Nøgleord
Karakteristika
Vinifikation
Flaskelagring
Andre fristelser fra Manoel D. Poças Junior
MANOEL D POÇAS JR.-VINHOS SA, Rua Visconde das Devesas, Vila Nova de Gaia, Portugal
Indtast din e-mail og vi sender dig et link, som du kan bruge til at ændre din adgangskode. Bemærk at linket kun er gældende i 3 timer.
Nulstillingslink er afsendt
Jeg vil gerne være medlem af Klub Løgismose
Jeg accepterer Vilkår og Betingelser for Klub Løgismose Vin & Mad.
Jeg har læst persondatapolitikken og cookiepolitikken
Målrettet markedsføring
Jeg giver tilladelse til, at Løgismose må kontakte mig via e-mail, sms, sociale medier (f.eks. Facebook) og kommunikationsapps (f.eks. Messenger) med tips, tilbud, konkurrencer, kampagner og events, omhandlende produktsortimentet på løgismose.dk, Løgismose i Netto og Løgismose fysiske butikker. Ligeledes giver jeg tilladelse til, at Løgismose må gemme og bruge oplysninger om mig og dele dem internt til at målrette markedsføring til mig. Det gælder mine kontaktoplysninger, alder, købs- og søgeadfærd, interesser og andre oplysninger fra f.eks. hjemmesider og cookies.
Hvis jeg fortryder
Jeg kan altid tilbagekalde mit samtykke på Min Side eller gdpr@lmfood.dk. Hvis jeg tilbagekalder mit samtykke, afmelder jeg samtidig mit medlemskab af Klub Løgismose Vin & Mad, og jeg vil fremover ikke længere modtage information om diverse tilbud, medlemspriser, rabatter og lignende eller have adgang til mine tidligere ordrer.
Jeg vil gerne være medlem af Klub Løgismose
Jeg accepterer Vilkår og Betingelser for Klub Løgismose Vin & Mad.
Jeg har læst persondatapolitikken og cookiepolitikken
Målrettet markedsføring
Jeg giver tilladelse til, at Løgismose må kontakte mig via e-mail, sms, sociale medier (f.eks. Facebook) og kommunikationsapps (f.eks. Messenger) med tips, tilbud, konkurrencer, kampagner og events, omhandlende produktsortimentet på løgismose.dk, Løgismose i Netto og Løgismose fysiske butikker. Ligeledes giver jeg tilladelse til, at Løgismose må gemme og bruge oplysninger om mig og dele dem internt til at målrette markedsføring til mig. Det gælder mine kontaktoplysninger, alder, købs- og søgeadfærd, interesser og andre oplysninger fra f.eks. hjemmesider og cookies.
Hvis jeg fortryder
Jeg kan altid tilbagekalde mit samtykke på Min Side eller gdpr@lmfood.dk. Hvis jeg tilbagekalder mit samtykke, afmelder jeg samtidig mit medlemskab af Klub Løgismose Vin & Mad, og jeg vil fremover ikke længere modtage information om diverse tilbud, medlemspriser, rabatter og lignende eller have adgang til mine tidligere ordrer.
Fortsæt til betaling. Vælg denne hvis du gerne vil:
Beskrivelse
Producent
Oprindelse
Vinhuset Poças Junior er verdensberømte for deres imponerende arbejde med Colheita Port. Her er det den legendariske 1967-årgang, som blev tappet efter næsten 40 års modning på gamle fade.
Colheita er en portvin fra en enkelt årgang, der modner på fade og i lighed med en Tawny med tiden veksler den ungdommelige, men også nogle gange lidt barske friskhed til en vin med elegante og komplekse aromaer, der bliver fastholdt i en silkeblid tekstur. Minimumskravet er en modningstid på 7 år, men som regel er den meget længere. Hos Pocas har de stadig Colheita-vin fra 1964 og 1967, som endnu ikke er tappet på flaske.
Druerne i deres 1967-årgang er de traditionelle varianter Touriga Nacional, Touriga Franca, Tinta Roriz, Tinta Barroca og Tinto Cão.
Lys brun i farven med lidt grønlige nuancer. I næsen særdeles kompleks med en dekadent sødmefuldhed i form af tørret frugt, lidt abrikos, vanilje, karamel og en smule røg samt appelsinskal. Fyldig og lang smag, som får modspil af en fin frisk tone, der giver struktur og løfter vinen i elegance.
Server vinen ved 10-14 grader, og lad den enten tale for sig selv, eller sæt den i spil til de mest forfinede desserter med nødder og tørret frugt, som kan fremtrylles.
Årgang | 1967 |
Land | Portugal |
Region | Portvin |
Distrikt | Colheita Port |
Producent | Manoel D. Poças Junior |
Vinmager | Jorge Manual Pintão |
Druer | Touriga Nacional (25 %) |
Touriga Franca (25 %) | |
Tinta Roriz (20 %) | |
Tinta Barroca (20 %) | |
Tinta Cão (10 %) | |
Nettoindhold | 0,75 l |
Lukkeanordning | Naturkork |
Produktionsform | Konventionel |
Alkoholprocent | 20,0 % |
PH-værdi | 3,33 |
Restsukker | 127,0 g/l |
Syreindhold | 5,5 g/l |
Svovlindhold | 66 mg/l |
Indeholder sulfitter | Ja |
Lagring | Lagret 40 år på fade. |
Forventet holdbarhed | Vinder ikke ved yderligere lagring. Kan holde sig i nogle uger efter åbning, eventuelt længere, hvis den står mørkt og køligt. |
Serveringstemperatur | 10 - 14 °C |
Varenr.: | 130559 |
Familiefirmaet Manoel D. Poças Junior er grundlagt i 1918 og i dag styres virksomheden i 4. generation af ikke færre end 6 efterkommere af grundlæggeren. Oprindeligt ejede familien 2 destillerier hvor man fremstillede den brandy, som portvinen forstærkes med, men da brandyproduktionen blev nationaliseret i 1930’erne måtte familien sadle om, og derfor etablerede man sig som portvinsproducenter funderet på druerne fra Quinta da Quartas, som Pocas havde overtaget som betaling for et større parti brandy nogle år tidligere.
I dag er det Maria Manual Maia, der har ansvaret i vinmarken, og når druerne ankommer til kælderen er det Jorge Manual Pintão der tager over konsulteret af den erfarne Luis Rodrigues.
Druerne er de traditionelle varianter Touriga Nacional, Touriga Franca, Tinta Roriz, Tinta Barroca og Tinto Cão fra 40 til 60 år gamle vinstokke, og der sker en rutinemæssig sortering under plukningen således at kun de bedste druer kommer ned i plastikkasserne, som så bliver båret frem til den nærmeste vej og kørt op til Quinta da Quartas, hvor Pocas siden 1988 har samlet alle sine produktionsfaciliteter.
Poças er blevet kendt for at skabe elegante og behagelige portvine, som altid befinder sig lidt til den tørre side i forhold til gennemsnittet, og de har endda oplevet at Wine Spectator kaldte en af deres Late Bottled Vintage Portvine for ”lidt for perfekt".
Den store specialitet hos Poças er imidlertid familiens Colheita Portvine, som normalt tappes efter 7 års fadlagring. Hos Poças markerer de 7 år kun startskuddet til den første aftapning, og i de store årgange frigives små partier igen og igen, hvilket betyder at man fortsat kan tilbyde overraskende friske Colheita Portvine fra 1960’erne.
Billedet under Google Map er et skud af Maria Manuel Maia, Pedro Poças Pintão, Paulo Pintão og Jorge Manuel Pintão, som nu i 4. generation fører Manoel D. Poças Júnior videre.
Billedet er taget 15. august 2020 på 102 års dagen for firmaets grundlæggelse og i en tid hvor også Poças Júnior mærkede konsekvenserne af Covid-19.
De 4 benyttede lejligheden til at minde os om, at Poças Júnior blev til virkelig i skyggen af den første verdenskrig og den spanske syge, hvorefter de optimistisk konkluderede: "Der er altid plads til håb. Sammen er vi stærkere!"
Portvin er en forstærket vintype, der produceres omkring den portugisiske del af Douro floden. Det meste portvin er rødt, men der findes også hvide udgaver. Alt portvin er sødt, og sødmen opnås ved at tilsætte alkohol tidligt i gæringsforløbet inden alt sukkeret er omdannet til alkohol. Opspritningen til ca 20% dræber gæren og gør vinen stabil og holdbar. Som udgangspunkt produceres to grundtyper af portvin: Ruby og Tawny, som både referer til farven og til smagen. Ruby typerne inkluderer blandt andet Vintage og LBV, mens Tawny findes med aldersangivelse som 10, 20, 30 og 40 års samt Colheita med årgangsangivelse. Af druesorter bruges særligt Touriga Nacional, Tinta Barroca, Tinta Cao og Tinta Roriz
Colheita Port hører til hovedtypen Tawny Port. Tawny er kendetegnet ved at have gennemgået lang fadlagring, som tilfører ilt til vinen og udvikler både smag og farve. Tawny Port antager aromaer af nødder, karamel og tørret frugt, som den udvikles i fadet og farven bliver gradvist lysere og mere i retning af granat eller tawny (brun). Colheita Port er fra en enkelt årgang og markedsføres derfor med høstårgangen på flasken. Lagringskravet er min 7 år på fad, men i praksis lagrer de fleste meget længere. Tawny Port udvikler sig ikke synderligt ved flaskelagring og vil ikke have nævneværdigt bundfald
Nøgleord
Karakteristika
Vinifikation
Flaskelagring