Intenst og alternativt Bordeaux blend skabt af Maria-Gioia Rosellini, som tilbage i 1996 med to småbørn i haserne begav sig ud på nye eventyr, da hun overtog et pragtfuldt landsted opført i slutningen af 1600-tallet nedenfor Colli Euganei. Og i årene der fulgte forvandlede hun det til sin egen økologiske vingård samtidig med, at hun begyndte at flirte med Rudolf Steiner, hornmodnet komøg og månefaserne. Således bliver vi her orienteret om, at druerne til vinen er plukket ved tiltagende måne i slutningen af september 2017. Det betyder noget for Maria-Gioia!
Der er tale om håndhøstede druer fra 20-55 år gamle vinstokke med Cabernet Sauvignon, Merlot og også lidt Barbera der står oppe bag vingården på de nedre skråninger af Monte Castello og Monte Cecilia, som er et par af de gamle vulkaner, som engang berigede jordbunden.
Druerne transporteres ned til vingården på bagsmækken af en gammel 4 hjulstrækker og efter en soignering ryger de de fleste af de hele klaser direkte op i åbne egefade, hvor gæringen får lov til at sætte ind uden fremmede gærstammer og uden temperaturkontrol. Men en lille del af de smukkeste drueklaser bliver taget fra og får lov til tørre i 3 uger inden de forvandles til vin i rustfrit stål og siden anvendes som et krydderi, når den endelige cuvée sammenstikkes i december. Vinen modner herefter først 12 måneder i franske overvejende brugte barrique og derpå yderligere 6 måneder i større (5.000 liters) fade inden den tappes på flaske uden klaring, filtrering og med en yderst beskeden svovl forsikring for lige at reducere flaske varians.
En vin med en særlig nerve som åbner med solbær, kirsebær, mørke skovbær og urter, der bliver bakket op af mørk chokolade, lakrids, sort peber, røg og en lille svesket note (angiveligt fra de tørrede druer), som man nemt bliver gode venner med. Fyldig, velafbalanceret og med en tannisk nerve som sammen med den manglende filtrering bringer en charmerende rustikalitet.
Dette er en vin fremstillet med såkaldt lav intervention, og så behersket anvendelse af svovl, at vi lander i naturvins familien, hvor vi hos Løgismose ligesom mange andre taler vi om, hvor "Funky" oplevelsen er. Det er et udtryk for, hvor vidt vinene smagsmæssigt adskiller sig fra konventionelt producerede vine, og for at forventningsafstemme og gøre det lidt nemmere at navigere i dette spændende univers har vi valgt at graduere dette grafisk:

Forvent tydelige naturvins-karakteristika