Pierre Gaillard leverer på fornemt niveau i den eminente 2019-årgang, og udfordrer endnu engang tesen om, at Syrah vinene fra det nordlige Rhône skal modne adskillige år i flasken før den bliver drikkemoden. Her er der tale om umiddelbar charme, og også et accentueret terroir, og vinene er smukke eksponenter for den hårfine balance mellem pondus og finesse, som få producenter mestrer.
Pierre Gaillard viser vejen i et område, som for alt for mange stadig er en u opdaget skat af fremragende rødvine, og det finurlige er, at hans vine har kraftige paralleller til Pinot Noir-druens mekka på de gyldne skråninger lidt længere mod nord til trods for, de hverken har terroir eller druesort til fælles. Det fine, det raffinerede og det subtile findes også i det nordlige Rhône og Pierre Gaillard viser os at Syrah ikke nødvendigvis behøver være en Blockbuster med tårnhøj alkohol og kulsort farve.
I hænderne på Pierre og resten af familien Gaillard, som også er involveret i familiens vingård, viser Syrah sit alter ego. Syrahs signatur i form af peber og viol ligger som en rygrad i alle vinene, høsttidspunktet fornemmes som værende så præcist, at intet måleinstrument kunne have sagt det bedre og fadlagringen er så mesterligt veldoseret at alle vinene uden undtagelse opleves som finurligt finesserige og underspillede på den særligt franske måde.
Her er det Pierre Gaillards Cornas fra blot en enkelt ha., som han købte så sent som i 2006 sammen dag, som han erfarede, at stedet var til salg. Der er tale om en enkelt sammenhængende parcel, eller rettere et par sammenhængende stejle terrasser med 70 til 80 år gamle vinstokke, der nyder godt af fin dræning og strålevarmen fra de lodrette granitvægge.
Druer er naturligvis håndhøstede og køres de 50 km op til vingården i Malleval i en kølevogn. Her gennemgås høsten for beskadige og umodne druer både før og efter alle stilke er fjernet. Herefter knuses druerne ganske let inden gæringen sættes i gang i rustfrit stål uden tilsætning af fremmede gærkulturer. Herefter følger 18 måneder på fade (50% nye) skabt på egetræ fra skovene ved Allier og Nevers frem mod aftapningen på flaske.
Vinen byder sig til med friske vilde brombær og blåbær, hybenrose samt læder, peber, røg og rustent jern. Som appellationen nærmest byder mere tæt end Pierre Gaillards andre vine og med fascinerende animalske toner lurende under overfladen.
En smuk Cornas og samtidig en fremragende eksponent for terroir begrebet, som med fordel kan dekanteres umiddelbart inden serveringen til for eksempel vildtragout med sommergrønt eller til grillet højreb med peberbearnaise.