Domaine Courbis fløj i mange år under radaren hos mange Rhône-elskere og hos anmelderne på den internationale scene, måske vinene længe var rustikke og nærmest krævende eller måske snarere fordi det meste blev solgt til lokale vinbarer, restauranter og til en stor loyal kundekreds i og omkring Lyon.
Omkring årtusindskiftet var en ny kælder hvor tyngdekraften fik lov til at regere imidlertid klar til indflytning og da der samtidigt blev købt godt ind af nye og mindre fade bevægede vinene sig hen i imod et mere transparent nogle ville sige modernistisk udtryk og det har - godt hjulpet af almindelig inflation i den internationale pointgivning betydet at Domaine Courbis de sidste 10 års tid er blevet en sikker leverandør af en hel håndfuld vine som altid bliver belønnet med 90 point eller mere.
Blandt andet denne Cornas der tager sit navn efter den lille vej Chemin de Champelrose, der fører op de sandede og granitrige parceller (dels 2,5 ha. tilplantet tilbage i 1919, dels 1,8 ha. hvor vinstokkene er sat i 1998 og 99) som leverer frugten til vinen.
Druerne høstes i hånden og transporteres i små plast kasser de små 5 km. op til vingården i Chateaubourg hvor der sker en sortering inden alle stilke fjernes og druerne efter en let knusning forvandles til vin i termoregulerede rustfrie ståltanke i løbet af 3 uger. Herefter modner vinen i små 228 liters fade, der har været brugt 1, 2 eller 3 gange tidligere til nogle af domainets andre vine. 14 måneder får den lov til at udvikle hvorefter den endelige vin sammenstikkes, klares, filtreres og tappes på flasker.
Champilrose er den "mindste" af de 3 Cornas fra Domaine Courbis forstået på den måde, at parcellerne ikke befinder sig oppe på de stejle historiske skråninger, men det kompenserer de gamle vinstokke gavmildt for, og her i 2016 er den lokkende, tidligt charmerende og skænkes med netop den saftige charme, som har fået Cornas (og Saint-Joseph) til at hitte på de hippe vinbarer i Paris. Selv beskriver Laurent Courbis vinen som ”behageligt i stil med 2012 og 2014. Meget aromatisk og let at drikke mens den er ung, men ikke en vin som skal gemmes i mange år."