning til økologi. En transformation som blev fuldført i 2013 og forvandlede Château Monfrit fra et vartegn til en moderne økologisk vingård.
Rhone dalen ligger i Sydøstfrankrig langs Rhone floden. Dalen følger floden ca 240 km og er dermed også et af Frankrigs største vinområder. Den opdeles i Nord og Syd, hvor særligt den sydlige del har udpræget Middelhavsklima med lange, tørre somre og den konstant blæsende Mistralvind . Der laves mange vintyper, men hovedvægten ligger på rødvin. I Nord anvendes Syrah til rødvine og Viognier, Marsanne og Roussanne til hvidvine, mens den sydlige og klart største del af dalen anvender et bredt spektrum af druer, som udover Syrah også tæller druer som feks Grencahe, Mouvedre, Cinsault. Af grønne Rhone druer kan nævnes Clairette, Roussanne, Marsanne og Boubolenc.
Costieres de Nimes er den sydligste appellation i Rhonedalen og samtidig et af verdens ældste vinområder. Vinmarkerne ligger mellem byerne Nimes og Arles og terrænet er mere flat end resten af Rhonedalen. I den østlige del er der store forekomster af Garrigue, en typisk sydfransk landskabstype i form af tørre, lavtliggende områder med meget kalksten i undergrunden, og det er glimrende land til vindyrkning. Vinmarksarealet er på ca 4200 ha. Både rød, hvid og rosé vin laves indenfor appellationen og for rosé og rødvin gælder at min 60% skal udgøres af Grenache, Syrah og/eller Mouvedre. Hvidvin laves i små mængder af Grenache Blanc, Marsanne og Roussanne. Rødvin udgør langt størstedelen af produktionen og typisk Costieres de Nimes er robust, krydret og saftigt.
Nøgleord
Karakteristika
Flaskelagring