Autenticitet, enkelthed og rustikalitet på den absolut positive måde kunne være de 3 ord som indrammer den lille Cave Dumien-Serrette, som ganske befriende ikke har fået sit navn fra Le Patron, men derimod fra det fælles projekt, som Danielle Dumien og Gilbert Serrette i løb i gang, da de i 1967 arvede 1,8 ha. på den stejle næst sydligste skråning Le Patou i Cornas, som Danielles far og bedstefar havde revitaliseret og genplantet efter frosten i 1956.
De begyndte at sælge deres vin i glasballoner til lokale bistroer og restauranter i 1974, og i 1983, dengang det meste stadig var abrikostræer og der endnu kun var 50 ha. med vinstokke på skråninger oppe bag Cornas (nu er der 130), tappede de for første gang al deres vin på flaske. De var med, og blev flot placerede, da Comité Interprofessionnel des Vins d'A.O.C. Côtes du Rhône et de la Vallée du Rhône i 1997 lod Cornas udfordrede Côte-Rôtie i en vertikal duel mellem 99 vine og 42 producenter, men alligevel er deres produktion forblevet mikroskopisk. Og sådan bliver det angiveligt ved med at være fordi sønnen Nicolas Serrette, som nu svinger taktstokken i kælderen, ingen planer har om at opgive sit job som IT-ekspert hos Frankrigs største producent af telte Trigano.
Høsten på de granitrige skråninger er manuel og nede foran den gamle kælder sker der en sortering af drueklaserne inden omkring 80% af stilkene fjernes og det hele gærer til vin uden fremmede gærstammer i et par gamle topbetjente åbne betontanke. Den gærende most bearbejdes adskillige gange om dagen for at udtrække farve, aroma og garvesyre og når den alkoholiske gæring er overstået får vinen lov til at sætte sig i tankene inden den pumpes fri af bundfaldet og siden blandes med vinen der løber fra kælderens stolthed, den gamle lodrette egepresse. Herefter får vinen lov til at passe sig selv indtil den malolaktiske gæringen er overstået hvorefter den modner 14 måneder på 2-7 år gamle 228 og 400 liters fade. Herefter sammenstikkes og klares den endelige vine, som tappes uden filtrering.
Cuvée Patou er på grund af den beskedne produktion en af de mest efterspurgte vine fra Cornas. En del af vinen sælges til en stribe restauranter i New York, som Gilbert Serrette har givet fortrinsret og resten forsvinder få måneder efter hver nye årgang bliver frigivet. Med andre ord et samlerobjekt med stænk af kult.